Kapkaupunki, Etelä-Afrikka Nissan Formula E Team saavutti ensimmäisen paalupaikkansa yhdeksännellä kaudella Kapkaupungin E-Prixissä. Sacha Fenestraz teki loistosuorituksen aika-ajoissa ajaen A-ryhmän nopeimman ajan ja voittaen kaikki kolme kaksintaistelua.

Paalupaikasta taistellessaan ranskalaisargentiinalainen kuljettaja ajoi koko Formula-E historian nopeimman aika-ajokierroksen 154,987 km/h keskinopeudella viimeisessä kaksintaistelussa. Kilpailussa Fenestraz sai vahvan startin pitäen johtopaikkansa. Tästä huolimatta viimeisellä kierroksella hän joutui keskeyttämään kolmannelta sijalta kilpailijan osuman seurauksena.

Norman Nato puolestaan nousi toista kertaa putkeen pistesijoille. Hän aloitti kilpailun yhdeksänneltä sijalta ja ajoi maaliin kahdeksantena tiukan kilpailun päätteeksi.

"Koko tiimi on tehnyt loistavaa työtä viimeisissä kahdessa kisassa" kertoo Tommaso Volpe, Managing director and team principal, Nissan Formula E-Team. "On turhauttavaa Sachan puolesta, että häneltä vietiin jälleen palkintokorokepaikka. Paalupaikka oli upea juttu, ja tiesimme sen olevan mahdollinen. Se vaati sen, että saimme kaiken kohdilleen. Sacha ajoi useita loistavia kierroksia ja nappasi ansaitusti paalupaikan. Hänellä kävi huono tuuri kisassa keltaisten lippujen osuttua juuri sille hetkelle, kun hän otti Attack Moden käyttöön, mikä pudotti hänet neljänneksi. Hän kuitenkin nousi hyvin kolmanneksi ennen osumaa toisen kuljettajan kanssa viimeisellä kierroksella, mikä on ikävää, sillä palkintokorokkeesta olisi tullut paljon pisteitä. Norman teki myös hyvää työtä tänään sijoittuen aika-ajoissa kymmenen parhaan joukkoon radalla olleesta ruuhkasta huolimatta. Nyt saamme pienen tauon neljän perättäisen kisaviikonlopun jälkeen ja selvittelemme, mitä voimme parantaa ennen Brasilian kisaa. Me emme ole vielä saaneet niitä tuloksia, joita vauhtimme olisi ansainnut, mutta olemme selvästi menossa oikeaan suuntaan."

Kuljettajan mietteitä: Sacha Fenestraz

"Kokonaisuudessaan meillä oli hyvä viikonloppu. Olimme nopeita jokaisessa sessiossa. Paalupaikan saaminen oli mahtavaa. Minun täytyy kiittää koko tiimiä kovasta työstä. Toivottavasti voimme jatkaa samaa rataa. Kisassa meillä meni ihan hyvin, mutta toisten keltaisten lippujen ajoitus oli meille huono. Tästä huolimatta onnistuin nousemaan kolmanneksi ennen kuin kontakti päätti kisani. Se oli ikävää, mutta tiedämme automme kykenevän kilpailemaan eturivistä myös loppukaudella."

Kuljettajan mietteitä: Norman Nato

"Meillä oli hyvät näytteet vauhdistamme tänä viikonloppuna. Jouduin aika-ajoissa ruuhkaan, mikä vei hieman aikaa parhaimmasta kierroksestani, mutta ajoimme hyvän kisan ja olen tyytyväinen siitä, että pääsin pisteille toista viikonloppua putkeen. Tänään auton vauhti ei ollut aivan yhtä hyvä kuin aiempina viikkoina, mutta siitä huolimatta pääsimme kymmenen parhaan joukkoon, mikä osoittaa edistyksemme tiiminä. Nyt on pienen tauon paikka ennen siirtymistä Sao Pauloon ja toivottavasti hyödynnämme vauhtimme siellä."

Voit lukea enemmän aiheesta englanniksi seuraamalla linkkiä: Global.NissanNews.com/FormulaEPressKit

# # #

Lisätietoa Nissan Formula E:stä
Nissan teki debyyttinsä täysin sähköisessä moottoriurheilussa ABB FIA Formula E -maailmanmestaruussarjassa kaudella 5 (2018/19), jolloin siitä tuli sarjan ensimmäinen ja ainoa japanilainen valmistaja.

Kaudella 7 (2020/21), Nissan ilmoitti pitkästä osallistumisesta Formula E -sarjaan ja sitoutumisesta kolmannen sukupolven aikaan, joka kestää kaudesta 9 (2022/23) kauteen 12 (2025/26) asti täysin sähköisessä kilpasarjassa.

Huhtikuussa 2022, Nissan osti e.dams race teamin ja otti täyden omistuksen tiimin toiminnasta ABB FIA Formula E -maailmanmestaruussarjassa.

Kesäkuussa 2022, Nissan kertoi toimittavansa Nissanin EV-voimalinjojen teknologiaa McLaren Racingille koko kolmannen sukupolven ajan Formula E:ssä.

Kaudella 9 ABB FIA Formula E -maailmanmestaruussarjassa Nissan Formula E Teamin kuljettajakaksikko tulee olemaan Norman Nato ja Sacha Fenestraz.

Lisätietoa Formula E:stä
ABB FIA Formula E -maailmanmestaruussarja tulee olemaan ensimmäinen kansainvälinen urheilulaji, jonka hiilijalanjälki on nettona nolla vuodesta 2020 lähtien. Sarja on osalllistunut valtuutettuihin ympäristönsuojeluohjelmiin kaikilla kilpailun markkinoilla kompensoidakseen jokaisen kauden päästöjä.

Kaikki mestaruussarjan autot saavat voimansa sähköstä, jolloin kilpasarja toimii kilpailullisena alustana, jonka avulla uusimpia sähköteknologioita testataan ja kehitetään.

Maailman suurimmat valmistajat kilpailevat keskenään katuradoilla ja Formula E edistää kestävää liikkuvuutta kaupunkien keskustoissa pyrkiessään vastustamaan ilmansaasteita ja vähentämään ilmastonmuutoksen vaikutuksia.