• Nissanin suunnittelu- ja muotoilutiimit maksimoivat Ariyan toimintamatkan hyödyntämällä kymmenen vuoden aikana kertynyttä sähköauto-osaamista
  • Tavoitteena ilmanvastuskerroin 0,297
  • Teknologiset innovaatiot vähentävät maalausprosessin hiilidioksidipäästöjä 25 %

Nissan Ariyassa yhdistyvät Nissanin kymmenen viime vuoden aikana kertynyt sähköautotekniikan osaaminen sekä yhtiön vahvat perinteet innovatiivisten crossover-mallien kehittämisestä. Ariyan tavoitteena oleva ilmanvastuskerroin on vain 0,297*, joten siitä on tulossa Nissanin aerodynaamisin crossover-malli siitä lähtien, kun yhtiö perusti koko crossover-segmentin vuonna 2007.

Kaikki Nissanin suunnittelutiimien hiomat aerodynaamiset ominaisuudet – korin millimetrintarkoista linjoista strategisesti sijoitettuihin ilmakanaviin – on suunniteltu pidentämään Ariyan toimintamatkaa, joka julkistetaan tyyppihyväksynnän jälkeen myöhemmin tänä vuonna.

"Ennakoimme, että virallisen tyyppihyväksynnän myötä toimintamatka pitenee 500 kilometristä, jonka ilmoitimme maailman ensiesittelyn yhteydessä viime vuonna", kertoo Marco Fioravanti, VP Product Planning, Nissan Europe.

Ariyan muotojen yksityiskohdat mietittiin jokaista linjaa myöten Nissanin Euroopan suunnittelukeskuksessa Englannissa. Tasainen pohja takaa poikkeuksellisen vakaat ja ennustettavat ajo-ominaisuudet, ja kilpimäinen etumaski ja virtaviivaiset korin linjat minimoivat ilmanvastuksen. Japanissa ja Englannissa toimivien muotoilutiimien viimeistelemä muoto leikkaa ilmaa täydellisen sulavasti optimoiden taloudellisuuden.

"Sähköautojen yleistyessä aerodynamiikan testauksesta on tullut entistä tärkeämpää. Sähköauton aerodynaamiset ominaisuudet vaikuttavat suoraan sen taloudellisuuteen – mitä pienempi ilmanvastus ja parempi ajovakaus, sitä pitemmälle yhdellä latauksella pääsee", toteaa Sarwar Ahmed, Aerodynamics and Aeroacoustics Engineer, Nissan Technical Centre Europe.

YouTube-video, joka taustoittaa asiantuntemusta Ariyan aerodynaamisten ominaisuuksien takana, on katseltavissa täältä. Kuvia tuulitunnelitestauksesta Ranskassa ja ennennäkemättömiä kuvia Ariyasta on mahdollista katsella ja ladata osoitteessa https://europe.nissannews.com/en-GB/channels/channel-81a54f3f88d6b50371f054bf5c032149?selectedTabId=channel-81a54f3f88d6b50371f054bf5c032149-photos.

Lisätietoja tuulitunnelitestauksesta ja aerodynaamisesta testauksesta löytyy täältä.

Maalausprosessista 25 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä
Neljä yksiväristä ja kuusi kaksisävyistä vaihtoehtoa kattava korivärivalikoima on räätälöity korostamaan Ariyan premium-laatuvaikutelmaa. Mikä parasta, Ariyan maalaukseen käytetään kehityksen huippua edustavaa, ympäristöystävällistä maalaustekniikkaa, jonka hiilidioksidipäästöt ovat 25 % tavanomaista maalausprosessia pienemmät. Tämä vähentää entisestään ajon aikana täysin päästöttömän Ariyan kokonaisympäristövaikutusta.

Nissan on saanut tämän aikaan ottamalla käyttöön uuden vesipohjaisen maalin, jonka ansiosta prosessin lämpötila on alhaisempi ja korin kaikki osat voidaan maalata yhdessä.

Sähköautojen aikakaudelle soveltuvia uusia värejä
Akatsuki Copper on saanut nimensä japanin kielen "aamunkoittoa" tarkoittavasta sanasta – näyttävä koriväri jäljittelee auringonnousun kirkkautta symbolisoiden Nissanin uuden brändi-identiteetin syntyä. Metallisen säkenöivä kuparisävy tuo mieleen myös sähköjohtimen ja johdattaa siten ajatukset auton edistyneeseen sähköautoteknologiaan.

Aurora Green ‑koriväri on puolestaan saanut inspiraationsa revontulista. Eri värisävyjen hienostuneen sekoituksen ansiosta väri voi saada katselukulmasta riippuen joko vihreän tai purppuran vivahteita, mikä lisää sen kiehtovuutta.

Ariyan koko värivalikoima esitellään YouTube-videossa, joka löytyy täältä. Ariyan värisuunnittelua taustoittava YouTube-video on nähtävissä täällä. Lisätietoja Ariyan korivärien monitahoisesta suunnitteluprosessista on Nissan Stories ‑sivustolla täällä.

*Tämänhetkinen oletus, joka vahvistetaan lopullisten sisäisten testien ja tyyppihyväksynnän jälkeen.

Lisätietoja Nissanin tuotteista ja palveluista sekä yhtiön sitoutumisesta kestävien liikennemuotojen kehittämiseen on osoitteessa nissan-global.com. Voit myös seurata Nissania Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja LinkedInissä ja nähdä uusimmat videomme YouTubessa.

 

# # #

Julkaisija: Nissan