Daimler ja Renault-Nissan-allianssi laajentavat yhteistyötään pick-upeihin

09.04.2015

  • Nissan ja Daimler kehittävät yhteistyössä keskikokoisen pick-upin
  • Uudella Mercedes-Benz-pickupilla on osittain sama rakenne uuden Nissan NP300:n kanssa
  • Projekti on Daimlerin ja Renault-Nissan-allianssin viisivuotisen strategisen yhteistyön uusin merkkipaalu

Renault-Nissan-allianssin ja Daimler AG:n strateginen yhteistyökumppanuus laajenee pick-upeihin. Yhtiöt kehittävät yhdessä pick-upin Mercedes-Benzille, joka ilmoitti hiljattain tulostaan keskikokoisten pick-upien segmenttiin. Mercedeksen pick-upilla on osittain sama rakenne täysin uuden Nissan NP300:n kanssa, mutta Daimler suunnittelee ja rakentaa sen asiakkaiden erityistarpeiden mukaan. Uutuusmallista tulee siten joka suhteessa täysiverinen Mercedes-Benz. 

 

Double cab -ohjaamolla varustettu uusi pick-up suunnataan sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Mallin ensisijaisia markkina-alueita ovat Eurooppa, Australia, Etelä-Afrikka ja Latinalainen Amerikka.

 

"Mercedes-Benz on maailman nopeimmin kasvava premium-automerkki", kertoo Dr. Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management of Daimler AG and Head of Mercedes-Benz Cars. "Pääsy nopeasti kasvavaan keskikokoisten pick-upien segmenttiin on tärkeä askel maailmanlaajuisen kasvumme kannalta. Yhteistyö Renault-Nissan-allianssin kanssa nopeuttaa tätä prosessia ja vähentää siitä aiheutuvia kustannuksia huomattavasti."

 

Maailman toiseksi suurin pick-up-valmistaja

 

Maailman toiseksi suurin pick-up-valmistaja Nissan on valmistanut ja myynyt pick-upeja jo yli 80 vuoden ajan. Yli 14 miljoonalla Nissan-pick-upilla on kuljetettu sekä rahtia että ihmisiä jo vuodesta 1933 alkaen. Kesäkuussa 2014 lanseerattua NP300:a myydään markkinasta riippuen joko NP300 Navara- tai NP300 Frontier-nimellä ja sitä valmistetaan tällä hetkellä Thaimaassa ja Meksikossa.

 

Nissan ja Renault kehittävät parhaillaan pick-upia myös Renaultille. Tämänkin mallin rakenne on osittain yhtenevä Nissan NP300:n kanssa kanssa, vaikka muotoilultaan auto on selkeä Renault. Myös Renaultille kyseessä on ensimmäinen tämän kokoluokan pick-up. Renaultin mallin tuotanto alkaa vuonna 2016 Nissanin tehtaalla Cuernavacassa, Meksikossa. Renault tuo markkinoille myöhemmin tänä vuonna pienemmän pick-upin.

 

Tuotantoa kahdella tehtaalla

 

Nissan valmistaa Mercedes-Benzin uutta pick-upia Renault-tehtaalla Argentiinan Cordobassa. Samassa tehtaassa valmistetaan myös Nissan NP300:a ja Renaultin isompaa pick-upia Latinalaisen Amerikan markkinoille. Kaikkia kolmea mallia valmistetaan myös Nissanin Barcelonan tehtaalla kaikille muille markkina-alueille Pohjois-Amerikkaa lukuun ottamatta. Tuotanto näillä kahdella tuotantolaitoksella käynnistyy vuosikymmenen loppuun mennessä.

 

Barcelonassa on tarkoitus valmistaa kolmelle merkille vuosittain 120 000 ajoneuvoa, ja Cordoban vuosituotannoksi on kaavailtu 70 000 autoa. Autojen osista suuri osa hankitaan paikallisesti, ja alihankkijakannan odotetaan kasvavan merkittävästi sekä Espanjassa että Argentiinassa

 

"Yhteistyö Daimlerin kanssa merkitsee sitä, että voimme jakaa investointikustannukset Cordobassa ja samalla avata Renault-Nissan-allianssille uusia markkinoita Etelä-Amerikassa", kertoo Renault-Nissanin pääjohtaja Carlos Ghosn. "Projekti mahdollistaa myös tuotantokapasiteetin optimoinnin Barcelonassa ja parantaa kilpailukykyämme tässä tärkeässä segmentissä."

 

Yhteistyö laajentunut yli nelinkertaiseksi

 

Yhteinen pick-up-projekti on uusin merkkipaalu Daimlerin ja Renault-Nissan-allianssin strategisessa yhteistyökumppanuudessa, joka on jatkunut nyt tasan viisi vuotta. Vuonna 2010 huhtikuussa käynnistynyt kumppanuus rajoittui alkuvaiheessa kolmeen projektiin, jotka koskivat ensisijaisesti Eurooppaa.  Sittemmin yhteistyö on laajentunut yli nelinkertaiseksi ja kattaa nyt 13 projektia Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa.

 

"Käsitykseni viisi vuotta kestäneestä yhteistyöstä Renault-Nissanin kanssa on pelkästään positiivinen", Zetsche toteaa. "Olemme ideoineet ja käynnistäneet useita yhteisprojekteja, jotka ovat olleet hyödyllisiä kaikille osapuolille."

 

"Yhteistyömme kuuluu autoteollisuuden hedelmällisimpiin. Se edistää kaikkien osapuolten kasvua säilyttäen brändimme ja tuotteidemmme omaleimaisuuden", Ghosn kiteyttää. "Tiimiemme kovan työn ansiosta sekä Renault-Nissan-allianssin että Daimlerin tulevaisuudennäkymät ovat vakaat."

 

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan