24.3.2016 - Nissan esitteli New Yorkin autonäyttelyssä uuden 2017 GT-R:n, joka on kokenut laajemman muodonmuutoksen kuin mikään muu vuosimalli vuoden 2007 ensilanseerauksen jälkeen.

 

Uuden GT-R:n keula on saanut täysin uuden ilmeen mattakromilla viimeistellyn V-muotoisen etusäleikön ansiosta. Uudistettu etusäleikkö mahdollistaa tehokkaamaan moottorin jäähdytyksen. Myös konepeltiä on vahvistettu huomattavasti ajovakauden lisäämiseksi suurilla ajonopeuksilla. Uudistettu etuspoileri ja puskuri tekevät GT-R:stä puhdasverisen kilpa-auton ja tuottavat huomattavaa pitovoimaa etuakselille.

 

Uuden GT-R:n profiili on tutun aerodynaaminen, mutta helmalevikkeitä on levennetty entisestään ilmavirtausten optimoimiseksi. Myös perä on kokenut perusteellisen muodonmuutoksen: GT-R:lle tunnusomaiset neljä rengasmaista takavaloa on jätetty ennalleen, mutta tarkka silmä huomaa entistä aerodynaamisemmat muodot ja uudet ilmanpoistoaukot pakoputkien vieressä. Muutokset korostavat GT-R:n sporttisuutta, mutta ennen kaikkea parantavat sen aerodynaamisia ominaisuuksia taaten pienemmän ilmanvastuskertoimen sekä huomattavan pitovoiman.

 

Sisätilat huokuvat premium-tunnelmaa, kuten tämän tason superautolta on lupa odottaa. Täysin uudistettu kojelauta ja mittariston reunus ovat saaneet korkealaatuisen nahkaverhoilun, jonka tarkka tikkaus kertoo japanilaisesta TAKUMI-käsityötaidosta. Mittariston ja keskikonsolin muodostama yhtenäinen kokonaisuus rajaa kuljettajalle ohjaamomaisen tilan.

 

Myös kojelaudan keskellä olevaa ohjauspaneelia on parannettu ja yksinkertaistettu. Integroitujen navigointi- ja audiosäätimien ansiosta kytkimiä on enää yksitoista, kun niitä oli edellisessä mallissa 27. Entistä suuremman 8-tuumaisen kosketusnäytön suuret kuvakkeet tekevät käytöstä helppoa. Näytön hallinta käy vaivattomasti keskikonsoliin sijoitetun uuden säätimen avulla.

 

Vaihteen valitsimet sijoitsevat ohjauspyörässä, joten vaihtaminen onnistuu kaarteessa käsiä ohjauspyörästä irrottamatta.

 

”GT-R on Nissanin suorituskykyisten autojen ikoni ja kehittyy jatkuvasti. Tunnusomaisen V-muotoisen etusäleikön ansiosta GT-R jakaa nyt Nissanin uusimman sukupolven muotoilukielen. Aerodynaaminen suorituskyky ja uudistetetut sisätilat edustavat GT-R:lle ominaista luonnetta”, kertoo Nissanin Executive Design Director, Mamoru Aoki.


GT-R:n palkittu, 3,8-litrainen ja 24-venttiilinen V6-kaksoisturbomoottori tuottaa nyt 565 hv:n huipputehon 6800 kierroksella minuutissa ja vääntää parhaimmillaan 633 newtonmetriä. Moottorit valmistetaan käsityönä: jokainen niistä syntyy vain yhden TAKUMI-mestariteknikon taidonnäytteenä. Optimoidun sylinterikohtaisen sytytysajoituksen sekä lisättyjen ahtojen ansiosta uuden GT-R:n kiihtyvyys on ylivertainen keski- ja yläkierroksilla (3200 kierroksesta alkaen).

 

Uuteen moottoriin yhdistetty 6-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto takaa entistäkin sujuvammat vaihdot. GT-R on ollut alusta asti tunnettu vaikuttavasta äänimaailmastaan, ja uuden mallin moottori kuulostaa paremmalta kuin koskaan aikaisemmin. Uusien titaaniäänenvaimentimien ja Active Sound Enhancement (ASE) ‑järjestelmän ansiosta GT-R:n kiihdytykset hivelevät myös korvia muiden aistien ohella.

 

GT-R:n käsiteltävyys on ollut aina huippuluokkaa, mutta uuden version kaarreajo-ominaisuudet ovat entistäkin paremmat. Jäykempi kori ja uudistettu jousitus takaavat paremman ajovakauden ja käsiteltävyyden nopeissa kaistanvaihdoissa sekä mahdollistavat suuremmat kaarrenopeudet. Y-puolaiset taotut kevytmetallivanteet ja 20-tuumaiset renkaat tuovat autolle optimaalisen pidon tiehen.

 

Suorituskyvyn maksimoinnista huolimatta mallivuoden 2017 GT-R:ssä ei olla tingitty mukavuudesta, ja se tarjoaa luokkansa superautoille harvinaista eleganssia ja hienostuneisuutta. Ajokokemus on edellistä mallia sulavampi, ja uusien ääntä absorboivien materiaalien ansiosta matkustamoon kantautuu huomattavasti vähemmän rengasmelua.

 

”Uusi GT-R tarjoaa sykähdyttävän ajoelämyksen olosuhteista, tienpinnan kunnosta tai kuljettajan taidoista riippumatta. Venytimme suorituskyvyn ja tehon äärimmilleen jopa GT-R:n mittapuulla, mutta teimme autosta samalla entistä hienostuneemman, joka ansiosta ajoelämys kohoaa aivan uudelle tasolle. Olemme ylpeitä saadessamme esitellä auton, joka on mielestämme kaikkien aikojen GT-malli: siinä yhdistyvät uskomaton suorituskyky, uudenlainen hienostuneisuus ja vahvat moottoriurheiluperinteet”, kertoo GT-R:stä vastaava Chief Product Specialist Hiroshi Tamura.

 

Uudet kori- ja verhoiluvärit täydentävät mallivuoden 2017 GT-R:n hienostuneen luonteen. Korivärivalikoimaan on lisätty Blaze Metallic ‑sävy monikerroksisella maalipinnalla, ja Premium Edition ‑version semianiiliinahkaverhoilu on saatavissa neljässä värivaihtoehdossa: uusilla Black/Rakuda ja Samurai Black väreillä aina suosittujen Black/Amber Red- ja Black/Ivory-sävyjen ohella.

 

Pohjoismaissa Nissan GT-R on myynnissä vain Ruotsissa.

 

Tiedotteen kaikki luvut perustuvat New Yorkin autonäyttelyn yhteydessä esiteltyyn malliin.

  

 

 

###

 

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. 
www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan