Geneve Motor Show 2012: HOUKUTTELEVA Nissan INVITATION

 

Dynaaminen ja teknisesti innovatiivinen konseptiauto ennakoi Nissanin seuraavaa B-segmentin mallia.

 

  • INVITATION-konsepti vahvistaa Nissanin sitoutumista kompaktien autojen segmenttiin
  • INVITATION toimii inspiraationa uudelle tuotantomallille, joka täydentää Nissanin kompaktien hatchbackien malliston Euroopassa
  • Vaativien eurooppalaisten asiakkaiden maun mukaan suunnitellussa autossa yhdistyvät dynaaminen muotoilu, tehokas tilankäyttö ja hyvä suorituskyky
  • Konseptissa hyödynnetty huipputekniikka takaa erinomaiset turvallisuusominaisuudet, hyvän polttoainetaloudellisuuden ja vähäiset päästöt

Nissan on julkistanut ensimmäiset tiedot uudesta katseet kääntävästä hatchback-konseptista, joka ennakoi yhtiön seuraavan sukupolven kompaktia autoa. Suunnitteilla oleva uusi valtavirran tuotantoauto täydentää Nissanin B-segmentin malliston.

 

INVITATION-nimen saanut dynaaminen konseptiauto esitellään ensimmäisen kerran Geneven autonäyttelyssä 6. maaliskuuta. Konsepti toimii inspiraationa innovatiiviseen tuotantomalliin, joka on tarkoitus lanseerata Euroopassa vuonna 2013.

 

Dynaaminen muotoilu

Nissan INVITATION on muotoilultaan energinen auto, joka tuo raikasta tyyliä, innovaatiota ja innostuneisuutta valtavirran B-segmenttiin. Auton puhdas siluetti kertoo luokkansa parhaasta aerodynamiikasta.

 

Kylkeä hallitsee näyttävä muotoiluviiva, "Squash Line", joka tehostaa profiilin dynaamista vaikutelmaa. Keulan ja takasiivekkeiden persoonalliseen muotoiluun yhdistettynä se antaa INVITATION-konseptille itsevarman yleisilmeen.

 

Virkistävän avarat sisätilat ovat käytännölliset ja modernit, antavat erinomaisen laatuvaikutelman ja sisältävät paljon tarkoituksenmukaista tekniikkaa.

 

Nissanin tuotestrategiasta ja tuotesuunnittelusta vastaava varapääjohtaja Francois Bancon kertoo: "Uudelle konseptille antamamme nimi on erittäin kuvaava, sillä auto on ennen kaikkea houkutteleva."

 

"Houkuttelevuus syntyy silmiä hivelevästä muotoilusta, avarista ja mukavista sisätiloista sekä älykkäästi hyödynnetyistä kompakteista mittoista. INVITATION on Nissanin kutsu asiakkaille kompaktien hatchbackien segmentiin."

 

 

Luokkansa suorituskykyisin ja taloudellisin

Huippumodernin moottoritekniikan, Nissanin oman kevyen alustan ja aerodynaamisen korin ansiosta INVITATION-konseptin polttoainetaloudellisuus ja päästötasot kuuluvat luokkansa parhaimpiin. Nissanin kaavailujen mukaan tuotantomallin vähäpäästöisimmän version CO2-päästöt tulisivat olemaan alle 100 g/km ja kaikki versiot olisivat oikeutettuja Pure Drive -merkkiin.

 

Ketterä käsiteltävyys takaa, että myös ajodynamiikan osalta INVITATION kilpailee segmentin johtavien automallien kanssa.

 

Edistynyttä turvallisuusteknologiaa

Nissan INVITATION on kuitenkin paljon enemmän kuin hyvännäköinen, taloudellinen ja erinomaisen ajonautinnon tarjoava auto. Parhaan mahdollisen turvallisuuden varmistamiseksi konseptissa on hyödynnetty edistyneempää tekniikkaa kuin missään aikaisemmassa B-segmentin autossa.

 

Näihin huipputeknisiin ominaisuuksiin kuuluu mm. Around View Monitor -kamerajärjestelmä (AVM), jonka ansiosta peruuttaminen ja pysäköinti on mahdollisimman helppoa. Järjestelmä on nyt ensimmäistä kertaa varusteena B-segmentin autossa. Lisäksi INVITATION-konseptissa hyödynnetään Nissan Safety Shield -teknologiaa, joka tarkkailee jatkuvasti auton ympäristöä ja varoittaa tarvittaessa kuljettajaa vaaratekijöistä.

 

 

INVITATION-konseptin tarjoama poikkeuksellinen yhdistelmä osoittaa jälleen kerran, että Nissan on sitoutunut valmistamaan innovatiivisia ja innostavia autoja kaikenlaisille asiakkaille.

Julkaisija: Nissan