GT Academy loppusuoralla - yhdelle luvassa tallipaikka GT3-sarjaan

 

KAKSI SUOMALAISTA TAISTELI PAIKAN SILVERSTONEEN

 

GT Academyn maakohtaiset finaalit pidettiin 22.-23.8. Sturupin kilparadalla Etelä-Ruotsissa, jossa aika-ajojen kuusi nopeinta kilpailijaa taisteli pääsystä syyskuiseen finaaliin. Tiukan kaksipäiväisen kisan päätteeksi Silverstonen Race Campille lähtee kaksi suomalaista: helsinkiläinen Timo Koskela ja villillä kortilla itselleen paikan lunastanut kuopiolainen Jani Vilen.

 

Nissanin ja Sonyn GT Academy on  ohjelma, jossa yhdestä Playstation-pelaajasta tehdään ammattilaiskuljettaja. Voittaja osallistuu Nissanin perusteelliseen koulutusohjelmaan Silverstonessa ja ajaa ensi kauden kilpaa Nissan GT-R Nismolla GT3-sarjassa.

 

Maakohtaiset finaalit pidettiin Sturupissa jossa kokelaita testattiin neljässä kategoriassa. Kilpailijat ottivat mittaa toisistaan Gran Turismo -pelissä, mutta ajoivat lisäksi kelloa vastaan radalla. Lisäksi heiltä testattiin fyysinen kunto ja kyky selviytyä tiukasta tentistä median edustajien edessä.

 

Voittaja jo toistamiseen Suomen finaaleissa

 

GT Academyn Suomen finaaleissa voiton vei helsinkiläinen Timo Koskela. "Jo vuonna 2008 kun ensimmäinen GT Academy järjestettiin tajusin, että pärjäämällä kisassa voisin tehdä lapsuuden unelmastani totta ja ajaa oikeasti kilpaa radalla. Siitä lähtien on töitä tehty sen eteen, jotta onnistuisin ensin pääsemään Race Campille Silvertoneen ja että sen jälkeen minulla olisi myös mahdollisuus pärjätä siellä. Kukapa ei tarttuisi tällaiseen mahdollisuuteen jos kilpaa ajaminen on aina ollut unelma", Koskela sanoo.

 

"Pohjoismaiset finaalit olivat ensinnäkin mahtava kokemus. Koska olen ollut mukana Suomen finaalissa 2008 ja pohjoismaiden finaalissa 2010, on todellakin helppo sanoa että GT Academy on kehittynyt huimin askelin kohti yhä ammattimaisempaa ja tarkoituksenmukaisempaa formaattia. Erityisesti on mainittava, että Nissan Juke Nismolla ajaminen oli uskomattoman hauskaa!", Koskela kiittelee.

 

 

Timo Koskela

 

 

Muun muassa maastopyöräilyä, kuntosalia ja moottoripyöräilyä harrastava 32-vuotias koneinsiööri odottaa Race Campia innolla: "Odotukset ovat korkealla ja olen varma, että viikosta tulee vaativin kokemus tähänastisessa elämässä. Nyt vielä loput välipäivät kovaa harjoittelua, jotta kaikki mahdollinen on tehty ja voin olla varma, että olen valmis edessä odottaviin haasteisiin. Leirillä laitetaan kaikki peliin ja koitetaan samalla nauttia joka hetkestä niin paljon kuin mahdollista."

 

"Leirillä pitää olla nopea oppimaan niin omista virheistä kuin ammattilaisten ohjeistakin. Fyysinen kunto pitää olla hyvällä tasolla ja keskittyminen pitää pystyä pitämään olennaisessa. Toki pitää olla ripaus lahjakkuuttakin..  vahvuuteni leirillä tulee olemaan usko itseen ja siihen että kaikki pärjäämiseen tarvittava minusta löytyy kyllä. GT Academyn voittaminen vaatii todella paljon, ja on todella vaikea sanoa millainen voittaja olisin. Ainakin uskomattoman onnellinen ja täysin omistautunut."

 

Toinen suomalainen mukaan villillä kortilla

 

Pohjoismaiden maakohtaisissa finaaleissa oli jaossa myös kaksi villiä korttia. Jokaisen maan toiseksi tullut sai vielä uuden yrityksen muutaman minuutin kestäneessä Playstation-kisassa. Tiukasta kisaasta selvisi jatkoon yksi tanskalainen ja yksi suomalainen, Jani Vilen.

 

Villillä kortilla Silverstonen finaalipaikan lunastanut kuopiolainen Jani Vilen, 27, toimii pakettiautonkuljettajana ja harrastaa vapaa-ajallaan Formula Fordeja, ajosimulaattoreita, kuntosalia ja amerikkalaista jalkapalloa.

 

Jani Vilen

 

"Finaalit meni hyvin ja sain juuri sen mitä lähdin hakemaan vaikka en kerennyt harjoitella tapahtumaa varten juuri ollenkaan omien kisojeni takia, tuli oltua reissussa melkein 3 viikkoa putkeen. Hyvin järjestetty tapahtuma kaikin puolin ja oli juuri sellaista mitä odotinkin."

 

Race Campille Vilen lähtee luottavaisin mielin. "Tulee olemaan varmasti kovaa ja tasaista kilpailua. Mukava päästä ajamaan Silverstonen radalla nopeilla autoilla ja siinä sivussa tavata entisiä, nykyisiä ja legendaarisia kilpakuljettajia ja toivottavasti myös Gran Turismon ja GT Academyn luoja Kazunori Yamauchi ilmestyy paikalle."

 

Kilpailun totisuudesta kertoo Vilenin harjoittelu. "Otin töistä lomaa ja treenaan 4 tuntia päivittäin. Siitä lähdetään, että "poika" tuodaan Suomeen! Olen hyvässä kunnossa ja jos voitan uskon, että pystyn omalla kokemuksellani ja Nissanin koulutuksella tekemään Nismo Athletes-tiimistä entistä vahvemman."

 

GT Academy Race Camp järjestetään Englannissa, legendaarisella Silverstonen kilparadalla. Mukana on kaikkiaan 42 kilpailijaa ympäri Eurooppaa. Ammattilaiskuljettajan urasta haaveilevat finalistit osallistuvat lukuisiin testeihin, joissa mitataan ajokykyä, ajattelua ja kuntoa. Kokeita valvovat tunnetut ja kokeneet maakohtaiset ohjaajat ja tuomarit. GT Academy järjestetään nyt viidettä kertaa ja valintaprosessia on kehitetty niin, että eniten kilpa-ajopotentiaalia omaavat kisaajat voivat todella nousta GT Academy Champion -mestareiksi ja "Nismo-urheilijoiksi". Vuoden 2013 Euroopan-kilpailun voittaja saa palkinnokseen täyden kisakauden yli 500 hevosvoiman Nissan GT-R Nismo GT3:n ratissa

 

###

 

Julkaisija: Nissan