PARIISI, Ranska – Alle kuukauden päästä täysin sähköinen Nissan ARIYA lähtee suurelle matkalle pohjoisnavalta kohti etelänapaa tarkoituksenaan olla ensimmäinen matkan tehnyt ajoneuvo. Retkikunta paljastaa nyt, miksi auto on tälle matkalle täydellinen.

Nissan ARIYA e-4ORCE matkustaa yhteistyössä brittiläisen seikkailijan Chris Ramseyn ja Pole to Pole -retkikunnan kanssa yli 27 000 km yli maiden ja mantereiden. Matkan aikana lämpötilat tulevat vaihtelemaan –30 ja +30 asteen välillä.

Huhtikuussa 2023 alkavalla retkellä Chris ja hänen vaimonsa Julie Ramsey tulevat olemaan maailman ensimmäiset ihmiset, jotka ovat ajaneet navalta navalle millään ajoneuvolla. Matka vie heidät Arktisen alueen, Pohjois-, Keski- ja Etelä-Amerikan läpi ennen pääsyä Antarktikselle.

Retken aikana ARIYA joutuu äärimmäisiin olosuhteisiin, kuten jääkentille, syvään lumeen, jyrkkiin vuorinousuihin sekä aavikon dyyneille. Arktisiin olosuhteisiin soveltuviin ajoneuvoihin erikoistunut Arctic Trucks on tehnyt yhteistyötä Nissanin teknisten ja suunnittelutiimien kanssa valmistellakseen ARIYAn rankkoihin olosuhteisiin.

Autoon tehdyt muokkaukset on tarkoituksella jätetty mahdollisimman vähäisiksi. Esimerkiksi auton akkuun tai voimalinjaan ei ole tehty lainkaan muutoksia. Huomattavin ero autossa verrattuna vakiomalliin on 39 tuuman pyörät. Nissanin e-4ORCE-nelivetoteknologia ja tehdyt muokkaukset mahdollistavat auton selviytymisen rankassa maastossa.

Chris Ramsey, Pole to Pole EV -retkikunnan johtaja, kertoo: "Yksi matkoissamme toistuvista teemoista on, että otamme vakiosähköauton ja pyrimme tekemään siihen mahdollisimman vähän muutoksia. Tämän avulla voimme näyttää sähköauton todelliset ominaisuudet riippumatta siitä, missä sillä ikinä ajetaankin. Meidän ARIYAmme ei ole poikkeus, sillä auton akku ja voimalinja ovat täysin samat kuin ne, mitkä tulivat tehtaalta, mikä kertoo ARIYAn tuotantomallin kyvykkyydestä. Muokkasimme auton iskunvaimennusta ja teimme rengaskoteloista suuremmat. Näiden muutosten avulla saamme vakaan jousituksen ja kaiken irti 39 tuuman BF Goodrich renkaista. Odotan innolla auton ratin taakse pääsemistä, sillä auto oli jo valmiiksi loistava, mutta nyt se näyttäisi olevan valmis menemään maailman ääriin tyylillä."

Mukaan matkaan lähtee myös siirrettävä uusiutuvan energian yksikkö, jonka avulla ARIYAa tullaan lataamaan matkan aikana. Hinattavassa prototyypissä on kevyt pakattava tuuliturbiini sekä aurinkopaneeleita, joiden avulla hyödynnetään voimakkaita tuulia ja pitkiä valoisia päiviä. Laite lataa autoa Chrisin ja Julien pysähtyessä lepäämään.

e-4ORCE on Nissanin edistynyt nelivetoteknologia, joka hallitsee tarkasti voimansiirtoa ja jarruja tarjotakseen pitoa ja vakautta. Järjestelmä kykenee varmistamaan pidon ja seuraamaan tarkasti kuljettajan valitsemaa ajolinjaa erilaisilla tiepinnoilla, kuten märällä ja lumella.

Ramseyn Pole to Pole -matka sopii yhteen Nissanin Ambition 2030 -pitkän aikavälin visioon tulevaisuuden liikkumisesta. Osana tätä visiota Nissan haluaa tarjota jännittäviä ajoneuvoja ja teknologioita, joita asiakkaat ja yhteiskunta voi hyödyntää.
Lähtö tapahtuu 20. maaliskuuta alkavalla viikolla. Johtuen erittäin haastavista olosuhteista, päätös lähdöstä tehdään lyhyellä varoitusajalla lähtöpäivän sää huomioon ottaen. Liity seuraamme odottamaan Chrisin ja Julien kaikkien aikojen seikkailun alkua.

# # #

Julkaisija: Nissan