• Nestevajauksesta kärsivän kuljettajan virheiden todennäköisyys on yli kaksinkertainen
  • Nestehukka aiheuttaa samankaltaisia ajovirheitä kuin 0,8 promillen humala
  • Kaksi kolmesta kuljettajasta ei tunnista nestevajauksen oireita
  • Nissanin julkaisemassa videossa NISMO-tiimin kilpakuljettaja Lucas Ordonez esittelee autoihin tarkoitetun innovatiivisen tekstiiliratkaisun, joka tunnistaa kuljettajan hikoilun

 

16.10.2017 – Nissan kehottaa autoilijoita ottamaan tiiviisti huikkaa – siis vesipullosta. Nissan haluaa lisätä tietoisuutta nestevajauksen negatiivisista vaikutuksista liikenneturvallisuuteen.

 

Päihtyneenä ajamiseen liittyvät riskit tunnetaan laajalti, mutta nestetasapainon vaikutusta ajokykyyn on tutkittu suhteellisen vähän. European Hydration Institute ‑säätiö kuitenkin rahoitti ja englantilainen Loughboroughin yliopisto toteutti vuonna 2015 tätä koskevan tutkimuksen1, jonka tuloksista ilmeni seuraavaa:

 

  • Vain yhden siemauksen (25 ml) vettä tunnissa nauttineet kuljettajat tekivät ajaessaan yli kaksi kertaa enemmän virheitä kuin nestetasapainostaan riittävästi huolehtineet kuljettajat.
  •  Nestevajauksesta kärsivien kuljettajien tekemien virheiden määrä todettiin tutkimuksessa yhtä suureksi kuin kuljettajilla, joiden veressä oli alkoholia 0,8 promillea eli rattijuopumuksen rajan selvästi ylittävä määrä.
  •  Tyypillisiä virheitä olivat liian myöhäinen jarrutus, seilaaminen kaistalla ja jopa ajautuminen viereiselle kaistalle.

 

Lisäksi noin kaksi kolmasosaa autoilijoista ei osaa tunnistaa nestevajauksen oireita, eli väsymystä, huimausta, päänsärkyä, suun kuivumista ja reaktioaikojen hidastumista.2

Ongelma voidaan ratkaista helpolla tavalla – juomalla riittävästi vettä. Kahden yliopiston vuonna 2013 tekemässä tutkimuksessa3 havaittiin, että puolisen litraa vettä ennen päättelytehtäviä juoneilla ihmisillä reaktioajat olivat 14 prosenttia nopeammat kuin niillä, jotka eivät juoneet lainkaan.

 

Nissan esittelee nyt todella innovatiivisen ratkaisun tähän ongelmaan. Yhtiössä on pantu merkille, että yli 15 % ihmisistä käyttää nykyisin puettavaa teknologiaa 4. Siksi Nissan on ammentanut inspiraatiota terveys- ja hyvinvointiteknologian maailmasta ja etsinyt älykkäille materiaaleille käyttötapoja tulevaisuuden autoissa. 

 

Nissan kehitti yhteistyössä hollantilaisen designyrityksen Droogin kanssa Juken ohjauspyörään ja etuistuimiin teknisen pinnoitteen, joka tunnistaa hien. SOAK-nimen saanut pinnoite toimii yksinkertaisena, mutta tehokkaana varoitusjärjestelmänä, joka muistuttaa kuljettajaa juomisen tarpeesta.

Pinnoitteen toimintaperiaate on äärimmäisen yksinkertainen: se muuttaa väriään joutuessaan kosketuksiin hien kanssa. SOAK-pinnoite muuttuu keltaiseksi nestehukan uhatessa ja siniseksi, kun nestetasapaino palautuu normaaliksi.

 

Ensimmäinen Nissan GT Academy ‑voittaja ja nykyinen NISMO (Nissan Motorsport) ‑tiimin kilpakuljettaja Lucas Ordonez esiintyy Nissanin julkaisemalla videolla, jonka tarkoituksena on varoittaa nestevajauksen vaaroista auton ratissa. 

 

 

NISMO:n lääketieteellinen neuvonantaja, tohtori Harj Chaggar, kommentoi nestevajauksen vaaroja seuraavasti: ”Urheilijat osaavat kyllä pitää nestetasapainonsa kunnossa, mutta monet tavalliset ihmiset eivät tunne nestehukan vaikutusta fysiologiseen suorituskykyyn. Autoon integroitu hien tunnistava teknologia on innovatiivinen tapa muistuttaa nestetasapainon säilyttämisestä. Se ehkäisee mahdollisia ajovirheitä varoittamalla kuljettajaa suoraan nestevajauksen vaarasta.”

 

Innovatiivinen SOAK-pinnoite oli alun alkujaan Droogilla työskentelevän tutkijan ja suunnittelijan Paulien Routsin neronleimaus. Hän kommentoi pinnoitteen syntyä seuraavasti: ”Kehitin SOAKin alun perin urheiluvaatteita varten. Johtoajatuksenani on luoda innovatiivisia ratkaisuja, jotka auttavat käyttäjiään jollain tavalla. Haluan parantaa muodin ja tekstiilien funktionaalisuutta uusien teknologioiden avulla ja kehittää uusia tapoja, joilla voimme olla vuorovaikutuksessa terveytemme ja kehojemme kanssa.”

 

Vaikka Nissanilla ei tällä hetkellä ole aikeita integroida hikeä tunnistavaa teknologiaa tuotanto-Jukeen, SOAK-projekti on jälleen yksi esimerkki yhtiön innovatiivisuudesta ja sitoutumisesta uraauurtavan turvallisuusteknologian kehittämiseen. Nissan Jukessa on runsaasti kehityksen huippua edustavaa Nissan Intelligent Mobility ‑teknologiaa, kuten älykäs Around View Monitor ‑kamerajärjestelmä, johon on yhdistetty liikkuvien kohteiden tunnistus, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä ja kaistavahti.

 

###

 

Huomautuksia julkaisijoille

 

1         http://www.lboro.ac.uk/media-centre/press-releases/2015/april/54-dehydrated-drivers.html

2         http://www.licencecheck.co.uk/blog/two-thirds-of-drivers-fail-to-identify-major-symptoms-of-dehydration

3         https://www.medicalnewstoday.com/articles/263648.php

4         http://www.nielsen.com/us/en/insights/news/2014/tech-styles-are-consumers-really-interested-in-wearing-tech-on-their-sleeves.html

 

 

Julkaisija: Nissan