NISMON KILPA-AJAJIEN VAIHTO-OHJELMA LANSEERATAAN  

Ensimmäinen GT Academy -voittaja mukaan SUPER GT -sarjaan

  • Lucas Ordoñez - ensimmäisen GTA Academyn voittaja - tekee ensiesiintymisensä SUPER GT -sarjassa, kun Nismon maailmanlaajuinen kilpa-ajajien vaihto-ohjelma käynnistyy
  • Gran Turismo® -demo ylitti miljoonan maailmanlaajuisen latauksen rajan kahdessa viikossa - pelkästään Suomessa GT Academyyn on tänä vuonna osallistunut jo lähes 10 000 pelaajaa
  • Uusi Nismo Athlete Global Team -talli on mukana Sepangin ja Bathurstin 12 tunnin kilpailuissa

 

UUSI NISMO GLOBAL DRIVER EXCHANGE-OHJELMA

Nissan ja Nismo kertoivat uuden, laajamittaisen Nismo Global Driver Exchange -ohjelman käynnistämisestä. Kyseessä on kilpa-ajajien vaihto-ohjelma, joka tarjoaa Nismon kilpa-ajajille mahdollisuuden kilpailla eri puolilla maailmaa.

 

Espanjalainen Lucas Ordoñez on ensimmäinen Nismo Athletes -tiimin jäsen, joka hyötyy uudesta ohjelmasta. Useimmat kilpa-ajajat olisivat innoissaan pääsystä mukaan SUPER GT -kisaan. Lucasille sen täytyy kuitenkin olla todellinen unelmien täyttymys, sillä hän ponnisti tosimaailman radoille GT Academy -kilpailun kautta, ja on ajanut aiemmin vain virtuaali SUPER GT -kisoja.

 

Nismo Global Driver Exchange -ohjelman ansiosta Lucas pääsee nyt ajamaan oikealla SUPER GT -luokan Nissan GT-R:llä.

 

GRAN TURISMO® -PELAAJASTA AMMATTILAISEKSI

Ensimmäisen GT Academyn voittaneelle Lucasille on kertynyt moottoriurheiluareenoilta jo kiitettävästi sulkia hattuun. Kolme vakuuttavaa esiintymistä Le Mansissa, Nissan DeltaWingin ohjaaminen Petit Le Mans -kilpailussa, Intercontinental Le Mans Cupin mestaruus sekä äskettäiset erinomaiset suoritukset GT-R Nismo GT3:n ratissa ovat osoittaneet, että Nissanin muutaman vuoden takaisessa löydössä on todellista ainesta.

 

Parhaillaan meneillä on jo viides GT Academy -kilpailu. Netissä tapahtuvat aika-ajot, joita pelataan tulevan Gran Turismo®6 -pelin erikoisdemoversiolla, ovat houkutelleet yhteensä lähes 600 000 osallistujaa 18 Euroopan maasta. Yli miljoonaa pelaajaa ympäri maailman on ladannut demon, jossa voi ajaa Nissan Leafilla, 370Z:lla ja GT-R:llä. Yksistään Suomesta löytyy yli 9 595 henkilöä, jotka ovat kisanneet mahdollisuudesta päästä kilpa-ajajaksi Nismo Athletes -tiimiin.

 

GT Academyn aika-ajodemo on avoinna aina sunnuntaiyöhön 28. heinäkuuta saakka, joten kaikilla ammatti kilpa-ajajan urasta haaveilevilla on vielä runsaasti aikaa ladata demo PlayStation®Storesta ja osallistua GT Academyyn. Äärimmäisen kilpailuhenkinen tulostaulu osoittaa Espanjan olevan GT Academyn ykkösmaa. Kahden ensimmäisen kisaviikon aikana 250 nopeimman kuskin joukossa peräti 41 on espanjalaisia*. Suomesta löytyi 11. nopein kilpakuski (PSN-tunnus: Zkippe). Suomi sijoittuu 250 parhaimman pelaajan joukossa ensimmäiseksi, kun pelaajien määrä otetaan huomioon.

 

GT6TM-demo tarjoaa pelaajille sarjan haasteita ja harjoitussessioita trophy-palkinnoilla höystettynä, ennen kuin pelaajat suuntaavat lopulliseen aika-ajoon. Kaikki, joilla on Sony Entertainment Network -tili ja pääsy Internet-yhteyden sisältävälle PlayStation®3:lle, voivat ladata demon ilmaiseksi PlayStation®Storesta.

 

Lucas itse suuntaa tässä kuussa Japanin Suzukaan virallisiin SUPER GT -testeihin. Hän on Suzukassa jälleen 17.-18. elokuuta, jolloin hän ajaa Nissan GT-R:ää 1 000 kilometrin kilpailun GT300 -luokassa tiimitovereinaan NDDP Racingin japanilaiset Kazuki Hoshino ja Daiki Sasaki.

 

UUSI NISMO-TEHDASTALLI

Nismo Global Exchange -ohjelmassa mukana olevat kuljettajat esiintyvät yksittäisissä kilpailuissa myös Nismon uuden tehdastallin riveissä. Nismo Athlete Global Team -nimeä käyttävä talli on ensimmäistä kertaa tositoimissa elokuun lopussa Sepangin 12-tunnin kilpailussa, jossa sen värejä edustavat japanilaisen Katsumasa Chiyon ohella GT Academy -finalistit Wolfgang Reip Belgiasta ja Mark Shulzhitskiy Venäjältä.

 

"Tämä on vasta alkua", kertoo Shoichi Miyatani, President of Nismo. "Haluamme lähettää nuoret kuljettajakykymme kiertämään maailmaa, jotta he saisivat parasta mahdollista kilpailukokemusta. Meille on todellinen ilo kutsua eurooppalaisia kuljettajia Japaniin ja lähettää japanilaisia vastaavasti Eurooppaan. On hienoa, että voimme antaa heille tämän mahdollisuuden."

 

"Loimme tämän ohjelman, jotta kaikki Nismo-kuljettajat voisivat hankkia laajempaa kilpailukokemusta", toteaa Darren Cox, Director of Nissan Global Motorsport. "Otamme jälleen uuden askeleen kohti aidosti globaalia moottoriurheilutoimintaa. Sarjasta toiseen siirtyminen ei ole koskaan helppoa, mutta olemme jo osoittaneet, että kuljettajamme pystyvät vaihtamaan sujuvasti autosta toiseen sekä ottamaan oppia kokemuksistaan. Otetaan esimerkiksi vaikka Jann Mardenborough, joka siirtyi Nissan GT-R Nismo GT3:n ohjaimista F3-autoon ja ylsi Le Mansissa uskomattomiin kierrosaikoihin Nissanin moottorilla varustetulla LM P2 -autolla."

 

Japanin Kazuki Hoshino osallistuu syyskuussa Nürburgringin 1000 kilometrin kilpailuun Nissan GT-R Nismo GT3:lla. Lucas Ordoñez ja amerikkalainen Steve Doherty ottavat suunnan länteen, missä he osallistuvat Nissan North American 370Z-autoilla GTS World Challenge -osakilpailuihin Mid-Ohiossa (2.-3.8.) ja Kalifornian Sonomassa (23.-24.8.). Nismo Athlete Global Team on ilmoittautunut mukaan myös Bathurstin 12- tunnin kilpailuun, joka ajetaan helmikuussa 2014. Bathurstissa tallin kuljettajatiimiä johtaa paikallisen Nissan Motorsport -tallin australialainen V8 Supercar -kilpa-ajaja Rick Kelly. Hänen tiimitoverinsa valitaan Nismo Athletes -kuljettajien joukosta lähikuukausina.

 

*) Huomio: tulostaulu ja osallistujamäärä tallennettiin tiistaina 16. heinäkuuta kello 11:00. Tulostaulu löytyy osoitteesta http://eu.gran-turismo.com/ 

 

Ohjeet GT Academyyn osallistumiseen sekä lisätietoja kilpailuista on saatavilla muun muassa seuraavista osoitteista: www.facebook.com/GTAcademy , http://eu.gran-turismo.com/  ja www.twitter.com/GTAcademy

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 16 000 työntekijää suunnittelutehtävissä, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa ja logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime vuonna yli 695 000 autoa;  mm. kompakteja tila-autoja, palkittuja crossover-malleja, katumaastureita ja hyötyajoneuvoja. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä  24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja  Nissanin tavoitteena on olla tulevaisuudessa Euroopan johtava aasialainen autonvalmistaja.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 165 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

Julkaisija: Nissan