NISSAN ALOITTAA TÄYSSÄHKÖPAKETTIAUTON VALMISTUKSEN BARCELONASSA

- NV200:n sähköautoversio esitellään vuoden 2013 aikana -

  • e-NV200-täyssähköauton valmistus aloitetaan 2013 Barcelonan tehtaalla
  • Sisätilojen toiminnallisuus ja kuljetuskapasiteetti vastaavat nykyistä NV200-mallia luokan johtavin käyttökustannuksin
  • Nissan investoi Espanjaan 100 miljoonaa euroa ja luo toimittajineen 700 työpaikkaa

Nissan on ilmoittanut aloittavansa e-NV200-täyssähköpakettiauton tuotannon Barcelonan tehtaallaan vuoden 2013 aikana. Uusi malli perustuu olemassa olevaan, palkittuun NV200-malliin, jota valmistetaan samassa tehtaassa. Sähkömalli on tärkeä lisä Nissanin maailmanlaajuiseen kevyiden hyötyajoneuvojen mallistoon.

 

e-NV200 tulee olemaan Nissanin toinen täyssähkömalli, joka seuraa vuonna 2010 esiteltyä, useita palkintoja voittanutta Nissan LEAFia. Tämä on osoitus Nissanin pitkän aikavälin sitoutumisesta päästöttömän liikenteen kehittämiseen. Toimivien ja avarien sisätilojensa ansiosta e-NV200 sopii yrityksille ja perheille. Siinä yhdistyvät useat nykyisen NV200-malliston innovatiiviset ja käytännölliset ominaisuudet sekä Nissan LEAFistä tuttu edistyksellinen voimansiirto.

 

Uuden mallin myötä Nissan tekee Espanjassa 100 miljoonan euron investoinnin, minkä odotetaan luovan noin 700 työpaikkaa tehtaassa ja paikallisien toimittajien yrityksissä. Barcelonan tehdas valmistaa ainoana tuotantolaitoksena e-NV200-mallia, mikä on osoitus Nissanin Espanjan toimintojen kasvavasta kilpailukyvystä.

 

E-NV200 TUKEE NISSANIN KEHITYSTÄ JOHTAVAKSI KEVYIDEN HYÖTYAJONEUVOJEN VALMISTAJAKSI

 

"e-NV200 on todellinen läpimurto hyötyajoneuvojen markkinoilla. Se on osoitus Nissanin johtavasta asemasta sähköautojen segmentissä", toteaa Nissanin varapääjohtaja Andy Palmer.

 

"Uusi malli tarjoaa tavanomaisella voimanlähteellä varustetun kompaktin pakettiauton tilat, monipuolisuuden ja käytännöllisyyden, mutta ilman käytöstä aiheutuvia CO2-päästöjä. Se tarjoaa myös mahtavan ajokokemuksen, joka on saavutettavissa vain sähköautolla. Mikä tärkeintä, e-NV200-mallin käyttö- ja ylläpitokustannukset ovat luokkansa alhaisimmat, mikä tekee siitä poikkeuksellisen houkuttelevan vaihtoehdon niin yrityksille kuin perheille."

 

e-NV200 tukee merkittävällä tavalla Nissanin pyrkimystä olla maailman johtava kevyiden hyötyajoneuvojen valmistaja vuoteen 2016 mennessä keskipitkän aikavälin Nissan Power 88 -suunnitelman mukaisesti. Viime vuonna Nissan saavutti historiallisen virstanpylvään, kun kevyiden hyötyajoneuvojen maailmanlaajuinen vuotuinen myyntimäärä ylitti miljoonan ajoneuvon rajapyykin.

 

Nykyisen NV200-malliston ajoneuvoja on tähän mennessä myyty noin 100 000 kappaletta. Suosionsa siivittämänä se valittiin New York Cityn seuraavan sukupolven "Taxi of Tomorrow" -ajoneuvoksi tiukan valintaprosessin jälkeen.

 

Parhaillaan Euroopassa on käynnissä NV200-malliin pohjautuvien sähköautoprototyyppien tiivis testausvaihe. Tulevien kuukausien aikana suoritetaan testejä, joiden tarkoituksena on saada palautetta kaikkein vaativimmista käyttöoloista. Tämä palaute auttaa Nissania vastaamaan paremmin asiakkaiden vaatimuksiin ennen tuotannon aloittamista vuonna 2013.

Julkaisija: Nissan