NISSAN DELTAWING KILPAILEE JÄLLEEN - AUTO NÄHDÄÄN AMERIKAN LE MANS -SARJAN FINAALISSA

           

LE MANSIN 24 TUNNIN AJOON SUUNNITELTU KONSEPTIKILPURI PALAA RADALLE SAATTAAKSEEN LOPPUUN "KESKENERÄISET ASIAT"

  • Le Mans ‑fanien suosikki osallistuu toiseen kilpailuunsa Petit Le Mansissa
  • Mullistavan kilpa-auton paluuta vaadittu aina kesäkuisen Le Mans ‑kilpailun valitettavasta keskeyttämisestä asti
  • Petit Le Mansissa rattiin istuu Nissanin ainutlaatuisen GT Academyn kasvatti Lucas Ordonez sekä Amerikan Le Mans -sarjan PC-luokan voittajan Gunnar Jeannette
  • Nissan DeltaWing ehkä Amerikan Le Mans ‑sarjaan vuodesta 2013 alkaen
  • Michelin palaa tiimin kumppaniksi

Nissan DeltaWing -tiimi on ilmoittanut, että sillä on vielä "keskeneräisiä asioita" hoidettavanaan sen jälkeen, kun tiimin auto sysättiin tylysti ulos kuuluisasta Le Mansin 24 tunnin ajosta kesäkuussa. Fanien suosikki palaa siis radalle viedäkseen loppuun aloittamansa urakan Petit Le Mansissa, suurajojen pienemmän mittaluokan sisarkilpailussa.

Uraauurtava, nuolenmuotoinen Nissan DeltaWing ajoi suoraan 240 000 fanin sydämeen Le Mansin 24 tunnin ajossa kolme kuukautta sitten, ja auto nähdään jälleen ensi kuussa Amerikan Le Mans ‑sarjan (ALMS) finaalissa Road Atlantassa, Yhdysvalloissa 17.-20. lokakuuta. Osallistuminen sinetöitiin Yhdysvaltain Nissanin Vice-Chairman Bill Kruegerin isännöimässä tiedotustilaisuudessa 17.9. Nissanin Pohjois-Amerikan pääkonttorissa Nashvillessä, Tennesseessä.

 

Kuuluisan Le Mansin 24 tunnin ajoon suunniteltu Nissan DeltaWing, joka kuluttaa puolet väheämmän polttoainetta ja rengaita perinteisiin kilpa-autoprototyyppeihin verrattuna, joutui keskeyttämään Ranskassa ajettavassa kestävyyskilpailussa kuuden tunnin ajon jälkeen kolaroituaan toisen auton kanssa.

 

Japanilainen Nismo-kuljettaja Satoshi Motoyama taisteli radan laidalla miltei puolitoista tuntia saadakseen auton takaisin ajokuntoon. Urhean kuljettajan ansiosta tiimi sai valtavasti tukea faneilta. Heidän toiveet tullaan nyt toteuttamaan ja auto nähdään taas kilparadalla.

 

Aiemmin sovittujen kilpailujen vuoksi Nissan DeltaWingin Le Mans ‑kuljettajat Motoyama, Marino Franchitti ja Michael Krumm eivät ole käytettävissä arvostetutussa Petit Le Mans ALMS ‑kilpailussa. Se sijaan Road Atlantassa rattiin istuvat Nissanin GT Academyn voittaja, espanjalainen Lucas Ordonez sekä Amerikan Le Mansin vuoden 2011 PC-luokan voittaja Gunnar Jeannette.

 

"Le Mans oli valtava menestys. Auto lunasti kaikki odotuksemme ja jopa ylitti ne. Se todisti, että maailman suurimmassa julkisessa laboratoriossa testaamamme uusi teknologia toimii ja että se on varteenotettava vaihtoehto moottoriurheilun kehityskulun kannalta", kertoo Darren Cox, Nissanin moottoriurheilun pääjohtaja Euroopassa, ja jatkaa: "Ainoa hampaankoloon jäänyt asia oli kilpailun päättyminen keskeytykseen, joka johtui kokonaan meistä riippumattomista tekijöistä. Olimme kuitenkin todistaneet, että teknologia oli aidosti toimivaa, joten pettymys ei ollut kovin karvas. Emme kuitenkaan osanneet odottaa sitä valtavaa tukea ja kannustusta, jota tiimimme sai faneilta, joten koimme velvollisuudeksemme lähteä kilparadoille uudelleen."

 

"Olen hyvin ylpeä siitä, että Lucas saa tilaisuuden näyttää kyntensä radalla. GT Academy on merkittävä innovaatio moottoriurheilun saralla, sillä se laskee elitistisen autourheilun aidosti jokaisen ulottuville: myös niiden, joilla ei ole käytettävissään suuria budjetteja eikä sponsorisopimuksia. Lucas on elävä esimerkki siitä, että tämä innovaatio toimii. On mahtavaa, kun voimme toivottaa Gunnarin tervetulleeksi Nissan DeltaWing ‑tiimiimme. Hän on voittanut urallaan Amerikan Le Mans ‑sarjan kilpailun ja hän tuntee Road Atlantan kuin omat taskunsa, joten hän on täydellinen lisä joukkoomme."

 

Tiimi uskoo, että 1 600 kilometrin ja kymmenen tunnin mittainen Petit Le Mans ‑kilpailu on kuin luotu Nissan DeltaWingiä varten: sen lisäksi, että fanit saavat nähdä kaipaamansa maaliintulon, kilpailu osoittaa myös auton soveltuvuuden perinteiselle radalle, joka poikkeaa Le Mansin nopeasta, julkisiakin tieosuuksia sisältävästä radasta.

 

Osallistumisilmoituksen myötä julkisuuteen kerrotaan myös, että osana ALMSin yhdistymistä toisen suuren urheiluautosarjan GRAND-AM Road Racingin kanssa Nissan DeltaWing tullaan hyväksymään myös uuden, vuonna 2014 alkavan mestaruussarjan säännöissä.

 

Le Mansiin osallistuneen LMP2-vakioauton keräämien tietojen perusteella auto kulutti 2 350 litraa polttoainetta ja renkaat vaihdettiin lähes 500 kilometrin välein, ja auto kulutti loppuun yhdeksän rengassarjaa. LMP2-auton polttoaineenkulutus oli 47 l / 100 km siinä missä Nissan DeltaWing kulutti 22 l / 100 km.

    ###

     

    NISSAN DELTAWINGIN TEKNISET TIEDOT

    Moottori  Nissanin nelisylinterinen ja 1,6-litrainen DIG-T-suoraruiskutusturbo 
    Suurin teho  300 hv / 7400 r/min 
    Suurin vääntö  310 Nm tasaisesti alueella 400-6750 r/min 
    Vaihteisto  5-vaihteinen sekventiaalinen 
    Runko  FIA-hyväksytty itsekantava hiilikuiturunko 
    Etupyörät  Halkaisija 15", leveys 4" 
    Takapyörät  Halkaisija 15", leveys 12,5" 
    Eturenkaat  10/31/15 Michelin 
    Takarenkaat  310/620/15 Michelin 
    Paino   475 kg ilman polttoainetta ja kuljettajaa, 575 kg polttoaine ja kuljettaja mukaan lukien 
    Painon jakautuminen  28 % etu, 72 % taka 
    Pituus  4,65 m 
    Leveys edessä  0,76 m 
    Leveys takana    2,08 m 
    Akseliväli  3,05 m 
    Polttoainesäiliön tilavuus  40 litraa 
    Kori   Hiilikuitukomposiitti 
    Aerodynamiikka  Alustan downforce-kaksoiskuorijärjestelmä - BLAT (Boundary Layer Adhesion Technology) 
    Huippunopeus  315 km/h 
    Kiihtyvyys 0-100 km/h  3,3 s 
    Polttoaineenkulutus   Arviolta 230-250 g/kWh 

     

    TIETOJA NISSANIN GT ACADEMYSTA

    GT Academy on PlayStationin® ja Nissanin yhteistyönä synnyttämä konsepti, jossa etsitään tosimaailman kilpa-ajajakykyjä virtuaalimaailman Gran Turismo®5 pelin avulla.

    Vuonna 2011 yli 90 000 pelaajaa kaikkialta Euroopasta osallistui verkkopohjaiseen GT5TM-aika-ajokilpailuun. Kunkin osallistuja-alueen 20 nopeinta kuljettajaa pääsi kansallisiin finaaleihin toukokuussa. Kaksi voittajaa kustakin maasta - Ranskasta, Saksasta, Italiasta, Hollannista, Iberiasta (Portugalista ja Espanjasta) ja Isosta-Britanniasta - eteni seuraavaan vaiheeseen eli Silverstonessa järjestetylle GT Academy Race Camp leirille. Kuljettajat ajoivat kiihkeästi kilpaa Nissanin autoilla viikon ajan, minkä jälkeen päätuomarina toiminut entinen Formula 1 tähti Eddie Irvine julisti voittajaksi Jann Mardenboroughin (tällä hetkellä 20 vuotta, kotoisin Ison-Britannian Cardiffista).

    Mardenborough ja hänen kollegansa Yhdysvaltain GT Academysta pääsivät mukaan tiivistahtiseen kuljettajaohjelmaan Isossa-Britanniassa. Tämä kuljettajapari suoritti kansainvälisen kisalisenssin ja pääsevät nyt nauttimaan työnsä lopullisista hedelmistä: ajamaan täydessä kilpailukunnossa olevaa Nissan 370Z GT4 autoa Dubai International 24 Hours kilpailussa.

    Kauden 2008-2009 GT Academy mestari Lucas Ordoñez (kilpailun voittaessaan 23-vuotias espanjalainen opiskelija) on tänä päivänä ammattikilpa-ajaja, joka saavutti hämmästyttävästi toisen sijan vuoden 2011 Le Mansin 24 tunnin kilpailun LMP2-luokassa, Signatech Nissan tiimissä ja voitti sen jälkeen Intercontinental Le Mans Cup sarjan.

    Vuoden 2010 voittaja Jordan Tresson oli voittaessaan 21-vuotias ranskalainen ajoneuvoinsinööriopiskelija. Hän voitti vuoden 2011 Blancpain Endurance Series sarjan PlayStation Nissan tiimissä.

Julkaisija: Nissan