NISSAN DELTAWING TESTAA LE MANSIA VARTEN

  • Nissan DeltaWingia testattiin ensi kertaa Euroopassa Snettertonin radalla - ensimmäinen sadekelin harjoitus oli menestys.
  • Testitiimi saa vahvistuksekseen Nissanin GT Academyn voittaneen Lucas Ordonezin
  • Japanilainen Satoshi Motoyama liittyy kuljettajatiimiin Marino Franchittin ja  Michael Krummin seuraksi
  • Videoita Nissanin DeltaWing-projektista: www.facebook.com/NissanSportsCars

NISSAN DELTAWINGIN ENSIMMÄINEN SADEKELIN TESTI SNETTERTONISSA

Kokeellisen Nissan DeltaWing ‑prototyyppikilpurin Euroopan testiohjelma aloitettiin Englannin Norfolkissa Snettertonin radalla huhtikuussa. Skotlantilainen Marino Franchitti ja saksalainen Michael Krumm pääsivät ajamaan autoa ensimmäistä kertaa sadekelillä. Nissan DeltaWing ‑tiimi sai arvokasta tietoa tämän uraauurtavan kilpa-auton toiminnasta tyypillisissä eurooppalaisissa rataolosuhteissa. Tähänastinen kehitystyö on tehty Yhdysvalloissa.

 

Franchitti ajoi suurimman osan aamun testikierroksista olosuhteissa, jotka vaihtelivat kosteasta kovaan sateeseen. Näin tiimi sai arvokasta tietoa auton toiminnasta tällaisissa oloissa. DeltaWingillä oli aikaisemmin ajettu ainoastaan lyhyt testijakso kastelukalustolla käsitellyllä Sebringin radalla. Sen vuoksi tämä testijakso oli tärkeä askel märän kelin renkaiden kehitystyötä ajatellen.

 

Michael Krumm ajoi valtaosan iltapäivän testijaksosta kuivuvalla radalla tiimin keskittyessä alustan säätöihin, jarrutuksiin ja vaihteiston hienosäätöön.

 

NISSAN VALITSI JAPANILAISEN GT-ÄSSÄ MOTOYAMAN DELTAWINGIN KOLMANNEKSI KULJETTAJAKSI

Nissan ja NISMO valitsivat japanilaisen Super GT ‑tähti Satoshi Motoyaman uuden Nissan DeltaWingin kolmanneksi kuljettajaksi Le Mansin 24 tunnin kestävyyskilpailuun.

 

NISMOn kuljettaja, kolminkertainen Super GT ‑mestari Motoyama liittyy britannialaisen Marino Franchittin ja saksalaisen Michael Krummin kuljettajatiimiin. Krumm voitti vuoden 2003 JGTC-mestaruustittelin (nykyiseltä nimeltään Super GT) Motoyaman kanssa.

 

Motoyama on ollut Nissanin kilpakuljettajana jo vuodesta 1996 saakka. Hän on saavuttanut enemmän Super GT ‑mestaruuksia, osakilpailuvoittoja ja pisteitä kuin yksikään toinen sarjan kuljettaja. Parhaillaan hän ajaa sarjassa DeltaWing-tiimitoverinsa Michael Krummin kanssa NISMOn Nissan GT-R:llä numerolla 23.

 

Nissan Motorsports International Co. Ltd:n (NISMOn) pääjohtaja Shoichi Miyatani toteaa: "Olen entistäkin innostuneempi Nissan DeltaWing ‑ohjelmasta nyt, kun tiedämme, että NISMOn Super GT ‑sarjan kärkikuljettajat Satoshi Motoyama ja Michael Krumm tulevat ajamaan tätä Ranskan klassikkokilpailun innovatiivisinta ja kiehtovinta autoa. Satoshi ja Michael on tämän hetken Super GT ‑sarjan kuljettajien menestynein kaksikko. Siksi he tietävät, miten Le Mansissa menestytään. Nissan ja NISMOn LMP2-autojen seuraamisen ohella odotan innolla, että pääsen näkemään, minkälaisen säväyksen Nissan DeltaWing aiheuttaa Le Mansissa."

 

NISSANIN GT ACADEMYN MENESTYJÄ LUCAS ORDONEZ TESTITIIMISSÄ

Jättiharppauksia kilpa-autoilijan uralle tarjoavan GT Academyn neljäs kilpailukausi on käynnistynyt. Ensimmäinen virtuaalimaailmasta oikeille kilparadoille siirtynyt kuski oli Lucas Ordonez.

 

Ordonez ajaa Nissan DeltaWing ‑kuljettaja Marino Franchittin kanssa Ranskan Magny-Coursissa ja Espanjan Motorland Aragonissa, kun taustatiimi jatkaa huikeiden haasteiden äärellä valmistellen tätä radikaalia kilpa-autoa debyyttikisaansa.

 

Espanjalainen Ordonez voitti Nissanin ja Sonyn luoman uudenlaisen GT Academy ‑kilpailun, jossa etsitään kokemattomia kuljettajakykyjä Playstation-pelikaluston avulla. Lucas oli GT Academyn ensimmäinen voittaja vuonna 2008 ja ensimmäinen Nissanin kuljettajaohjelman oppilas. Ohjelmaan kuului erilaisiin kilpa-autoluokkiin tutustumista, ja ainoastaan kolmen vuoden työn jälkeen hän pääsi ottamaan askeleen virtuaalisesta kilpamaailmasta todellisien haasteiden äärelle viime kesänä ajettuun Le Mansin 24 tunnin kilpailuun.

 

Viime vuonna Ordonez nousi palkintopallille, ja tänä kesänä hän kilpailee La Sarthessa luokkavoittaja LMP2-prototyyppiautolla Greaves Motorsportin tiimissä entisen F1-kuljettajan, Sky F1 ‑kommentaattori Martin Brundlen ja hänen poikansa Alex Brundlen kanssa.

 

Ordonez kertoo olevansa hyvin otettu siitä, että hän pääsee tärkeään rooliin Nissanin Le Mans ‑uutuusprojektissa. Hän kertoo odottavansa erityisesti ensimmäistä kotimaan kilpaansa Nissanin ratissa: "Olen aina halunnut testata tai ajaa Nissania Espanjassa, mutta toistaiseksi se ei ole ollut mahdollista. Henkilökohtaisesti tämä on siis hyvin innostava kokemus."

 

TIETOJA NISSAN DELTAWING ‑PROJEKTISTA

Nissan DeltaWing on kokeellinen projekti, jonka tavoitteena on aikaansaada muutosta kestävyyskilpailuissa. Tähän pyritään kilpailemalla Ranskan kuuluisassa, kokonaisen vuorokauden kestävässä kilpailussa puolet pienemmällä polttoaineen ja renkaiden kulutuksella tavanomaisiin kilpa-autoihin verrattuna.

 

Nissan DeltaWingin kisadebyytti nähdään tämän vuoden Le Mansin 24 tunnin kestävyyskilpailussa. Nissanin mukaantulo projektiin julkistettiin maaliskuussa. Nissan toimittaa auton moottorin sekä muita teknisiä resursseja.

 

Nissan DeltaWing ‑projektin kokeellinen luonne tarkoittaa valtavaa haastetta suunnittelutiimille. Ben Bowlbyn suunnitteleman DeltaWingin yhteistyökumppaneina on eräitä Pohjois-Amerikan moottoriurheilupiirien suurimpia nimiä, kuten projektin pääosakas, Amerikan Le Mans ‑sarjan perustaja Don Panoz, moottoriurheilulegenda ja Nissan DeltaWingin rakentaja Dan Gurney All American Racers ‑organisaatioineen sekä Duncan Daytonin Le Mans ‑kilpatalli Highcroft Racing.

 

Vain 101 päivää sen jälkeen, kun Nissanin erikoisvalmisteisella 1,6-litraisella DIG-T-moottorilla varustettu DeltaWing ajoi ensimmäisen ratakierroksensa, tiimin on ponnistettava voimansa äärimmilleen selviytyäkseen maailman vaativimmasta 24 tunnin autokilpailusta.

 

TIETOJA NISSANIN GT ACADEMYSTA

GT Academy on PlayStationin® ja Nissanin yhteistyönä synnyttämä konsepti, jossa etsitään tosimaailman kilpa-ajajakykyjä virtuaalimaailman Gran Turismo®5 ‑pelin avulla.

 

Vuonna 2011 yli 90 000 pelaajaa kaikkialta Euroopasta osallistui verkkopohjaiseen GT5TM-aika-ajokilpailuun. Kunkin osallistuja-alueen 20 nopeinta kuljettajaa pääsi kansallisiin finaaleihin toukokuussa. Kaksi voittajaa kustakin maasta - Ranskasta, Saksasta, Italiasta, Hollannista, Iberiasta (Portugalista ja Espanjasta) ja Isosta-Britanniasta - eteni seuraavaan vaiheeseen eli Silverstonessa järjestetylle GT Academy Race Camp ‑leirille. Kuljettajat ajoivat kiihkeästi kilpaa Nissanin autoilla viikon ajan, minkä jälkeen päätuomarina toiminut entinen Formula 1 ‑tähti Eddie Irvine julisti voittajaksi Jann Mardenboroughin (tällä hetkellä 20 vuotta, kotoisin Ison-Britannian Cardiffista).

 

Mardenborough ja hänen kollegansa Yhdysvaltain GT Academysta pääsivät mukaan tiivistahtiseen kuljettajaohjelmaan Isossa-Britanniassa. Tämä kuljettajapari suoritti kansainvälisen kisalisenssin ja pääsevät nyt nauttimaan työnsä lopullisista hedelmistä: ajamaan täydessä kilpailukunnossa olevaa Nissan 370Z GT4 ‑autoa Dubai International 24 Hours ‑kilpailussa.

 

Kauden 2008-2009 GT Academy ‑mestari Lucas Ordoñez (kilpailun voittaessaan 23-vuotias espanjalainen opiskelija) on tänä päivänä ammattikilpa-ajaja, joka saavutti hämmästyttävästi toisen sijan vuoden 2011 Le Mansin 24 tunnin kilpailun LMP2-luokassa, Signatech Nissan ‑tiimissä ja voitti sen jälkeen Intercontinental Le Mans Cup ‑sarjan.

Vuoden 2010 voittaja Jordan Tresson oli voittaessaan 21-vuotias ranskalainen ajoneuvoinsinööriopiskelija. Hän voitti vuoden 2011 Blancpain Endurance Series ‑sarjan PlayStation Nissan ‑tiimissä.

"Voidaanko virtuaalipelien maailmasta löytää tosimaailman kilpa-ajajalahjakkuuksia?" Molemmat edellä esitellyt kuljettajat ovat eläviä todisteita siitä, että vastaus tähän PlayStationin ja Nissanin kysymykseen on ehdoton "kyllä".

 

GT Academyyn liittyviä uutisia ja juttuja löytyy muun muassa seuraavista paikoista:

www.facebook.com/GTAcademy - www.twitter.com/GTAcademy - www.youtube.com/gtacademyeurope 

Julkaisija: Nissan