• Nissan esittelee e-4ORCE teknologian X-Trailissa ja täysin sähköisessä ARIYAssa.
  • e-4ORCE on Nissanin edistynyt kaksimoottorinen nelivetojärjestelmä, joka on suunniteltu sähköistetyille ja täysin sähköisille voimalinjoille.
  • Tämä täysin uusi Nissan-teknologia saa voimansa kolmelta osa-alueelta – sähköisestä moottorinhallinnasta, nelivedon hallinnasta ja alustan hallinnasta.
  • e-4ORCE järjestelmä tarjoaa voimakkaan ja pehmeän ajon, ylivertaisen ohjattavuuden ja hallinan sekä luoton kaikilla pintaolosuhteilla ja mukavuuden kaikille matkustajille.

Marraskuu – Nissan tuo Eurooppaan huippuedistyneen e-4ORCE teknologian. e-4ORCE on täysin uusi ja ainutlaatuinen nelivetojärjestelmä, joka on suunniteltu täysin sähköisille ja sähköistetyille ajoneuvoille. Se tarjoaa luotettavan suorituskyvyn kaikissa olosuhteissa.
Kirjain ";e"; e-4ORCE:ssa tarkoittaa Nissanin täysin sähköisiä ajomoottoreita. ";4ORCE"; viittaa ajoneuvon fyysiseen voimaan ja energiaan. ";4"; puolestaan kuvastaa nelivedon hallintaa.

Nissanin voimalinjainsinöörien tiimit yhdistivät kattavan asiantuntemuksensa kolmella osa-alueella: sähkömoottorin hallinnassa, nelivetojärjestelmissä ja alustanhallinta järjestelmissä, kehittääkseen innovatiivisen teknologian, joka tarjoaa luotettavan ajokokemuksen kaikkiin tilanteisiin.
Havainnollistaakseen e-4ORCE voimalinjan teknisiä yksityiskohtia Aditya Moorthy, X-Trailin Product Marketing Manager, Nissan Automotive Europe, kertoo enemmän täällä.

e-4ORCE: tehokasta ja miellyttävää ajoa

Innovatiivinen e-4ORCE-nelivetojärjestelmä kehitettiin Nissanin täyssähkö sekä e-POWER voimalinjoille. Molemmissa tapauksissa ajoneuvon renkaita pyörittää aina sähkömoottori.

X-Trailissä kahdesta sähkömoottorista muodostuva järjestelmä tuottaa kokonaisuudessaan 157kW (213PS). Järjestelmässä on 150kW etumoottori ja 100kW takamoottori. Tämä mahdollistaa ripeän kiihtyvyyden 7 sekunnissa 0-100km/h. Järjestelmä on 10,000 kertaa nopeampi kuin mekaaaninen nelivetojärjestelmä, joten se pystyy siirtämään vetoa välittömästi niille pyörille millä on pitoa.
ARIYAn e-4ORCE järjestelmä tuottaa kokonaisuudessaan 225kW (306PS) tehoa. Tämä mahdollistaa nopean kiihtymisen 0-100km/h 5.7 sekunnissa. Molemmat ajoneuvot ovat varmoja ja ketteriä kaikissa olosuhteissa, mikä mahdollistaa tehokkaan, mutta silti miellyttävän ajokokemuksen.

e-4ORCE: Ylivertainen hallinta ja intuitiivinen ajokokemus

e-4ORCE järjestelmässä sekä edessä, että takana on omat sähkömoottorit ja jokaista pyörää pystytään hallitsemaan itsenäisesti.
e-4ORCE-teknologia tarjoaa jatkuvan tasapainoisen pidonhallinnan, ajettavuuden ja ohjaustarkkuuden ennakoidakseen kuljettajan käytöstä ja lieventääkseen esimerkiksi aliohjausta, jolloin matkustamo pysyy vakaana tarjoten mukavamman matkustuskokemuksen.

e-4ORCE: Luotettavuus kaikissa tieolosuhteissa

e-4ORCE-teknologialla vääntö jaetaan etu- ja taka-akseleille siten, että renkaan pito voidaan maksimoida tiepinnan ja ajotilanteen mukaan. Jarruja puolestaan hallitaan jokaiselle renkaalle yksittäin.

Kaksoismoottorijärjestelmän tarkan hallinnan ja pyöräkohtaisen pidonhallinnan ansiosta auto pitää oikean ajolinjan vaikka tie olisi märkä, öljyinen, märkien lehtien liukastama tai luminen. Avain e-4ORCEn ajokokemukseen on voiman tasapainoinen jakaminen kaksoismoottorijärjestelmän avulla, jota voidaan säätää sekunnin tuhannesosassa, mikä on huomattavasti nopeampaa kuin perinteisissä mekaanisissa nelivetojärjestelmissä.

e-4ORCE: Matkustusmukavuutta kaikille matkustajille korin hallinan avulla

Lisäetuna kaikille matkustajille e-4ORCE-järjestelmässä on korin pitkittäisen kallistumisen vähentäminen jarruttaessa tehokkaiden energiaa keräävien jarrujen avulla, mikä lisää matkustusmukavuutta. Kaksoismoottorijärjestelmä puolestaan mahdollistaa suuremman energian talteenoton hidastettaessa kuin yksimoottorisessa järjestelmässä, mikä optimoi ajoneuvon energiatehokkuuden kaikissa tilanteissa.
";e-4ORCE on viimeisin uusista teknologioista, joita Nissan on kehittänyt vuosien varrella. Emme malta odottaa, että asiakkaat pääsevät kokemaan tämän innovatiivisen järjestelmän automalleissa, kuten Ariya e-4ORCE:ssa ja täysin uudessa Nissan X-Trailissä. Olemme varmoja, että asiakkaamme huomaavat merkittävän eron ajokokemuksessaan";, Cliodhna Lyons, Vice president Product Planning, Nissan AMIEO, kertoo.

e-4ORCEN julkistaminen on merkittävä askel Nissanin sähköistymisen matkalla kohti puhtaampaa, turvallisempaa ja inklusiivisempaa maailmaa.

# # #

Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy on maahantuoja sekä myynti ja markkinointi yhtiö, joka edustaa Nissania Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa sekä Liettuassa. Yrityksellä on noin 175 työntekijää ja sen pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Lisätietoja tuotteistamme, palveluistamme ja sitoutumisestamme kestävään liikkumiseen löydät osoitteesta nissan-global.com. Voit myös seurata meitä on FacebookInstagramTwitter sekä LinkedIn ja katsoa kaikki uusimmat videomme YouTube.

Yhteystiedot: Mika Särkelä       
Sähköposti: msarkela@nissan-europe.com

Julkaisija: Nissan