Sveitsiläinen Sebastien Buemi ja englantilaissyntyinen Alex Albon on kiinnitetty Nissanin kuljettajiksi joulukuussa käynnistyvän ABB FIA Formula E-mestaruussarjan viidennelle kaudelle. Maailman johtava sähköautojen valmistaja Nissan tekee tällä kaudella debyyttinsä sarjassa.

Nissanin Formula E -ohjelma tuo esille uuden, suorituskykyisen puolen merkin Intelligent Mobility -visiosta. Se ohjaa Nissanin päätöksiä sen suhteen, kuinka autoilla ajetaan, mistä ne saavat käyttövoimansa ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa. Nissan on ensimmäinen japanilainen autonvalmistaja, joka lähtee mukaan Formula E -mestaruussarjaan. Maailman johtava sähköautojen valmistaja luottaa kokemukseensa; se on myynyt yli 350 000 Nissan LEAFia vuodesta 2010 alkaen, jolloin ensimmäinen LEAF esiteltiin.

Buemi, 29, on toiminut kuljettajana neljällä edeltävällä kaudella e.dams-tallissa, josta Nissan hankki hiljattain osuuden. Buemi debytoi Nissanin väreissä ja uuden ”Gen2” Formula E -auton ratissa ensi kuussa Valenciassa, kun avoimet harjoitukset käynnistyvät.

Buemin aiempiin saavutuksiin kuuluu mm. henkilökohtainen mestaruus kaudella 2015/2016. Lisäksi Buemi on napannut nimiinsä useita ennätyksiä, mm. eniten osakilpailuvoittoja, paalupaikkoja, nopeimpia kierrosaikoja ja peräkkäisiä osakilpailuvoittoja.

”Viides kausi on uusi alku minulle monellakin tavalla”, Buemi toteaa. ”Tällä kaudella on niin paljon uutta — autot, kilpailuformaatti, radat. Odotan innolla jatkuvaa yhteistyötä e.dams-tallin kanssa. Olen myös innoissani siitä, että saan välittää maailman kärkeä edustavaa Nissanin sähköautoteknologiaa autourheilufaneille ympäri maailman.”

Albon, 22, debytoi Formula E -sarjassa ja Nissanin puikoissa tehtyään häikäisevää jälkeä juniorisarjoissa. Hän tuli toiseksi GP3-sarjassa vuonna 2016 ja on lisäksi kolmannella sijalla tämänvuotisessa FIA Formula 2 -mestaruussarjassa napattuaan kolme osakilpailuvoittoa.

”Kilpailu on todella intensiivistä tässä sarjassa ja odotan innolla, että pääsen haastamaan itseni joitakin maailman parhaita kuljettajia vastaan”, Albon toteaa. ”Kilpailu sähköautolla katuradoilla on uusi haaste minulle, mutta onneksi pääsen työskentelemään yhdessä Sebastienin kanssa. Hänen saavutuksensa ovat vertailukohta kaikille, ja hänestä on iso apu minulle.”

Nissan debytoi Formula E -mestaruussarjassa viidennen kauden ensimmäisessä kilpailussa, joka ajetaan 15.12. 2018 Riadissa, Saudi-Arabiassa. Riadin lisäksi kaudella 2018/2019 osakilpailuja isännöivät Marrakech (Marokko), Mexico City, Hong Kong, Sanya (Kiina), Rooma, Pariisi, Monte Carlo, Monaco, Berliini ja New York. Lisäksi kaksi kisakaupunkia ilmoitetaan myöhemmin.

”Sebastienin uskomattomat saavutukset Formula E -sarjassa puhuvat puolestaan, ja kun hänen rinnalleen kiinnitetään Alexin kaltainen nouseva kyky, on meillä todella loistava kaksikko tallissa”, Michael Carcamo, Nissan Global Motorsport Director toteaa. ”Meillä on paras mahdolinen tiimi esittelämässä innovatiivisia teknologioitamme sekä Nissanin Intelligent Mobility -visiota”.

Jean-Paul Driot, e.dams, toteaa: “Sebastien on ollut tärkeä e.damsin tiimiä siitä asti, kun osallistuimme ensimmäiseen Formula E -mestaruussarjan osakilpailuun neljä vuotta sitten Kiinassa. Olemme tietoisia Alexin hyvistä esityksistä Formula 2 -sarjasta DAMSin riveissä ja olemme innoissamme saadessamme hänen lahjakkuutensa Formula E -sarjaan.”

###

Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan on maailmanlaajuisesti toimiva autonvalmistaja, jonka kattavaan tuotevalikoimaan kuuluu yli 60 Nissan-, INFINITI- ja Datsun-merkkistä automallia. Nissan myi tilikauden 2017 aikana yli 5,77 miljoonaa autoa maailmanlaajuisesti, ja yhtiön liikevaihto oli 11,9 biljoonaa jeniä. 1. huhtikuuta 2017 yhtiö käynnisti "Nissan M.O.V.E. to 2022" -kuusivuotissuunnitelman, jonka tavoitteena on 30 prosentin vuosittaisen liikevaihdon kasvu tilikauden 2022 loppuun mennessä, sekä 2,5 biljoonan jenin kumulatiivinen vapaa kassavirta. "Nissan M.O.V.E. to 2022" -suunnitelman tavoitteena on myös kasvattaa yrityksen johtoasemaa sähköautojen valmistajana. Johtoaseman lippulaivana on Nissanin suunnittelema, valmistama ja markkinoima Nissan LEAF, maailman kaikkien aikojen myydyin täyssähköauto. Nissanin pääkonttori on Japanin Jokohamassa, ja yhtiö toimii seuraavilla kuudella pääliiketoiminta-alueella: Asia ja Oseania; Afrikka, Lähi-Itä ja Intia; Kiina, Eurooppa, Latinalainen Amerikka ja Pohjois-Amerikka. Nissan työllistää maailmanlaajuisesti 247 500 ihmistä. Yhtiö muodosti vuonna 1999 Renault-Nissan-allianssin ranskalaisen autonvalmistajan Renaultin kanssa ja  vuonna 2016 Nissan osti 34 prosentin osuuden Mitsubishi Motorsista.  Renault-Nissan-Mitsubishi on maailman suurin autoalan yhteenliittymä, joka myi yhteensä lähes 10,6 miljoonaa autoa vuonna 2017.

Lisätietoja tuotteistamme, palveluistamme ja sitoutumisestamme kestävän liikenteen kehitystyöhön saat  nettisivuiltamme nissan-global.com. Voit myös seurata meitä Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja LinkedIn:ssä ja katsoa viimeisimmät videomme YouTubesta.

###

Nissan Formula E sarjassa
Nissanista tulee loppuvuodesta 2018 ensimmäinen japanilainen autonvalmistaja, joka osallistuu FIA:n sähköautoille tarkoitettuun Formula E ‑kilpasarjaan. Yhtiö aikoo hyödyntää innovatiivista kilpasarjaa myös Nissan Intelligent Mobility ‑visionsa näyteikkunana. Nissan Intelligent Mobility on Nissanin kolmiosainen strategia, joka määrittelee uusiksi sen, kuinka niillä ajetaan, mistä ne saavat käyttövoimansa ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa.

Nissan tulee mukaan katuradoilla ajettavaan sarjaan hetkellä, jolloin sarjan autot uudistuvat. Uuden sukupolven Formula E ‑autossa on näyttävä aerodynaaminen muotoilu, uusi akku ja uusi voimansiirtojärjestelmä.

Formula E ‑sarjan viidennen kauden on tarkoitus käynnistyä joulukuussa 2018, ja osakilpailupaikkoina on New Yorkin, Pariisin, Berliinin, Rooman, Zürichin ja Hongkongin kaltaisia eturivin suurkaupunkeja. Nissan kertoi aikeistaan lähteä mukaan Formula E ‑sarjaan viimevuotisessa Tokion autonäyttelyssä ja esittelee nyt autonsa kilpailuvärityksen Geneven autonäyttelyssä.

###

Julkaisija: Nissan