• Suodattimet ovat saatavilla nyt myös Navaraan ja uuden sukupolven Micraan
  • Huonosti toimivat suodattimet voivat aiheuttaa terveysongelmia
  • Aktiivihiilisuodattimia on saatavilla Nissan-jälleenmyyjiltä 11 automalliin

 

27.6.2018 Nissan tarjoaa aktiivihiilisuodattimia nyt myös Navaraan ja uusimpaan Micraan.

 

Suodattimissa on aktiivihiilisuodatinkerros ja luonnollinen polyfenolipinnoite, jotka estävät ilmansaasteiden, hajujen ja pienhiukkasten, kuten pölyn ja allergeenien, pääsyn auton sisätilaan.

 

Uusinta teknologiaa hyödyntävät aktiivihiilisuodattimet esiteltiin ensimmäisen kerran joulukuussa 2017 ja ne kattavat 11 Nissanin automallia, mm. kaikki Qashqain, LEAFin ja Pulsarin vuosimallit, X-Trailin vuosimallista 2007 alkaen, Micran vuosimallista 2010 alkaen ja Navaran vuosimallista 2016 alkaen.

 

Eurooppalaiset autoilijat viettävät keskimäärin 10 vuorokautta (240 tuntia) autoissaan joka vuosi. Vanhentuneet, tukkeutuneet tai huonosti toimivat sisäilmasuodattimet voivat aiheuttaa terveysongelmia autossa matkustaville. Asiantuntijat arvioivat, että 15 – 25 prosenttia maailman väestöstä kärsii auton sisätilaan tulevien siitepölyallergeenien aiheuttamasta heinänuhasta.[1]

 

Allergiset oireet voivat osoittautua vaarallisiksi kuljettajille. Mikäli 80 km:n tuntinopeutta ajava kuljettaja aivastaa, hänen silmänsä ovat kiinni 25 metrin pituisen matkan ajan.[2]

 

Nissan suositteleekin uusimpien aktiivihiilisuodattimien käyttöä ja niiden vaihtamista vuosittain parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

 

Kaikki aktiivihiilisuodattimet ovat riippumattomien testausorganisaatioiden (AIR TEST ja RNSA) hyväksymiä. Suodattimien on todettu suodattavan jopa 96 prosenttia kaikista siitepölyallergeeneista ennen niiden päätymistä auton sisätiloihin. Uudet suodattimet maksavat vain 5 – 10 € enemmän kuin vakiosuodattimet.

 

Jean-Christophe Mercier, Vice President, Aftersales, Nissan Europe toteaa: “Koska vietämme niin paljon aikaa autoissamme, tiedämme kuinka tärkeitä sisäilmasuodattimet ovat autoilijoille. Kehittämiemme aktiivihiilisuodattimien teknologioiden ansiosta pystymme olennaisesti vähentämään hajujen, kaasujen ja pienhiukkasten pääsyä auton sisätiloihin”.

 

Nissanin aktiivihiilisuodattimet edistävät omalta osaltaan autoilijoiden hyvinvointia ja turvallisuutta.

 

Aktiivihiilisuodattimia on saatavilla Nissan-jälleenmyyjiltä kautta maan.



[1] NCBI:n (National Center for Biotechnology Information) julkaisema tutkimus: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796967/

[2] Automobilclub Deutschland AvD julkaisema tutkimus.

Julkaisija: Nissan