• Nissan ilmoitti Geneven autonäyttelyssä V2G-palveluihin ja uusiutuvan energian projekteihin keskittyvän yhteistyön aloittamisesta E.ON-energiayhtiön kanssa
  • Nissanin uusin yhteistyökumppanuus liittyy puhtaan sähköenergian tuottamiseen ja varastointiin tarkoitettujen integroitujen ratkaisujen kehittämiseen
  • Yhteistyötä on tarkoitus laajentaa useampiin Euroopan maihin
  • Nissan suunnittelee myös Nissan Energy Solar ‑projektin ja OKWind-yhteistyön laajentamista

 

Nissan antoi tämän vuoden Geneven autonäyttelyssä lisänäyttöä siitä, että yhtiö on edelläkävijä tulevaisuuden sähköekosysteemien kehittäjänä – muutenkin kuin uuden LEAFin kaltaisten innovatiivisten sähköautojen valmistajana.

 

Nissan ilmoitti strategisen yhteistyökumppanuuden aloittamisesta E.ON-energiajätin kanssa. Yhtiöt ovat jo käynnistäneet yhteisprojektin Tanskassa. Uuden yhteistyöaloitteen tarkoituksena on tutkia mahdollisuuksia pilottitoimille ja kaupallisille kampanjoille, jotka liittyvät V2G-palveluihin, uudistuvan energian tuottamisen ja varastoinnin ratkaisuihin sekä Nissanin sähköautojen integrointiin verkkoon.

 

Yhtiöt haluavat edistää liikenteen sähköistymistä laajentamalla yhteistyönsä lähitulevaisuudessa myös muihin Euroopan maihin.

 

Aloite on yksi monista yhteistyöprojekteista, joita Nissan on käynnistänyt yhdessä Euroopan innovatiivisimpien energiayhtiöiden kanssa. Taustalla on Nissanin pyrkimys kehittää kattava sähköinen ekosysteemi niin kotitalouksien kuin yritystenkin tarpeisiin.

 

Tavoitteena on integroidumpi yhteiskunta, jossa työpaikat, oppilaitokset, kodit ja ajoneuvot ovat saumattomasti yhteydessä toisiinsa ja kaikki toimii puhtaalla, uusiutuvalla energialla.

 

Nissan hyödyntää Vehicle-to-Grid- eli V2G-teknologiaansa tämän päämäärän saavuttamiseen. Tässä suhteessa keskeinen käsite on ”Intelligent Integration”, joka on yksi yhtiön Nissan Intelligent Mobility ‑vision kolmesta peruspilarista.

 

Paul Willcox, Chairman Nissan Europe, kommentoi uutta yhteistyökumppanuutta seuraavasti: ”Nissanin missiona on purkaa kaikki sähköauton hankinnan esteet. Innostava yhteistyömme E.ON:n kanssa on jälleen yksi askel kohti tätä päämäärää. Tavoitteenamme on saavuttaa tunnustettu asema johtavana energiapalveluja tarjoavana autonvalmistajana – ja viime kädessä tarjota ilmaista sähköä sähköautojemme käyttäjille.”

 

E.ON:n toimitusjohtaja Karsten Wildberger kommentoi: ”Nissanin ja E.ON:n välisen yhteistyön käyttövoimana on yhteinen halumme tarjota asiakkaille entistä parempia palveluja, jotka tekevät heidän elämästään mukavampaa. Kunnianhimoisten aloitteidemme tarkoituksena on myös edistää sähköautoilun yleistymistä tulevaisuudessa.”

 

E.ON-yhteistyöprojektissa hyödynnetään V2G-infrastruktuuria sekä Nissanin kehityksen huippua edustavaa kaksisuuntaista latausteknologiaa, jonka ansiosta asiakkaat voivat paitsi ladata autonsa akun sähköverkosta, myös myydä energiaa takaisin verkkoon.

 

Parhaimmassa tapauksessa tämä voi merkitä sitä, että sähköautoilija saa autonsa käyttövoiman täysin ilmaiseksi.

 

Nissan on kehittänyt jo useita innovatiivisia energiaratkaisuja, kuten Isossa-Britanniassa tammikuussa julkistetun Nissan Energy Solar ‑ratkaisun. Aurinkoenergiaa on perinteisesti hyödynnetty kodin sähkölaitteiden käyttövoimana vain päiväsaikaan, sillä kapasiteettia sen varastoimiseksi myöhempää käyttöä varten ei ole ollut.

 

Nissan Energy Solar ‑projektiin osallistuvat kotitaloudet voivat varastoida kodin aurinkopaneeleista saatua energiaa ja ladata Nissanin sähköauton akun yön aikana täysin uusiutuvalla ja edullisella energialla.

 

Ranskassa Nissan on käynnistänyt OKWind-energiayhtiön kanssa uuden yhteistyöprojektin, jonka keskipisteessä on uusi, erityisesti maaseudulla toimivien yritysten käyttöön soveltuva energiavarastoratkaisu. OKWindin nykyinen aurinkoenergiaratkaisu vähentää käyttäjiensä sähkökustannuksia noin 40 %. Kun siihen yhdistetään uusi, yrityksille suunnattu energiavarastojärjestelmä, projektiin osallistuvat maatalousyrittäjät voivat hyödyntää täysin puhdasta energiaa ja saavuttaa jopa 75-prosenttisen omavaraisuuden sähköenergian suhteen. Projektia on tarkoitus laajentaa yhä Ranskassa ja kokeilla myös muilla markkina-alueilla.

 

Isossa-Britanniassa Nissan tukee kahta suuren mittakaavan V2G-projektia, jotka on suunnattu yksityis- ja yritysasiakkaille. Projektien rahoitukseen ovat osallistuneet myös Ison-Britannian vähäpäästöisistä ajoneuvoista vastaava virasto (OLEV) ja liike-elämän, energian ja teollisuusstrategian ministeriö (BEIS) yhdessä Innovate UK:n kanssa.

 

Projekteissa isobritannialaisiin kotitalouksiin ja yrityksiin asennetaan 2000 V2G-laitetta, jotka edistävät puhtaamman energian käyttöä ja tehostavat kansallisen sähköverkon toimintaa.

Julkaisija: Nissan