• Nissan ARIYAn turvallisuuden kattavalla testaamisella taataan miellyttävä sähköinen ajokokemus turvallisuudesta  tinkimättä
  • Yli 100 tarkastelukohdan ja yli 400 turvallisuustestin avulla varmistetaan, että ARIYA toimii täydellisesti kaikilla markkinoilla.

 PARIISI, Ranska – Turvallisuus pysyy yhtenä Nissanin päätavoitteista ja yhtiö pyrkii minimoimaan vakavien onnettomuuksien määrää, joissa Nissan-ajoneuvot ovat osallisina.

Marraskuussa 2021 Nissan julkisti Nissan Ambition 2030 -ohjelman - pitkän aikavälin suunnitelman, jonka tavoitteena on olla mahdollistamassa puhtaampaa, turvallisempaa ja tasa-arvoisempaa maailmaa. Nissanin kaikki ajoneuvot, kuten täysin uusi sähköinen crossover ARIYA, käyvät läpi mm. perusteelliset törmäystestit, joiden avulla varmistetaan ajoneuvon turvallisuus onnettomuustilanteissa.

Japanin Atsugissa sijaitsevassa Nissan Technical Centerissä tiimi asiantuntijoita testaa Nissan ARIYAa sadoilla erilaisilla testeillä. Niissä testataan muun muassa auton etuosaan, sivulle ja perään kohdistuvia törmäyksiä. Lisäksi testeissä jäljitellään tilanteita, joissa tiellä on myös muita liikkujia, kuten jalankulkijoita. Nissan on asettanut korkeat tavoitteet turvallisuudelle, jotka ARIYAn tulee täyttää.

"ARIYAsta kerätään tietoa yli sadasta kohdasta" kertoo Gen Tanabe, Passive Safety Evaluation Group. "ARIYAa tullaan myymään monessa eri maassa, joten varmistaaksemme auton soveltuvan kaikkiin olosuhteisiin, teemme yli 400 testiä auton kehittämisprosessin alusta aina auton markkinoille tuomiseen asti."

Tulosten mukaan ARIYAn korin ja matkustamon ainutlaatuinen rakenne vaimentaa  törmäysten voiman erilaisissa törmäyksissä, minkä ansiosta se tarjoaa erinomaisen turvan sekä kuljettajalle että matkustajille.

Nissan Passive Safety Evaluation Groupin asiantuntijat mittaavat auton koriin ja rakenteisiin törmäyksissä kohdistuvan voiman sekä sen vaikutukset kuljettajaan ja matkustajiin testinukkejen avulla. Nuket on mallinnettu erilaisten vartalotyyppien ja painojen mukaan. Nukeissa on useita sensoreita, joilla mitataan ja mallinnetaan mahdollisia vammoja ja niiden tasoa kriittisiin kehonosiin.

Hyödyntämällä yli vuosikymmenen kokemusta sähköisestä liikkumisesta sekä Nissan LEAFin kehityksessä käytettyjä testausmenetelmiä, Nissan on voinut asettaa omat turvallisuusstandardinsa, joita hyödynnetään nyt myhös ARIYAssa. Nämä standardit ovat usein tarkempia kuin yleisissä testeissä vaaditut. Turvallisuuden asiantuntijat ovat esimerkiksi varmistaneet, että ARIYAn korkeajänniteisen akun rakenne ottaa törmäyksen vastaan ilman, että akku pääsee vuotamaan.

Nissanin turvallisuusjärjestelmät sisältävät aktiivisia ja passiivisia toimintoja, joilla matkustajien turvallisuutta ylläpidetään erilaisissa tilanteissa. Päätavoitteena on ennaltaehkäistä onnettomuuksia mahdollisuuksien mukaan ja lieventää vahinkoja sekä loukkaantumisia silloin, kun törmäystä ei voida välttää.

# # #

Nissan Euroopassa
Nissanin päämääränä on olla aidosti ympäristöystävällinen yritys, jonka tavoitteena on olla mahdollistamassa puhtaampaa, turvallisempaa ja tasa-arvoisempaa maailmaa.

Nissanin pitkän aikavälin strategian, Ambition 2030, keskiössä on ympäristöystävällisyys. Strategian myötä tärkeimmille markkinoille tuotetaan sähköistettyjä malleja ja teknologisia innovaatioita, jotka vastaavat ympäristön, yhteiskunnan sekä asiakkaiden tarpeisiin. Ambition 2030 tukee Nissanin tavoitetta saavuttaa koko yrityksen ja sen tuotteiden elinkaaren hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä. Nissanin Euroopan tuotannon keskiössä on EV36Zero, joka mullistaa sähköistettyjen ajoneuvojen valmistuksen. EV36Zero mahdollistaa teollisen tuotannon pienillä päästöillä

Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy on maahantuoja sekä myynti- ja markkinointiyhtiö, joka edustaa Nissania Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa sekä Liettuassa. Yrityksellä on noin 175 työntekijää ja sen pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Lisätietoja tuotteistamme, palveluistamme ja sitoutumisestamme kestävään liikkumiseen löydät osoitteesta nissan-global.com. Voit myös seurata meitä on FacebookInstagramTwitter sekä LinkedIn ja katsoa kaikki uusimmat videomme YouTube.

Yhteystiedot
Mika Särkelä
msarkela@nissan-europe.com

Julkaisija: Nissan