NISSAN ESITTELEE JUKE NISMO -KONSEPTIN

Nissan Juke Nismo on Nismo-moottoriurheiluosaston avulla suunniteltu konseptiauto, joka on Nissan Jukea matalampi, nopeampi ja muotoilullisesti dramaattisempi.

  • Nissan Juke Nismo - kurkistus Nismon tulevaisuuteen
  • Erityismuotoiltu korisarja - näyttävyyttä ja parempaa aerodynaamiikkaa
  • Tehokas ja viritetty moottori
  • Entistäkin parempi käsiteltävyys jäykemmän alustan ja suurempien renkaiden ansiosta
  • Sporttiset ja persoonalliset sisätilat
  • Nismolle tunnusomainen väritys

 

 

Nissan on raottanut Nismo-moottoriurheiluosastonsa (lyhenne sanoista Nissan Motorsport) tulevaisuutta. Yksi juuri avautuneen Tokion autonäyttelyn kiistattomista vetonauloista on Nissan Juke Nismo. Se tarjoaa yhden näkemyksen siitä, miltä valtaisan suosion saavuttaneen kompaktin crossover-mallin urheiluversio saattaisi näyttää.

 

Nissan Juke määritti tiukasti kilpaillun B-segmentin uudelleen omaleimaisen muotoilunsa ansiosta, mutta Juke Nismo -konseptin ulkomuoto on vieläkin dramaattisempi. Se on matalampi, leveämpi ja tiukkailmeisempi. Jopa paikallaan seistessään Juke Nismo on selkeästi auto, joka on luotu liikkumaan rivakasti.

 

Särmää ja persoonallisuutta

 

Juke Nismo on suunnattu särmikästä persoonallisuutta arvostavalle yleisölle. Se vahvistaa entisestään Juken vakiomallin ainutlaatuista reseptiä, jossa yhdistyvät kompaktin auton ketteryys, coupémaiset vasteet ja SUV:n lujuus.

 

"Juken maailmanlaajuinen menestys on osoittanut kiistattomasti, että asiakkaat kaipaavat jotakin erilaista", toteaa Nissan Motor Co., Ltd:n varapääjohtaja Andy Palmer. "Se on energinen, edukseen erottuva ja erittäin vetovoimainen."

 

Juke Nismon korin väritys noudattaa Nismon linjaa - helmenvalkealla ja punaisilla yksityiskohdilla viimeisteltyä ulkomuotoa on tehostettu korisarjalla, jonka ovat kehittäneet kilpa-autojen suunnittelussa kouliintuneet aerodynamiikkaspesialistit.

 

 

Tehoa ja aerodynamiikkaa

 

Muunnellun etusäleikön lisäksit akaluukun spoileria on muotoiltu ilmavirtaa tehokkaammin ohjaavilla sivuelementeillä. Jopa ovipeilien muotoa on muutettu aerodynaamiikan parantamiseksi. Keulan ja perän pienempien nousujen ansiosta renkaan ja tien välinen kosketuspinta-ala on suurempi ja pito parempi.

 

Juke Nismon alusta on madallettu ja jäykistetty Nismon omilla osilla. Auton 1,6-litraista suoraruiskutusturboa on paranneltu tehon ja suorituskyvyn maksimoimiseksi.

 

Nismo-tunnelmaa löytyy myös sisätiloista - ohjauspyörä, polkimet, mittarit, vaihteenvalitsin ja ovipaneelit on suunniteltu uudelleen parempaa vuorovaikutteisuutta silmällä pitäen. Nahkaverhoillut erikoisistuimet sekä nopeusmittarin taulun ja neulan punainen väri puhuvat omaa kieltään auton suorituskyvystä.

 

Sisäverhoilun vaaleiden pintojen pehmennetyt sävyt ja moottoripyörän polttoainesäiliöstä inspiraationsa saaneen keskikonsolin metallinhohtoinen pinnoite korostavat konseptin urheilullisuutta.

 

"Konsepti osoittaa, että Nismo voi tarjota Juken kaltaisille valtavirran autolle aivan uudenlaista yksilöllisyyttä. Nismon tulevaisuus on premium-urheilumallien kehittämisessä yhä laajenevalle asiakaskunnalle", kertoo Nismon pääjohtaja Shoichi Miyatani.

 

"Tulevan mallistomme autot ovat yhtä helposti lähestyttäviä ja yhtä innovatiivisia kuin kaikki muutkin Nissan-tuotteet, mutta Nismon tuoman lisäenergian ansiosta niiden omistaminen ja ajaminen on vieläkin nautinnollisempaa", hän lisää.

 

###

 

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi laajimmin esillä olevista aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 12 500 työntekijää suunnittelussa, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa ja logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime vuonna yli 528 000 autoa mm. kompakteja tila-autoja, palkittuja crossover-malleja, katumaastureita ja hyötyajoneuvoja. Nissanin valikoimassa on Euroopassa tällä hetkellä 24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja tavoitteena on olla tulevaisuudessa Euroopan johtava japanilainen autonvalmistaja.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 165 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. http://www.nissan.fi/ 

 

Julkaisija: Nissan