• Nissan LEAFin menestystarina saa jatkoa, kun Nissan lanseeraa kaksi uutta Nissan LEAF 3.ZERO ‑malliversiota
  • Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition ‑erikoismallissa on entistä suurempi teho (217 hv) ja pitempi toimintamatka (385 km*) yhdellä latauksella
  • Tilauskirjat avataan heti, ja toimitukset asiakkaille alkavat toukokuussa (Nissan LEAF 3.ZERO) ja kesällä (Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition)
  • Nissan LEAF oli Euroopan eniten myyty sähköauto vuonna 2018

Nissan ilmoitti, että se kehittää menestyksekästä Nissan LEAF-sähköautomallistoaan entisestään julkistamalla kaksi uutta Nissan LEAF 3.ZERO ‑malliversiota. Uutuusmallien ansiosta Nissanin sähköautot ovat entistäkin houkuttelevampi vaihtoehto yhä laajemmalle asiakasjoukolle. Molemmat mallit ovat tilattavissa 9. tammikuuta 2019 alkaen.

Nissanin sähköautojen ennätysvuoden päätteeksi lanseerattava Nissan LEAF 3.ZERO tuo Euroopan eniten myytyyn sähköautoperheeseen uutuutena 8-tuumaisella näytöllä varustetun tietoviihdejärjestelmän, joka mahdollistaa uudet yhteyspalvelut, kuten ovelta-ovelle-navigoinnin. Euroopassa myytävään uuteen Nissan LEAF 3.ZEROon on saatavissa myös täysin uusi, parannettu NissanConnect EV ‑sovellus. 

Nissan LEAF 3.ZERO on varustettu 40 kWh:n akulla, joka oli todellinen myyntimenestys vuonna 2018. Uutuusmallin uudet korivärit ja väriyhdistelmät tuovat myös Nissan LEAF-mallien ulkomuotoon lisää valinnanvaraa. Nissan LEAF 3.ZEROn tilauskirjat avataan heti.

Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition on tilattavissa Euroopassa 9. tammikuuta alkaen. Rajallisen tuotantomäärän (vain 5000 autoa Euroopassa) erikoismalli tarjoaa entistä enemmän tehoa – 217 hv – ja pitemmän, jopa 385 kilometrin* toimintamatkan yhdellä latauksella.

Japanissa julkistettu Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition on tällä viikolla näytteillä Las Vegasin CES-elektroniikkamessuilla. Nissan LEAF 3.ZERO ja Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition pitävät yllä Nissan LEAFin asemaa Nissan Intelligent Mobility ‑vision lippulaivamallina.

Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition ‑version sydämenä on Nissanin Intelligent Power ‑filosofian mukainen uusi akku, jonka energiatiheys on kasvanut 25% ja energianvarastointikapasiteetti 55%. Entistä tehokkaampaan akkuun on saatu innovatiivisen suunnittelun ja älykkään toteutuksen ansiosta mahtumaan peräti 288 kennoa 40 kWh:n akun 192 kennon sijasta.

Tien päällä Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Editionin uusi 62 kWh:n akku takaa 40% pitemmän toimintamatkan kuin Nissan LEAF 3.ZEROn 40 kWh:n akku. Se tarkoittaa yli sataa lisäkilometriä, joten kyse on todellisesta edistysaskeleesta.

Uudet Nissan LEAF 3.ZERO ‑mallit on varustettu e-Pedal- ja ProPILOT-järjestelmillä. Nämä paljon kiitosta saaneet älykkään ajamisen teknologiat todellakin mullistavat ajokokemuksen. 
e-Pedal mahdollistaa liikkeellelähdön, kiihdyttämisen, hidastamisen ja pysähtymisen pelkkää kaasupoljinta käyttämällä taaten siten saumattoman ja tasaisen ajotuntuman ja ajonopeuden optimaalisen hallinnan.

ProPILOT on kehityksen huippua edustava kuljettajaa avustava järjestelmä, joka toimii  moottoritien tyyppisillä teillä, joissa vastakkaisiin suuntiin liikkuva liikenne on erotettu jakajalla. Se pysäyttää auton tarvittaessa, lähtee liikkeelle uudelleen ja pitää auton kaistan keskellä automaattisesti. ProPILOT toimii yhtä hyvin matka-ajossa suurilla ajonopeuksilla kuin hitaammin soljuvassa, ruuhkaisessa liikennevirrassakin vähentäen kuljettajan rasittumista ja parantaen ajovarmuutta.

Nissan myöntää Nissan LEAF 3.ZEROn ja Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Editionin akuille saman kahdeksan vuoden / 160 000 km:n takuun kuin kaikkien muidenkin Nissan LEAF-versioiden akuille.

Nissan LEAF 3.ZERO ‑mallien lanseeraus kruunaa Nissanin sähköautojen – erityisesti Nissan LEAFin – menestyksekkään vuoden. Yli 40 000 auton myynnillään uusi Nissan LEAF oli vuoden 2018 myydyin sähköauto Euroopassa. Nissan LEAF on säilyttänyt asemansa myös koko maailman eniten myytynä sähköautona. Sen maailmanlaajuinen myynti on ylittänyt jo 380 000 auton rajan alkuperäisen mallin vuonna 2010 tapahtuneen lanseerauksen jälkeen.

Gareth Dunsmore, Director, Electric vehicles and connected services, Nissan Europe, kommentoi: "Pidemmän toimintamatkansa ansiosta Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition laajentaa palkitun Nissan LEAF-malliperheen vetovoimaa entisestään. Asiakkaiden reaktio viime vuonna lanseerattuun uuteen Nissan LEAFiin on ollut upea. Sähköautomarkkinat kasvavat jatkuvasti, joten Nissan LEAFin pysyminen Euroopan suosituimpana sähköautona myös vuonna 2018 on todellinen osoitus tuotteemme vahvuudesta. Toivomme, että uudet Nissan LEAF 3.ZERO ‑mallit auttavat jatkamaan tätä poikkeuksellista kasvutarinaa vuonna 2019."

Nissan LEAF 3.ZEROn lähtöhinta on 42 200 € ja Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Editionin hinnoittelu alkaa 48 200 eurosta.

Nissan LEAF 3.ZEROn toimitukset asiakkaille on tarkoitus aloittaa toukokuussa 2019. Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Editionin asiakastoimitukset käynnistyvät kesällä.

Lisätietoja annetaan osoitteessa https://www.nissan.fi/ajoneuvot/henkiloautot/Nissan LEAF.html

* Nissanin etukäteen arvioima WLTP-testisyklin mukainen toimintamatka. Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Editionin lopulliset tyyppihyväksytyt toimintamatkatiedot saadaan myöhemmin vuoden 2019 aikana.

 

# # #

Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan on maailmanlaajuisesti toimiva autonvalmistaja, jonka kattavaan tuotevalikoimaan kuuluu yli 60 automallia Nissan-, INFINITI- ja Datsun-merkeiltä. Nissan myi tilikauden 2017 aikana yli 5,77 miljoonaa autoa maailmanlaajuisesti, ja yhtiön liikevaihto oli 11,9 biljoonaa jeniä. 1. huhtikuuta 2017 yhtiö käynnisti "Nissan M.O.V.E. to 2022" -kuusivuotissuunnitelman, jonka tavoitteena on 30 prosentin vuosittaisen liikevaihdon kasvu tilikauden 2022 loppuun mennessä, sekä  2,5 biljoonan jenin kumulatiivinen vapaa kassavirta. "Nissan M.O.V.E. to 2022" -suunnitelman tavoitteena on myös kasvattaa yrityksen johtoasemaa sähköautojen valmistajana. Johtoaseman lippulaivana on Nissanin suunnittelema, valmistama ja markkinoima Nissan LEAF, maailman kaikkien aikojen myydyin täyssähköauto. Nissanin pääkonttori on Japanin Jokohamassa, ja yhtiö toimii seuraavilla kuudella pääliiketoiminta-alueella: Asia ja Oseania; Afrikka, Lähi-Itä ja Intia; Kiina, Eurooppa, Latinalainen Amerikka ja Pohjois-Amerikka. Nissan työllistää maailmanlaajuisesti 247 500 ihmistä. Yhtiö muodosti vuonna 1999 Renault-Nissan-allianssin ranskalaisen autonvalmistajan Renaultin kanssa ja  vuonna 2016 Nissan osti 34 prosentin osuuden Mitsubishi Motorsista.  Renault-Nissan-Mitsubishi on maailman suurin autoalan yhteenliittymä, joka myi yhteensä yli 10,6 miljoonaa autoa vuonna 2017.

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 000 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 640 000 autoa: palkittuja crossover-malleja, hyötyajoneuvoja sekä maailman suosituinta täyssähköautoa Nissan LEAFia. Nissanin älyliikennettä koskeva Intelligent Mobility -visio tähtää päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen. Visio toimii Nissanin ohjenuorana tuotteiden ja teknologiaratkaisujen kehittämisessä ja ohjaa yhtiön keskeisiä päätöksiä koskien autojen voimanlähteitä, niiden ajamista ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa. Nissanin tavoitteena on nousta Euroopan suosituimmaksi aasialaiseksi automerkiksi.

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti­- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. nissan.fi/

Lisätietoja tuotteistamme, palveluistamme ja sitoutumisestamme kestävän liikenteen kehitystyöhön saat  nettisivuiltamme nissan-global.com. Voit myös seurata meitä Facebookissa, Instagramissa ja LinkedIn:ssä ja katsoa viimeisimmät videomme YouTubesta.

Lisätietoja:

Mika Särkelä, Communications Manager
Tel +358 (0)10 77 05 356
MSarkela@nissan-europe.com

Julkaisija: Nissan