Nissan esitteli uuden älyliikennevisionsa Geneven autonäyttelyssä

 

1.3.2016

 

Teknologiaa esitellään tieolosuhteissa vuonna 2016, ja itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntävä Piloted Drive on saatavana Euroopassa vuonna 2017  

 

Päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen liittyvien tavoitteidensa mukaisesti Nissan julkisti tänään älyliikennettä koskevan Intelligent Mobility -visionsa Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä. Vision toimii Nissanin ohjenuorana tuotteiden ja teknologiaratkaisujen kehittämisessä ja ohjaa yhtiön kriittisiä päätöksiä sen suhteen, mistä autot saavat käyttövoimansa, kuinka niillä ajetaan ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa.

 

"Intelligent Mobility -visiomme avulla pyrimme tekemään autoilusta yhä turvallisempaa ja tukemaan kestävää kehitystä kaikkialla maailmassa", toimitusjohtaja Carlos Ghosn kertoo. "Tämän toteuttamiseksi Nissan on käynnistänyt pitkän aikavälin strategian, jota tuetaan merkittävillä tutkimus- ja kehitysinvestoinneilla. Strategian ansiosta Nissan pystyi tuomaan markkinoille uraauurtavan LEAF-mallin, maailman ensimmäisen massatuotantoon tuodun sähköauton, vuonna 2010 ‒ jo vuosia ennen kilpailijoitamme. Strategia on myös edistänyt itseohjautuvien teknologioiden kehittämistä, jotka otetaan käyttöön useisiin automalleihin vuoteen 2020 mennessä. Näiden kehitysaskeleiden ansiosta Nissan tuo sähköautojen ja itseohjautuvan teknologian edut mahdollisimman monien asiakkaiden käyttöön ja näyttää tietä aivan uudenlaiselle autoilun aikakaudelle."

 

Nissanin Intelligent Mobility -älyliikennevisio koostuu kolmesta innovaatiosta:

  • Nissan Intelligent Driving – itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntävä Piloted Drive parantaa kuljettajan ajovarmuutta
  • Nissan Intelligent Power – sähköautojen energiaratkaisut lisäävät taloudellisuutta ja tehoa
  • Nissan Intelligent Integration – uusia tapoja autojen ja yhteiskunnan yhdistämiseen

 

Jokainen osa-alue edustaa Nissanin huippuluokkaisia teknologisia edistysaskeleita: turvallisuutta koskevia innovaatioita itseohjautuvan teknologian, kuten erittäin vakaan hallinnan ja luotettavien ohjausjärjestelmien avulla, tehokkaita voimansiirtojärjestelmiä, kuten perinteisiä ja vaihtoehtoisia bensiinimoottoreita ja edistyneitä vaihteistoja, sekä energianhallintaratkaisuita.

 

Teknisten kehitysaskeleiden lisäksi Nissan panostaa visionsa avulla myös ajo- ja matkustuskokemukseen.

 

Nissan tuo markkinoille useita itseohjautuvalla teknologialla varustettuja automalleja

 

Nissanin Intelligent Driving -innovaatio koskee pääasiassa suorituskykyä, ajomukavuutta ja ajoturvallisuutta, ja sen tarkoituksena on vähentää päivittäiseen työmatka-ajoon liittyvää stressiä ja minimoida vaarallisten tilanteiden aiheuttamat riskit. Monet näistä uudistuksista ovat jo käytössä, ja kuljettajat voivat nykyisin luottaa siihen, että auto havaitsee vaaran tai reagoi tarvittavalla tavalla turvallisuuden tehostamiseksi. Nissanin Safety Shield
-turvallisuustekniikka, kuten kaistavahti ja automaattinen hätäjarrutustoiminto, edustavat alan johtavaa tekniikkaa. Nissan laajentaa johtajuuttaan myös itseohjautuvan teknologian alueelle, joka tulee asiakkaiden käyttöön tuotevalikoiman tärkeimpiin malleihin.

 

Nissan tuo markkinoille useita itseohjautuvalla teknologialla varustettuja automalleja seuraavien neljän vuoden aikana Euroopassa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja Kiinassa. Teknologia otetaan käyttöön edullisiin massamarkkinoille suunnattuihin autoihin, ja ensimmäinen malli tulee markkinoille Japanissa tämän vuoden aikana. Nissanin itseohjautuvaa teknologiaa esitellään tieolosuhteissa Euroopassa vuonna 2016 ja itseohjautuvalla teknologialla varustettu Piloted Drive Qashqai tuodaan ensimmäisenä autona Euroopan markkinoille vuonna 2017.

 

"Itseohjautuva teknologia on kuulunut tutkimus- ja kehityshankkeisiimme jo pitkään. Olemme tehneet laajoja ja pitkäkestoisia testauksia tieolosuhteissa vuodesta 2013 saakka", kertoo Daniele Schillaci, Executive Vice President, Nissan Global Marketing & Sales. "Testaukset ovat todistaneet Nissanin itseohjautuvan Piloted Drive -teknologian  toimivuuden ja monipuolisuuden todellisissa ajo-olosuhteissa. Itseohjautuva teknologia parantaa nykyistä ajokokemusta entisestään ja tekee ajamisesta entistä nautinnolisempaa ja stressittömämpää."

 

Nissan on johtava autonvalmistaja sähköautojen teknologian ja myynnin osalla

 

Nissan uskoo, että hiljainen mutta tehokas kiihdytys sekä pidempi toimintamatka ovat olennaisia tekijöitä erinomaisen ajokokemuksen varmistamisessa. Suurempaa akun tehotiheyttä sekä suorituskykyä esitellään ensimmäistä kertaa Euroopassa nähdyssä IDS Consept –autossa, joka on varustettu 60 kWh:n akulla ja 550 kilometrin toimintasäteellä. Nissanin teknologia lyhentää myös akun latausaikaa ja kehittää sähköautojen potentiaalia muilla innovatiivisilla tavoilla. Vaihtoehtoiset virtalähteet, kuten polttoainekennot, tehostavat erilaisten polttoainevaihtoehtojen valikoimaa ja uusiutuvien energiamuotojen kehittämistä entisestään. Intelligent Power -visioon kuuluu myös kompaktin turbomoottorin ja
X-TRONIC-vaihteistojen kehittäminen polttoainetehokkuuden sekä saumattoman reagoinnin ja kiihdytyksen osalta.

 

"Nissan tutkii parhaillaan useita mahdollisia energianlähteitä tulevaisuuden automalleja varten, ja investoimme jatkuvasti useisiin teknologioihin", Schillaci kertoo. "Nissanin Leaf-sähköautoilla on nyt ajettu yli 2,1 miljardia kilometriä ja asiakkaat ovat olleet malliin erittäin tyytyväisiä. Tämä osoittaa, että olemme onnistuneet sähköautojen kehittämisessä sekä edistyneen ja älykkään teknologian käyttöönotossa."

 

Nissan pyrkii liittämään autot osaksi yhteiskunnan infrastruktuuria

 

Miten autonvalmistaja voi olla mukana luomassa uusia, yhteiskuntaa hyödyttäviä etuja ja vaikuttaa omalta osaltaan ilman puhtauteen, maapallon hyvinvointiin ja liikenneturvallisuuteen? Vastaus on autojen, ihmisten ja infrastruktuurin verkostoitumisen sekä tarvittavien latauspisteiden lisäämisen edistäminen.

 

Nissan pyrkii liittämään autot osaksi yhteiskunnan infrastruktuuria, kuten tie-, tietoliikenne- ja sähköverkostoa. Tämä auttaa vähentämään liikenneruuhkia ja tehostaa autojen yhteiskäyttöä, etäohjausta ja energiankulutuksen hallintaa.

 

Nissan jatkaa myös sähköautojen latausverkoston laajentamisen tukemista Euroopassa, Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Japanissa. Tällä hetkellä pikalatauspisteitä on yli 10 500, ja Nissan pyrkii yhteistyökumppaniensa kanssa lisäämään kaikkien sähköautojen lataamiseen soveltuvien pikalatauspisteiden määrää Euroopassa. Tämä auttaa kasvattamaan sähköautojen markkinoita ja lisää Nissan-autoilijoiden lisäksi kaikkien eurooppalaisten sähköauton omistajien luottamusta ja autojen käyttömukavuutta.

 

"Intelligent Integration yhdistää Nissanin tehokkuutta ja ajomukavuutta koskevat yhteiskunnalliset aloitteet", Schillaci kertoo. "Sen lisäksi, että Intelligent Mobility tekee ajamisesta nautittavampaa, se on myös merkittävä askel kohti tavoitteitamme, päästötöntä ja kuolonuhritonta liikennettä. Tähän tärkeään tavoitteeseen pääseminen edellyttää autonvalmistajilta sitoutuneisuutta. Meidän tulee tehdä yhteistyötä sääntelystä vastaavien tahojen kanssa, jotta moottoriajoneuvoja koskeva lainsäädäntö, standardit ja käytännöt saadaan tukemaan itseohjautuvaa teknologiaa."

 

Nissanin Intelligent Mobility -teknologiaan kuuluvat nykyisin käytössä olevat Safety Shield
-turvajärjestelmä, kameratekniikka ja sähköautot. Nissan laajentaa teknologiaa itseohjautauvaa teknologiaa hyödyntävillä Piloted Drive malleilla, jotka tulevat myyntiin Japanissa tänä vuonna ja Euroopassa vuonna 2017. Nissanin uskoo, että tulevaisuudessa autojen yhteiskäyttö, integroidut liikenteenohjausjärjestelmät ja langattomien latauspisteiden verkosto ovat arkipäivää ja Intelligent Mobility -visio toteutuu kokonaisuudessaan.

 

###

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. 
www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan