06.03.2018  –  Autoilun kiihtyvä sähköistyminen on Nissanin näyttelyosaston pääteema tämän vuotisessa Geneven autonäyttelyssä.

 

Kunniapaikalla on maailman ensiesittelynsä saanut täysin sähkökäyttöinen ABB FIA Formula E ‑kilpasarjan auto, joka nähdään Genevessä ensimmäistä kertaa Nissanin kilpailuväreissä. Auto saa debyyttinsä Formula E ‑sarjan kaupunkiradoilla ensi kilpailukaudella, joka käynnistyy loppuvuodesta.

 

Täysin sähkökäyttöinen ja ajon aikana päästötön Nissan LEAF on Nissan Intelligent Mobility ‑vision todellinen lippulaivamalli – yhtiön johtotähti matkalla kohti tulevaisuutta, jossa autot tarjoavat entistä jännittävämmän ja varmemman ajoelämyksen sekä paremmat yhteydet ulkomaailmaan.

 

Uusimman sukupolven LEAFin tilausten määrä on ylittänyt Euroopassa jo 19 000 auton rajan. Tämä on ennätyksellinen myyntitahti sähköautosegmentissä – Euroopassa tehdään tällä hetkellä uusi LEAF-tilaus 12 minuutin välein!

 

Alun perin LEAFissa Euroopassa esiteltyjä teknologioita ollaan nyt ottamassa käyttöön myös Nissanin muissa henkilöautoissa ja hyötyajoneuvoissa. Esimerkiksi Nissanin innovatiivinen ProPILOT, älykäs kuljettajan avustusjärjestelmä, on keväästä alkaen mahdollista saada myös Euroopan myydyimpään crossover-malliin, Nissan Qashqaihin.

 

e-NV200-sähköpakettiautoon on puolestaan saatavissa nyt LEAFin 40 kWh:n akku, joka pidentää toimintamatkaa yhdellä latauksella 60 prosenttia kuormankantokyvystä tinkimättä.

 

LEAF on Nissan Intelligent Mobility ‑vision täydellisin ilmentymä tällä hetkellä, mutta tulevaisuudessa Nissan haluaa vastata asiakkaiden tarpeisiin entistäkin kattavammin. Uuden keskipitkän aikavälin ”Nissan M.O.V.E. to 2022” ‑suunnitelmassa sähkömoottorit tulevat myös Nissanin seuraavan crossover-sukupolven mallivalikoimaan. Tämä ratkaisu laajentaa asiakkaiden valinnanvaraa entisestään.

 

Tulevaisuutta edustaa Genevessä myös Nissan IMx KURO ‑konseptiauto, joka symbolisoi Nissanin markkinajohtajuutta sähköauto- ja crossover-segmenteissä. Konseptia on ehostettu entisestään Tokion autonäyttelyssä tapahtuneen ensiesittelyn jälkeen, ja siinä hyödynnetään nyt Nissanin innovatiivista Brain-to-Vehicle (B2V) ‑teknologiaa. 

 

Geneven autonäyttelyssä Nissan esittelee myös integroitua sähköekosysteemiään, joka osoittaa, että Nissan Intelligent Mobility ‑visiossa on kyse paljon enemmästä kuin pelkästä autoilusta. Nissan on jo ilmoittanut energiayhtiö E.ON:n kanssa solmitusta uudesta strategisesta kumppanuudesta, jonka tarkoituksena on tutkia V2G-palveluihin, uudistuvan energian tuottamisen ja varastoinnin ratkaisuihin sekä Nissanin sähköautojen verkkointegrointiin liittyvien pilottitoimien ja kaupallisten kampanjoiden mahdollisuuksia.

Julkaisija: Nissan