Nissan GT-R tähtää voittoon Le Mansissa vuonna 2015

 

Nissan päästää GT-R:n irti ja lähtee taistoon Audin, Porschen ja Toyotan kanssa vuoden 2015 Le Mans 24h -kisassa. Lisäksi yhtiö osallistuu FIA:n kestävyysajon MM-sarjaan vuonna 2015 kahdella LMP1-luokan autolla. Nissan GT-R LM Nismoksi nimetyt autot edustavat yhtiön yli 30-vuotista urheiluautoperinnettä parhaimmillaan ja tekevät kunniaa tuotantoautojen lippulaivamallille, Nissan GT-R:lle.

 

Nissan suhtautuu urheilumarkkinointiin innovatiivisesti. F1-maailmaan yhtiö lähti mukaan yhdistämällä Infiniti-luksusbrändinsä Red Bull Racing -talliin. Moottoriurheilun lisäksi Nissan on seuraavat neljä kautta UEFA Champions Leaguen yhteistyökumppani. Lisäksi Nissan on Rion vuoden 2016 olympialaisten virallinen autosponsori.

 

Entistäkin vahvemmin mukana moottoriurheilussa

"Olemme kiitollisia ACO:lle ja FIA:lle ponnisteluista, joita ne ovat tehneet sääntöjen saattamiseksi kuntoon", totesi Andy Palmer, Nissanin Chief Planning Office & Executive Vice-President. "LMP1-luokassa ei ole kyse pelkästä kilpavarustelusta. Kilpailijamme ovat tehneet tiettyjä teknisiä ratkaisuja, ja me teemme omamme. Haluamme kuitenkin voittaa hyvin erilaisella tavalla kuin muut. Emme aio tuoda kisaan jälleen yhtä hybridiä, joka muistuttaa Porschea, Audia tai Toyotaa. Mielestäni ne kaikki näyttävät samanlaisilta. Me aiomme tehdä jotakin ainutlaatuista."

 

Viime aikoina Nissan on vahvistanut läsnäoloaan moottoriurheilun maailmassa myös Nissan PlayStation GT Academyn ja ACO:n Garage 56:n kaltaisten innovatiivisten projektien kautta.

 

Nissan GT-R Nismo GT3 ottaa nyt osaa kilpailuihin kaikkialla maailmassa. Euroopassa sillä ajaa GT Academyn voittajista muodostettu Nismo Athletes -tiimi. Nissanin LMP2 on ollut viime vuosina aivan omassa luokassaan P2-moottorien joukossa. Lisäksi Nissanin sitoutuminen ACO:n Garage 56 -projektiin kertoo yhtiön intohimosta teknisiin haasteisiin. Kilparadoilta saadut kokemukset tuottavat uusia teknisiä innovaatioita Nissanin koko tuotevalikoimaan.

 

Comeback LeMansiin

"Innovatiivinen markkinointi on meille tärkeää, ja Le Mans tarjoaa siihen vertaansa vailla olevat puitteet", sanoo Darren Cox, joka vastaa Nismon maailmanlaajuisesta brändistä, markkinoinnista ja myynnistä. "Meillä on iso, intohimoinen ja innovatiivinen brändi, ja haluamme sille näkyvyyttä kaikkialla maailmassa. Nismo on paljon muutakin kuin iso rakennus Jokohamassa täynnä moottoriurheiluosaamista. Nismo symbolisoi kaikkea sitä, mitä rakastamme kilpa-autoilussa. Tänä vuonna meillä on neljä kilpailijaa mukana Le Mansissa. Lisäksi ratapyöräilyn moninkertainen olympiavoittaja Sir Chris Hoy ajaa Nismo-autolla British GT -sarjassa ja valmistautuu kilpailemaan Le Mansissa tulevaisuudessa."

 

Uusi Nissan GT-R LM Nismo tarjoaa Nissanille mahdollisuuden comebackiin Le Mansissa. "Nissan GT-R LM Nismo on globaali projekti, jolla on vahvasti japanilainen DNA", Nismon toimitusjohtaja Shoichi Miyatani kertoo. Tiimimme koostuu japanilaisista, amerikkalaisista ja eurooppalaisista insinööreistä sekä mekaanikoista. Tiedämme, että taistelu LMP1-luokassa on todella kovaa, mutta olemme päättäneet tehdä autoistamme kilpailukykyisiä minkä tahansa kilpailijan rinnalla."

 

"Päätimme viedä GT-R:n Le Mansiin, koska se edustaa Nissan-suorituskyvyn ehdotonta huippua. GT-R on auto, jonka ajamisesta ja omistamisesta kaikki Nissan-fanit unelmoivat. Moottoriurheilurintamalla GT-R on ollut Super GT- ja GT3-sarjoissa mukana jo monta vuotta, mutta LMP1 on meille todellinen tulikoe. Le Mansista meille on jäänyt paljon hampaankoloon, ja Nissan GT-R LM Nismon ansiosta tavoittelemme tällä kertaa voittoa."

 

Nismo TV:ssä suoraa videostreamia

Nissan on yhtä lailla kilpa-autoilun eliittiä ja tavallisten moottoriurheilufanien ulottuvilla. Lähiaikoina Nismo keskittyy #eatsleepRACErepeat-kampanjaan, jonka aikana Nismo TV jatkaa upeiden elokuvien ja suoran videostreamin lähettämistä faneille YouTubessa (http://www.nismo.tv/). Le Mans -kisan aikana kanava välittää suoraa kuvaa Nismon sponsoroimasta Le Mans Villagesta ja päästää siten katsojat mukaan toiminnan ytimeen.

 

Nyt Nismolla tehdään lujasti töitä Nissanin LMP1-auton saattamiseksi ratakuntoon vuonna 2015. Kuljettajien nimet kerrotaan myöhemmin, mutta mukana tulee olemaan niin tuttuja Nissan-kuskeja kuin uusiakin kasvoja. Nissan GT-R LM Nismon ensimmäisen rataesiintymisen päivämäärä ja täydelliset tekniset tiedot julkistetaan myös myöhemmässä vaiheessa. Jo tässä vaiheessa on kuitenkin varmaa, että Nissanilla on uuden auton suhteen kunnianhimoiset suunnitelmat.

 

###

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 14 500 työntekijää suunnittelutehtävissä, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa ja logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime vuonna yli 635 000 autoa;  mm. kompakteja tila-autoja, palkittuja crossover-malleja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä Nissan LEAFeja, joka on maailman suosituin täyssähköauto. Nissan LEAFin käyttäjistä 97 prosenttia on tyytyväisiä autoonsa, ja 95 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen.  Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä  24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja  Nissanin tavoitteena on olla tulevaisuudessa Euroopan johtava aasialainen autonvalmistaja.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan