Nissan jatkaa vahvaa kasvustrategiaa Euroopassa

  • Nissan myi Euroopassa tammi-elokuussa 501 150 autoa, joka on 9 % enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona 
  • Strategian perustana ovat crossover-mallit, sähköautot ja itseohjautuva teknologia
  • Menestystä siivittää kaikkien aikojen kattavin ja vahvin mallivalikoima

Nissan kertoi tänään entistä vahvemmasta kasvustrategiasta Euroopassa, missä yhtiö pitää tiukasti kiinni myydyimmän aasialaisen automerkin paikasta. Nissan vahvisti myös aikomuksensa pyrkiä aasialaiseksi ykkösmerkiksi maailmanlaajuisesti vuoteen 2020 mennessä.

 

Crossover-mallit, sähköautot ja itseohjautuva teknologia ovat strategian kannalta avainasemassa. Nissan aikoo puolustaa ja vahvistaa entisestään markkinajohtajuuttaan crossover- ja sähköautosegmenteissä.

 

Yhtiö on lanseerannut Euroopassa yhdeksän uutta automallia vuoden 2014 alusta lähtien ja pitää uusien Qashqai-, Juke- ja X-Trail-mallien myötä crossover-segmentin johtoasemaa tiukasti hallussaan. Myös Nissanin sähköautot ovat rikkoneet myyntiennätyksiä.

 

Tammi-elokuun myynti 9 prosenttia edellisvuotta edellä

 

Euroopassa myytiin tammi-elokuussa 2015 yhteensä 501 150 Nissania, mikä on 9 % enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Ennätyksellisen kasvun taustalla on Nissanin panostus uusiin segmentteihin ja nopeasti kasvaviin markkinoihin. Paikallisen tuotannon ja vahvojen investointien ansiosta Nissan pystyy reagoimaan nopeasti ja hyödyntämään markkinoiden mahdollisuudet parhaalla mahdollisella tavalla koko Euroopassa.

 

Nissan julkistaa tänään Frankfurtin autonäyttelyssä uuden kompaktin crossover-konseptin, Nissan Gripzin, joka on jälleen hyvä esimerkki Nissanin uudistumiskyvystä. Konseptissa yhdistyvät kompaktin crossover-mallin ketteryys ja käytännöllisyys sekä urheiluauton suorituskyky.

 

"Kompaktien crossoverien segmentin mullistava Gripz-konsepti on tuorein osoitus Nissanin sitoutumisesta rohkeaan muotoiluun, korkeaan laatuun ja kaikkien ulottuvilla olevaan teknologiaan. Viimeisten vuosien aikana olemme uudistaneet täysin asiakkaiden käsityksen Nissanista. Meidät tunnetaan nyt siitä, että tuomme uusinta huipputeknologiaa mahdollisimman suuren asiakasjoukon ulottuville", kommentoi  Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe.

 

Uusimman LEAFin toimintamatka jo 250 kilometriä

 

Nissan julkisti tänään myös maailman myydyimmän sähköauton, Nissan LEAFin uusimman version. Uusimman version tarjoama 250 kilometrin toimintamatka yhdellä latauksella on markkinoiden pisin.

 

"Tänä vuonna juhlistamme iloisina ja ylpeinä Nissan LEAFin viisivuotista taivalta. Uuden LEAFin 30 kWh:n akku tarjoaa asiakkaille entistäkin enemmän joustavuutta. LEAF on 185 000 auton kokonaismyynnillä maailman myydyin sähköauto, ja sen asiakastyytyväisyysaste on yli 92 %. Emme olisi saavuttaneet tätä menestystä ilman työntekijöiden, asiakkaiden, jälleenmyyjien, yhteistyökumppanien ja alihankkijoiden tukea, joten tämä on historiallinen hetki kaikille viiteryhmillemme", toteaa Paul Willcox.

 

Nissanin eurooppalaiset tuotantolaitokset tukevat vahvaa kasvua. Yhtiön markkinaosuus kasvoi useimmilla Euroopan markkina-alueilla viime tilikaudella.

 

Nissan haluaa jatkaa myös autoilun tulevaisuuden pohjustamista. Yhtiö panostaa merkittävästi tuotekehitykseen, jotta uraauurtava teknologia saataisiin mahdollisimman suuren asiakasjoukon ulottuville. Nissan on sitoutunut tuomaan itseohjautuvan auton markkinoille vuoteen 2020 mennessä. Helppokäyttöisyys, turvallisuus ja edullisuus ovat jo nyt yhdistäviä tekijöitä yhtiön monipuolisessa mallivalikoimassa.

 

Kaistavahti, Distance Control Assist-järjestelmä, AVM-kamerajärjestelmä ja kuolleen kulman varoitusjärjestelmä ovat esimerkkejä tulevaisuuden autoissa yleistyvistä innovatiivisista järjestelmistä, jotka kuuluvat Nissanin autojen varusteluun jo tänä päivänä.

 

Nissan investoi merkittävästi tutkimukseen ja tuotekehitykseen, ja yhtiö tunnetaan sitoutumisestaan rohkeaan muotoiluun, korkeaan laatuun ja kaikkien ulottuvilla olevaan teknologiaan. Kaikki tämä vahvistaa Nissanin brändiarvoja "innovation and excitement".

 

 

Tilikausi 2014 

Tammi-elokuu

Tilikausi 2015 

Tammi-elokuu

Nissanin ja Datsunin myytyjen autojen määrä

459 592 

501 150 

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 180 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan