Nissan julkistaa maailman ensimmäisen kiinteäoksidipolttokennokäyttöisen (SOCF) ajoneuvoihin tarkoitetun järjestelmän, joka toimii bioetanolista tuotetulla sähköenergialla



16.6.2016

Nissan Motor Co., Ltd. on julkistanut, että se tutkii ja kehittää parhaillaan kiinteäoksidipolttokennolla (SOFC) toimivaa järjestelmää, joka tuottaa sähköenergiaa bioetanolista. Uudessa, maailman ensimmäisessä autoihin kehitetyssä järjestelmässä on e-Bio Fuel-Cell -polttokenno ja voimanlähteenä SOFC-voimantuotto. SOFC-polttokennossa hyödynnetään useiden polttoaineiden, kuten etanolin ja luonnonkaasun reaktioita hapen kanssa tehokkaaseen sähköntuotantoon.

 

e-Bio Fuel Cell –polttokenno

 

e-Bio Fuel Cell -järjestelmä tuottaa sähköä SOFC-polttokennon avulla ajoneuvoon tankatusta bioetanolista. e-Bio Fuel-Cell -järjestelmässä käytetään polttoaineesta reformerin avulla saatua vetyä ja ilman happea, joiden sähkökemiallinen reaktio tuottaa sähköä ajoneuvon voimanlähteeksi.

 

Perinteisistä järjestelmistä poiketen e-Bio Fuel-Cell -järjestelmässä on voimanlähteenä SOFC-polttokenno, joka tuottaa aikaisempaa suuremman tehon niin, että ajoneuvon toimintamatka vastaa bensiinikäyttöisten autojen toimintamatkaa (yli 600 km). Lisäksi e-Bio Fuel-Cell -järjestelmän erityiset sähköautoihin liittyvät ominaisuudet, kuten hiljainen ajo, lineaarinen käynnistys ja nopea kiihdytys mahdollistavat sen, että kuljettaja voi nauttia täysin sähkökäyttöisen ajoneuvon tuomasta ajomukavuudesta.

 

Polttokennojärjestelmissä käytetään kemikaaleja, jotka reagoivat hapen kanssa ja tuottavat käyttövoimaa ilman haitallisia sivutuotteita. Bioetanolipolttoaineita, kuten sokeriruo'osta ja maissista peräisin olevia polttoaineita, on laajalti saatavana Pohjois- ja Etelä-Amerikan sekä Aasian maissa. Bioetanolia käyttävä e-Bio Fuel-Cell -järjestelmä tarjoaa ympäristöystävällisen liikkumismuodon, luo mahdollisuuksia paikalliseen energiantuotantoon ja tukee olemassa olevaa infrastruktuuria.

 

 

 

Nissan announces development of the world’s first SOFC-powered vehicle system that runs on bio-ethanol electric power

 

 

Polttokennojärjestelmässä tuotettavan käyttövoiman ohella syntyy yleensä hiilidioksidipäästöjä. Bioetanolilla toimivassa järjestelmässä hiilidioksidipäästöt on neutraloitu biopolttoaineena käytettävän sokeriruo'on kasvuprosessissa, jolloin polttoaineentuotanto on hiilineutraalia ja hiilidioksidipäästöjä ei synny lähes lainkaan.

 

e-Bio Fuel-Cell -järjestelmän tulevaisuus

 

Tulevaisuudessa e-Bio Fuel-Cell -järjestelmä on entistäkin helppokäyttöisempi. Etanolin ja veden seoksen käsitteleminen on monien muiden polttoaineiden käsittelyä helpompaa ja turvallisempaa. Koska järjestelmä poistaa rajat täysin uuden infrastruktuurin luomiseen, se tarjoaa merkittävän potentiaalin markkinoiden kasvulle.

Järjestelmän käyttökustannukset ovat huomattavat alhaiset, nykyisten sähköautojen tasolla. Tämä hyödyttää sekä käyttäjiä että yrityksiä, sillä e-Bio Fuel-Cell -järjestelmä vastaa erinomaisesti laajan asiakaskunnan tarpeisiin lyhyen tankkausajan ja runsaan voimantuotannon avulla, jotka voivat tukea useita erilaisia palveluita, kuten kylmäkuljetuksia.

 

Tavoitteena päästötön yhteiskunta

 

Päästötontä ja kuolonuhritonta liikennettä tavoitteleva Nissan jatkaa ajoneuvojen älyominaisuuksien ja sähköistyksen kehittämistä. Nissanin brändilupaus Innovation That Excites sisältää teeman Nissan Intelligent Mobility, jossa keskitytään siihen, mitä autojen voimanlähteenä käytetään, miten autoja ajetaan ja miten ne integroidaan osaksi yhteiskuntaa niin, että ne tarjoavat entistä nautittavamman ajokokemuksen.

 

e-Bio Fuel-Cell -järjestelmä on osa Nissan Intelligent Power -konseptia, sillä se tukee autojen suurempaa tehokkuutta ja sähköistämistä sekä ajonautintoa akkukäyttöisten sähköautojen rinnalla, joita ovat Nissan Leaf, Nissan e-NV200 ja e-Power, jossa on erittäin suurikapasiteettinen moottori ja voimantuotto.

 

Nissan jatkaa arvon tuottamista asiakkailleen käyttämällä järjestelmiä, jotka mahdollistavat sähkövoiman tuottamisen useista polttoaineista ja kiinnittämällä huomiota myös energiantuotantoon liittyviin, infrastruktuuria koskeviin kysymyksiin kaikkialla maailmassa.

 

 

 

 

###

 

 

 

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 14 500 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 635 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, kaupunkiautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka toimintaan 97 prosenttia käyttäjistä on tyytyväisiä ja jonka käyttäjistä 95 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja yhtiön tavoitteena on nousta Euroopan suosituimmaksi aasialaiseksi automerkiksi.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan