Maailman ensimmäisen täysin päästöttömän tuutulaulun hypnoottinen äänimaisema saattelee pikkulapset unten maille

  • 60 % vanhemmistai turvautuu vauvan nukuttamiseen autossa
  • 70 % heistä tuntisi siitä vähemmän syyllisyyttä, jos heillä olisi sähköauto
  • Nukuttamalla vauvoja Nissan LEAF ‑sähköautossa voidaan välttää jopa 70 000 g:n vuosittaiset CO2-päästöt
  • Nissanin insinöörit helpottivat sähköautossa nukuttamista suunnittelemalla maailman ensimmäisen täysin päästöttömän tuutulaulun äänisuunnittelijan ja univalmentajan Tom Middletonin avustuksella
  • Uudessa tuutulaulussa Nissan LEAFin äänimaailma yhdistyy polttomoottorille tyypilliseen huminaan lapsia miellyttävällä tavalla
  • Nissan LEAF tarjoaa entistäkin tasaisemman ja turvallisemman ajoelämyksen e-Pedal- ja ProPILOT-teknologioiden ansiosta
  • Dream Drive ‑yhteisprojektin myötä Nissan LEAFista tulee maailman ensimmäinen auto, joka debytoi artistina suoratoistopalveluissa

PARIISI, Ranska (10. helmikuuta 2020) – Nissan tulee avuksi lukemattomille eurooppalaisille vanhemmille, jotka tuntevat syyllisyyttä nukuttaessaan lapsiaan autossa.

Nissanin insinöörien sekä äänisuunnittelijana ja univalmentajana uransa luoneen Tom Middletonin yhteistyönä syntyi Nissan LEAF Dream Drive, maailman ensimmäinen täysin päästötön tuutulaulu, joka tuudittaa perheen pienimmät uneen rauhoittavaa moottorin huminaa jäljittelevällä äänimaailmalla – täysin ilman CO2-päästöjä.

Uuden tutkimuksen mukaan eurooppalaiset pikkulasten vanhemmat kärsivät piinaavasta univajeesta: Alle kaksivuotiaiden lasten vanhemmat joutuvat selviytymään keskimäärin alle viiden tunnin yöunilla. Heistä 60 %ii myöntää turvautuvansa lasten nukuttamiseen autossaiii vähintään kerran viikossa.

Nissanin selvityksen mukaan 70 %iv näistä vanhemmista luottaa auton liikkeen unettavaan vaikutukseen – vaikka polttomoottorin rauhoittavilla äänentaajuuksilla on tosiasiassa suurin merkitys uneen vaivuttamisen kannalta.

Nissanin Noise and Vibration development manager Paul Speed-Andrews valottaa ilmiötä asiantuntijan näkökulmasta: ”Nissan LEAFin kaltainen sähköauto on tietenkin ympäristösyistä parempi vaihtoehto lasten nukuttamiseen. Olemme kuitenkin tietoisia siitä, että sähköauton hiljainen ääni ei vaivuta uneen niin tehokkaasti kuin polttomoottorin humina. Polttomoottorien äänentaajuuksissa yhdistyvät valkoinen, vaaleanpunainen ja ruskea kohina eri sävyisinä. Siitä syntyy orkestraalinen äänimaisema, joka rauhoittaa erityisesti lapsia.”

Lasten säännöllinen nukuttaminen polttomoottoriautoissa kasvattaa kuitenkin autoilun hiilijalanjälkeä jopa 70 000 gramman CO2-päästöillä joka vuosi. 70 % vanhemmista haluaisi antaa jälkikasvulleen paremman esimerkin ympäristöasioissa ja nukuttaisi lapsiaan paremmalla omatunnolla sähköautossa.

Nissan kehitti tähän ongelmaan ratkaisun luomalla yhteistyössä tunnetun äänisuunnittelijan ja univalmentajan Tom Middletonin kanssa Nissan LEAF Dream Driven, maailman ensimmäisen täysin päästöttömän tuutulaulun – tai oikeastaan kokonaisen albumin, jonka viisi kolmiminuuttista kappaletta on suunniteltu toimimaan harmoniassa LEAF-sähköauton teknologisten järjestelmien kanssa.

”Nissanin täysin päästötön tuutulaulu pohjautuu toisaalta kuuloaistin varhaista kehitystä koskevaan tutkimustietoon ja toisaalta luovuuteen. Sen perustana ovat Nissan LEAFin tuottamat äänet – myös sellaiset, joita emme voi paljain korvin kuulla”, kertoo äänisuunnittelija Tom Middleton. ”Yhteistyössä Nissanin kanssa etsimme innovatiivisia, terveys- ja turvallisuusnäkökulmia huomioivia tapoja kehittää sähköautojen äänimaailmaa tavalla, joka toimii inspiraationa myös uuden tarkoituksenmukaisen, ihmisnäkökulmasta suunnitellun ja funktionaalisen sähköautosukupolven kehityksessä. Nissan LEAF Dream Drive on maailman ensimmäinen musiikillinen yhteistyöprojekti, jonka pääesiintyjäksi on merkitty auto.

Teos koostuu polttomoottorille tyypillisten, pikkulapsia unettavien äänentaajuuksien ohella yksinomaan äänistä, jotka on taltioitu LEAFin sisältä ja ulkopuolelta”, Middleton toteaa.

Lapsen nukuttaminen Nissan LEAFissa voi olla myös vanhemmille tavallista rentouttavampi kokemus: pakokaasupäästöistä ei tarvitse murehtia, ja ajamisen ja jarruttamisen yhdellä polkimella mahdollistava e-Pedal-toiminto takaa saumattoman ja tasaisen ajoelämyksen.

Kuljettajaa avustavan ProPILOT Assist ‑järjestelmän ansiosta lasten nukuttaminen autossa yöaikaan on huomattavasti mukavampaa ja turvallisempaa. Järjestelmä auttaa säilyttämään tasaisen ajonopeuden sekä turvavälin edellä ajavaan autoon ja pitämään auton omalla kaistallaan.

”Nissan Dream Drive viitoittaa tietä tulevaisuuteen, jossa ihmisen elämänlaatua parannetaan hyödyntämällä ääntä ja muita aistimuksellisia elementtejä ja yhdistämällä moniaistista käyttäjäkokemusta koskevaa tutkimustietoa, immersiivisiä teknologioita ja äänisuunnittelua uudenlaisten, hyvinvoinnin näkökulmasta suunniteltujen liikenneratkaisujen kehittämiseen”, kertoo tutkija Ari Peralta, joka oli mukana tuomassa projektiin monitieteellistä näkökulmaa. ”Ensimmäinen yhteisprojektimme Nissanin kanssa – Nissan LEAF Dream Drive – on suunniteltu auttamaan unenpuutteesta kärsiviä pikkulasten vanhempia kaikkialla Euroopassa.” 

Vanhemmat voivat yhdistää älypuhelimensa Nissan LEAFiin Android Auto- tai Apple CarPlay -toiminnon kautta ja suoratoistaa uuden tuutulaulun Apple Musicin, Spotifyn, SoundCloudin, YouTuben ja Deezerin kaltaisista palveluista.

###

i Consumer research conducted in November 2019 by Explain the Market and commissioned by Nissan of 7,500 consumers across England, France, Germany, Spain, Italy, Norway and the Netherlands.

ii Dream driving is traditionally a short journey in a car with a combustion engine which helps your child get to sleep.

iii Consumer research conducted in November 2019 by Explain the Market and commissioned by Nissan of 7,500 consumers across England, France, Germany, Spain, Italy, Norway and the Netherlands.  

iv This was calculated on the assumption that vehicle travels at an average speed of 48kph per 15-minute dream drive, once a week:

###

Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan on maailmanlaajuisesti toimiva autonvalmistaja, jonka kattavaan tuotevalikoimaan kuuluu yli 60 automallia Nissan-, INFINITI- ja Datsun-merkeiltä. Nissan myi tilikauden 2017 aikana yli 5,77 miljoonaa autoa maailmanlaajuisesti, ja yhtiön liikevaihto oli 11,9 biljoonaa jeniä. 1. huhtikuuta 2017 yhtiö käynnisti "Nissan
M.O.V.E. to 2022" -kuusivuotissuunnitelman, jonka tavoitteena on 30 prosentin vuosittaisen liikevaihdon kasvu tilikauden 2022 loppuun mennessä, sekä 2,5 biljoonan jenin kumulatiivinen vapaa kassavirta. "Nissan
M.O.V.E. to 2022" -suunnitelman tavoitteena on myös kasvattaa yrityksen johtoasemaa sähköautojen valmistajana. Johtoaseman lippulaivana on Nissanin suunnittelema, valmistama ja markkinoima Nissan LEAF, maailman kaikkien aikojen myydyin täyssähköauto. Nissanin pääkonttori on Japanin Jokohamassa, ja yhtiö toimii seuraavilla kuudella pääliiketoiminta-alueella: Asia ja Oseania; Afrikka, Lähi-Itä ja Intia; Kiina, Eurooppa, Latinalainen Amerikka ja Pohjois-Amerikka. Nissan työllistää maailmanlaajuisesti 247 500 ihmistä. Yhtiö muodosti vuonna 1999 Renault-Nissan-allianssin ranskalaisen autonvalmistajan Renaultin kanssa ja vuonna 2016 Nissan osti 34 prosentin osuuden Mitsubishi Motorsista. Renault-Nissan-Mitsubishi on maailman suurin autoalan yhteenliittymä, joka myi yhteensä yli 10,6 miljoonaa autoa vuonna 2017.

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 16 000 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin vuonna 2018 noin 600 000 autoa: palkittuja crossover-malleja, hyötyajoneuvoja sekä Nissan LEAFia joka oli Euroopan myydyin täyssähköautoa vuonna 2018. Nissanin älykästä liikennettä koskeva Nissan Intelligent Mobility–visio tähtää päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen. Visio toimii Nissanin ohjenuorana tuotteiden ja teknologiaratkaisujen kehittämisessä ja ohjaa yhtiön keskeisiä päätöksiä koskien autojen voimanlähteitä, niiden ajamista ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa.

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 175 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. nissan.fi/

Lisätietoja tuotteistamme, palveluistamme ja sitoutumisestamme kestävän liikenteen kehitystyöhön saat nettisivuiltamme nissan-global.com. Voit myös seurata meitä Facebookissa, Instagramissa ja LinkedIn:ssä ja katsoa viimeisimmät videomme YouTubesta.

Lisätietoja:
Mika Särkelä, Communications Manager
Tel +358 (0)50 360 2430
MSarkela@nissan-europe.com

Julkaisija: Nissan