• Täyssähköinen LEAF 2022 saapuu Eurooppaan virkistyneellä ilmeellä, silmiinpistävillä uusilla kevytmetallivanteilla, eloisilla värivalinnoilla ja taidokkailla ulkoisilla yksityiskohdilla, jotka ovat linjassa Nissanin uuden brändi-identiteetin kanssa
  • Ikonisella päästöttömällä mallilla on edelleen keskeinen rooli autoilun sähköistymisessä
  • Uusi vuosimalli on nyt tilattavissa alkaen 29 893 € hintaan

PARIISI, Ranska – Nissan tuo päivitetyn version yhdestä maailman suosituimmista sähköautoista: uuden LEAF 2022 -mallin. Se tarjoaa huomiota herättävää tyyliä ja innovatiivista tekniikkaa.

LEAF 2022 saa uudistetun ulkomuodon, jonka yksityiskohtia on hiottu entisestään mm. taidokkaista yksityiskohdista näyttäviin uusiin kevytmetallivanteisiin. LEAF 2022 tarjoaa asiakkaille näyttävän ulkokuoren ja Nissanin uuden brändi-identiteetin.

Menestyneen LEAFin 2022-malli tarjoaa testatun valikoiman edistyneitä kuljettajaa avustavia järjestelmiä, mm. ProPILOTin sekä viihde- ja informaatio-ominaisuuksia (infotainment), kuten NissanConnect-järjestelmän.

LEAF 2022 saapuu Eurooppaan huhtikuussa 2022 ja aloittaa näin Nissanin uusien sähköistettyjen mallien lanseerauksen kesän ja syksyn aikana.

"Nissan LEAFin tarkoituksena on aina ollut se, että edistynyt teknologia ja sähköisen ajamisen jännitys ovat kaikkien ulottuvilla. LEAF 2022 perustuu tälle ajattelutavalle tarjoten asiakkaille houkuttelevan ulkomuodon, saumattoman liitettävyyden ja taloudellisen voimalinjan", sanoo Arnaud Charpentier, Nissan AMIEOn Region Vice President, Product Strategy and Pricing.

Dynaaminen ja sähköistävä muotoilu

LEAF 2022 tarjoaa hienosäädettyjä yksityiskohtia ja näyttävää muotoilua, mikä lisää mallin erottuvaa ulkonäköä. Uudet 16- ja 17-tuumaiset kevytmetallivanteet lisäävät auton urheilullisuutta, ja sileä musta pinta näyttää ylelliseltä.

Vanteista ja etusäleiköstä löytyy myös Nissanin uusi brändilogo, joka viimeistelee raikkaan ulkoasun.

Asiakkaat voivat valita itselleen mieluisan värin päivitetystä valikoimasta, josta löytyvät niin tyylikkäät kuin rohkeat ja energisetkin vaihtoehdot. Kuuden yksivärisen, ja viiden kaksivärisen vaihtoehdon lisäksi mallivalikoimaan on saatavilla kaksi täysin uutta sävyä. ”Universal Blue” on täyteläinen ja kypsä sininen, kun taas ”Magnetic Blue” tuo autoon eloisuutta.

Mukaansatempaava ja yhdistetty ajokokemus

Leaf 2022:ssa on kaksi akkuvaihtoehtoa, jotka tarjoavat jopa 385 km (WLTP) toimintamatkan LEAF e+ -mallissa. Siinä yhdistyvät tehokas sähköinen ajokokemus ja kattavat ajoavustin- ja yhdistettävyysteknologiat, jotka ovat kehittyneet yli 10 vuoden kokemuksella sähköajoneuvoista ja viimeistelty uusilla innovaatioilla.

ProPILOT-teknologian ansiosta ajoneuvo voi automaattisesti pysäyttää auton, lähteä liikkeelle ja säilyttää turvallisen etäisyyden edellä olevaan autoon. Ainutlaatuinen e-Pedal -poljin taas mahdollistaa kiihdyttämisen, hidastamisen ja pysäyttämisen vain yhtä poljinta käyttäen, joka lisää ajomukavuutta erityisesti kaupungissa.

LEAF 2022 tarjoaa asiakkaille joukon yhdistettävyysominaisuuksia sen NissanConnect-järjestelmässä, jossa on Android Auto- ja Apple CarPlay -älypuhelinintegraatio. NissanConnect-sovelluksen kautta onnistuu eri ominaisuuksien, kuten ilmastoinnin etäkäyttö, ja auton voi liittää myös Amazon Alexa -älykotilaitteeseen mukavuuden ja käytettävyyden lisäämiseksi.

"Sähköautojen suosion kasvaessa Nissan jatkaa lukua sähköisen liikkuvuuden tarinassaan. LEAFilla on ollut hyvin keskeinen rooli Nissanin visiossa tulevaisuuden liikkumisesta, ja hyödynnämme sähköautojen asiantuntemustamme lanseerataksemme 23 uutta sähköistettyä mallia – mukaan lukien 15 täyssähköautoa – tilikauteen 2030 mennessä", Arnaud Charpentier sanoo.

LEAF 2022 on nyt tilattavissa alkaen hintaan 29 893 €.
Lisätietoja Nissan  LEAF-  ja Nissan-tuotteista Nissan Europen kuluttajasivustoilla on www.nissan-europe.com.

 

# # #

Nissan Motor Co., Ltd. 
Nissan on maailmanlaajuinen ajoneuvovalmistaja, joka myy yli 60 mallia Nissan-, INFINITI- ja Datsun-tuotemerkeillä. Tilikaudella 2018 yhtiö myi 5,52 miljoonaa ajoneuvoa maailmanlaajuisesti, ja sen liikevaihto oli 11,6 biljoonaa jeniä. Nissanin maailmanlaajuinen pääkonttori Yokohamassa Japanissa hallinnoi toimintaa kuudella alueella: Aasiassa ja Oseaniassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Intiassa, Kiinassa,  Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa sekä Pohjois-Amerikassa. Nissan on tehnyt yhteistyötä ranskalaisen autovalmistaja Renaultin kanssa vuodesta 1999 alkaen ja hankki 34 prosentin osuuden Mitsubishi Motorsista vuonna 2016. Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin yhteenlaskettu myynti oli 10,76 miljoonaa ajoneuvoa kalenterivuonna 2018.

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi suurimmista Euroopan ulkopuolisista valmistajista Euroopassa, ja se työllistää yli 16 000 työntekijää suunnittelussa, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Vuonna 2019 Nissanin tehtaat Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä tuottivat noin 465 000 ajoneuvoa, mukaan lukien palkitut crossoverit, hyötyajoneuvot ja täyssähköinen Nissan LEAF. Nissanin tavoitteena on saavuttaa nollapäästöt ja nolla kuolemantapausta liikenteessä Nissan-ajoneuvoissa, hyödyntäen Nissanin Intelligent Mobility -teknologioita. Tämä kokonaisvaltainen lähestymistapa tulevaisuuden liikkumiseen ohjaa Nissanin tulevien mallien suunnittelua ja yrityksen päätöksiä siitä, kuinka autoilla ajetaan, minkälaisia voimalinjoja niissä käytetään ja miten autot integroituvat yhteiskuntaan.

Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy on maahantuoja sekä myynti- ja markkinointiyhtiö, joka edustaa Nissania Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa sekä Liettuassa. Yrityksellä on noin 175 työntekijää ja sen pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Lisätietoja tuotteistamme, palveluistamme ja sitoutumisestamme kestävään liikkumiseen löydät osoitteesta: nissan-global.com. Voit myös seurata meitä: FacebookInstagramTwitter sekä LinkedIn ja katsoa kaikki uusimmat videomme: YouTube.

Yhteystiedot
Mika Särkelä
Msarkela@nissan-europe.com

Julkaisija: Nissan