Nissan LEAFin toimintamatka kasvaa:

Uudessa LEAF 30 kWh:ssa on 250 kilometrin toimintamatka

10.9.2015

  • Nissan LEAFin toimintamatka on jatkossa 26 prosenttia aikaisempaa pidempi - jopa 250 km* yhdellä latauksella
  • Nissan LEAF on ensimmäinen sähköauto 30 kWh:n akkuteknologialla
  • Akun suorituskykyä on parannettu merkittävillä päivityksillä
  • Entistä pidempi toimintamatka lisää Nissanin etumatkaa kilpailijoihin entisestään
  • Uusi ja entistä käytännöllisempi NissanConnect EV -tietoviihdejärjestelmä: etäkäytettävä telematiikka

Nissan muuttaa jälleen kerran käsitystä sähköautojen suorituskyvystä ja käytännöllisyydestä esittelemällä Nissan LEAFin päivitetyn version, jonka 250 kilometrin toimintamatka on segmentin paras.

 

Uusi 30 kWh:n akku vahvistaa mallivuoden 2016 LEAFin asemaa markkinoiden suorituskykyisimpänä ja käytännöllisimpänä sähköautona. Lukuisten muotoiluun, tekniikkaan ja suunnitteluun liittyvien päivitysten lisäksi LEAFin vetovoimaisuutta parantaa merkittävästi myös pidempi toimintamatka. LEAF on nyt entistäkin varteenotettavampi vaihtoehto polttomoottorikäyttöisille autoille ja sen asema maailman parhaimpana sähköautona on entistä vahvempi.

 

"Maailman myydyin täyssähköauto LEAF on nyt entistäkin parempi. Uusi 250 kilometrin toimintamatka tekee sähköautosta käytännöllisen vaihtoehdon tuhansille eurooppalaisille autoilijoille, jotka eivät ole aikaisemmin olleet täysin vakuuttuneita sähköauton sopivuudesta heidän käyttötarpeisiinsa. Pidemmän toimintamatkan ansiosta yhä useampien autoilijoiden on nyt helppo valita LEAF", kertoo Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe.

 

Uusi akku ja uutta tekniikkaa

  

LEAFin uusi 30 kWh:n akku mahdollistaa pidemmät ajomatkat. Se on saatavana Acenta- ja Tekna-varustetasoihin. Auton muotoilussa ei ole kuitenkaan tehty kompromisseja - ulkomitat ovat samat kuin nykyisessä 24 kWh:n mallissa, ja painoa on vain 21 kg enemmän.

 

Uuden akun parempi suorituskyky perustuu akun suunnitteluun ja kemiallisten ominaisuuksien parannuksiin. Korkealla kapasiteetilla varustettu katodi parantaa akun suorituskykyä, minkä lisäksi kennojen sijoittelu vaikuttaa asiaan. Nissan on varma uuden 30 kWH:n akun suorituskyvystä ja luotettavuudesta, joten sille on myönnetty kahdeksan vuoden /160 000 kilometrin takuu.

 

LEAFin 30 kWh:n akun lataaminen on yhtä helppoa kuin nykyisen 24 kWh:n akunkin. Autoilijat voivat ladata akkua kotona, julkisissa latauspisteissä tai käyttämällä pikalatureita (3-vaiheiset, 400 V:n laturit), joiden verkosto laajenee nopeasti ympäri Eurooppaa.

 

Entistäkin paremmat hallintaominaisuudet uuden IT-tekniikan avulla

 

Yksi LEAFin arvostetuimmista ja käytännöllisimmistä ominaisuuksista on, että auton omistaja voi hallita autonsa toimintoja etäyhteydellä NissanConnect EV -järjestelmän kautta. Edistynyt, älypuhelimen välityksellä käytettävä telematiikka helpottaa autoilijan elämää. Auton omistaja voi tarkistaa akun varaustason tai käynnistää sisätilojen lämmityksen kylminä talvipäivinä. Parantuneen käyttömukavuuden lisäksi NissanConnect EV tehostaa myös akun kestoa, kun auton sisätilat voidaan lämmittää tai viilentää ennen ajoa akun varaustasoa kuluttamatta.

 

Mallivuoden 2016 LEAFissa Carwings-järjestelmä on korvattu uudella NissanConnect EV -järjestelmällä. Kaikki alkuperäisen järjestelmän kiitosta saaneet ominaisuudet ovat tallella. Niiden lisäksi järjestelmässä on uusia ominaisuuksia, muun muassa aktivointiprosessia on yksinkertaistettu.

 

Uudessa NissanConnect EV -järjestelmässä on latauskartta, joka tarjoaa reaaliaikaista tietoa latureista ja niiden tilasta.NissanConnect EV -järjestelmän kanssa saumattomasti toimiva karttajärjestelmä sisältää myös täysin uudistetun navigointijärjestelmän, huoltotarpeisiin liittyvät muistutukset ja ajoneuvopaikannuksen.

 

NissanConnect EV -järjestelmässä on uusi käyttöliittymä, digitaalinen radiovastaanotin ja kapasitiivinen 7 tuuman kosketusnäyttö, jonka avulla käyttäjä voi helposti tarkentaa ja loitontaa karttanäkymää ja siirtyä valikosta toiseen.

 

LEAFin ulkomuotoon on myös tehty useita hienovaraisia muutoksia: mallin katto on uudistettu ja valittavana on uusi värivaihtoehto, Bronze.

 

Mallivuoden 2016 LEAFia valmistetaan edelleen Nissanin Sunderlandin tehtaalla Isossa-Britanniassa, ja malli tulee myyntiin Euroopassa tammikuussa 2016. Uuden LEAF 30 kWh-mallin hinta tulee olemaan noin 2000 euroa 24kWh-versiota korkeampi. Lopulliset hinnat ja tekniset tiedot eri markkina-alueilla julkistetaan myöhemmin pian.

 

*           NEDC-testisyklin tulokset (New European Driving Cycle) vahvistetaan myöhemmin.

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 180 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan