25.10.2017  – Nissanista tulee vuonna 2018 ensimmäinen japanilainen autonvalmistaja, joka osallistuu FIA:n sähköautoille tarkoitettuun Formula E ‑kilpasarjaan.

Lähtemällä kasvavaan Formula E ‑sarjaan Nissan pääsee esittelemään Nissan Intelligent Mobility ‑visiotaan suurelle yleisölle erittäin näkyvällä maailmanlaajuisella foorumilla. Nissan Intelligent Mobility on Nissanin kolmiosainen strategia, joka määrittelee uusiksi sen, mistä autot saavat käyttövoimansa, kuinka niillä ajetaan ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa.

 

Nissan sähköistää Formula E ‑sarjan tunnelmaa entisestään tuomalla kisoihin Nissanin sähköautoille tunnusomaista välitöntä kiihtyvyyttä ja ketteryyttä. Samalla Nissan jatkaa pitkää ja menestyksekästä moottoriurheiluhistoriaansa myös sähköautojen puolella.

 

Nissan lujitti asemaansa massamarkkinoille suunnattujen sähköautojen maailmanlaajuisena markkinajohtajana julkistamalla uuden Nissan LEAFin viime kuussa. Viisiovisen sähköauton toisen sukupolven malli on täynnä huipputeknologiaa. Uutuusmallissa on hyödynnetty täysipainoisesti Nissanin kuljettajaa avustavan teknologian ensimmäisiä edistysaskeleita.

 

Uusi LEAF korvaa ensimmäisen sukupolven mallin, joka oli maailman ensimmäinen massamarkkinoille suunnattu ajon aikana päästötön auto, kun se lanseerattiin vuonna 2010. Nissan LEAF on maailman myydyin sähköauto, jonka kokonaismyynti on ylittänyt jo 280 000 auton rajan. Maailmanlaajuisesti LEAFin omistajille on kertynyt yhteensä yli 3,5 miljardia täysin pakokaasupäästötöntä ajokilometriä.

 

Nissanilla onkin rikkaat perinteet sähköautoinnovaatioista sekä pitkä ja menestyksekäs moottoriurheiluhistoria, siksi on luontevaa, että Nissan yhdistää nämä elementit kilpailemalla Formula E ‑sarjassa.

 

Vuonna 2014 käynnistetty FIA:n Formula E ‑luokan mestaruussarja on maailmanlaajuinen kilpasarja, jonka osakilpailut ajetaan katuradoilla merkittävien suurkaupunkien keskustoissa eri puolilla maailmaa.

 

Formula E ‑sarjan perustaja ja CEO Alejandro Agag toivottaa Nissanin tervetulleeksi sarjaan innostuneena: ”Nissanin kaltaisen nimen saaminen mukaan on todella merkittävä asia Formula E ‑sarjalle. On aina hienoa toivottaa uusi valmistaja mukaan Formula E ‑perheeseen, ja erityisen upeaa on, että Nissanin myötä sarjaan saadaan ensimmäinen japanilainen valmistaja. Se osoittaa, kuinka globaali ilmiö sähköautojen vallankumous on. Japani on uuden teknologian eturintamassa ja lisäksi yksi maista, joissa Formula E ‑­sarjaa eniten seurataan. Siirtyminen kestäviin liikennemuotoihin on prosessi, jota ei ole mahdollista pysäyttää. Odotan innolla Nissanin logon näkemistä uusissa autoissa viidennellä kilpailukaudella.”

 

Nissan tulee Formula E ‑sarjaan mukaan viidennellä kaudella, jonka odotetaan alkavan loppuvuodesta 2018. Kauden vaihtumisen myötä sarjan autojen alustaa ja akkua koskevat vaatimukset muuttuvat.

 

Formula E ‑sarjan neljäs kausi alkaa tämän vuoden joulukuussa ja jatkuu ensi vuoden heinäkuuhun. Tämän kauden osakilpailupaikkoja ovat muun muassa Hongkong, Berliini, Pariisi, New York ja Montreal.

 

Lisätietoja Nissanin osallistumisesta sarjaan on luvassa lähempänä viidennen kauden alkua.

 

Julkaisija: Nissan