Nissanin puolikas LEAF on nähtävillä osana Mobilian käyttövoimannäyttelyä, joka on osa ”Tankit täyteen” –näyttelyä. Mobilia on auto- ja tieliikenteen valtakunnallinen vastuumuseo. Tankit täyteen –näyttely esittelee polttomoottoriautojen voittokulkua ja vaihtoehtoisen käyttövoimamuotojen paluuta. Käyttövoimanäyttely kertoo myös huoltoasemien ja käyttövoimavaihtoehtojen historiasta.

Näyttelyssä Nissan LEAF tarjoaa mahdollisuuden tutustua konkreettisesti sähköautoilun maailmaan. Puolikas LEAF havainnollistaa, miten sähköautot on rakennettu, ja näyttelyssä saa mahdollisuuden tutustua siihen, miten sähköautot poikkeavat esimerkiksi bensiinimoottorillisiin autoihin verrattuna. Näyttelyosastolla on lisäksi nähtävillä muun muassa sähköautojen latausta havainnollistavia latauspistokkeita.

Näyttely on avoinna 20.12.2020 asti Mobiliassa.  

Lisätietoja Tankit täyteen –näyttelystä: https://www.mobilia.fi/nayttelyt/tulevat-nayttelyt/2020-tankit-tayteen

Tervetuloa mukaan!

###

Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan on maailmanlaajuisesti toimiva autonvalmistaja, jonka kattavaan tuotevalikoimaan kuuluu yli 60 automallia Nissan-, INFINITI- ja Datsun-merkeiltä. Nissan myi tilikauden 2017 aikana yli 5,77 miljoonaa autoa maailmanlaajuisesti, ja yhtiön liikevaihto oli 11,9 biljoonaa jeniä. 1. huhtikuuta 2017 yhtiö käynnisti "Nissan
M.O.V.E. to 2022" -kuusivuotissuunnitelman, jonka tavoitteena on 30 prosentin vuosittaisen liikevaihdon kasvu tilikauden 2022 loppuun mennessä, sekä 2,5 biljoonan jenin kumulatiivinen vapaa kassavirta. "Nissan
M.O.V.E. to 2022" -suunnitelman tavoitteena on myös kasvattaa yrityksen johtoasemaa sähköautojen valmistajana. Johtoaseman lippulaivana on Nissanin suunnittelema, valmistama ja markkinoima Nissan LEAF, maailman kaikkien aikojen myydyin täyssähköauto. Nissanin pääkonttori on Japanin Jokohamassa, ja yhtiö toimii seuraavilla kuudella pääliiketoiminta-alueella: Asia ja Oseania; Afrikka, Lähi-Itä ja Intia; Kiina, Eurooppa, Latinalainen Amerikka ja Pohjois-Amerikka. Nissan työllistää maailmanlaajuisesti 247 500 ihmistä. Yhtiö muodosti vuonna 1999 Renault-Nissan-allianssin ranskalaisen autonvalmistajan Renaultin kanssa ja vuonna 2016 Nissan osti 34 prosentin osuuden Mitsubishi Motorsista. Renault-Nissan-Mitsubishi on maailman suurin autoalan yhteenliittymä, joka myi yhteensä yli 10,6 miljoonaa autoa vuonna 2017.

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 16 000 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin vuonna 2018 noin 600 000 autoa: palkittuja crossover-malleja, hyötyajoneuvoja sekä Nissan LEAFia joka oli Euroopan myydyin täyssähköautoa vuonna 2018. Nissanin älykästä liikennettä koskeva Nissan Intelligent Mobility–visio tähtää päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen. Visio toimii Nissanin ohjenuorana tuotteiden ja teknologiaratkaisujen kehittämisessä ja ohjaa yhtiön keskeisiä päätöksiä koskien autojen voimanlähteitä, niiden ajamista ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa.

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 175 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. nissan.fi/

Lisätietoja tuotteistamme, palveluistamme ja sitoutumisestamme kestävän liikenteen kehitystyöhön saat nettisivuiltamme nissan-global.com. Voit myös seurata meitä Facebookissa, Instagramissa ja LinkedIn:ssä ja katsoa viimeisimmät videomme YouTubesta.

Lisätietoja:
Mika Särkelä, Communications Manager
Tel +358 (0)50 360 2430
MSarkela@nissan-europe.com

Julkaisija: Nissan