Nissan Navaran paranneltu Euro6-moottori tekee luokkansa vähäpäästöisimmästä autosta entistäkin vähäpäästöisemmän

 


12.8.2016

  

  • Paranneltu 2,3-litrainen dieselmoottori tarjoaa entistä enemmän suorituskykyä
  • Uuden AdBlue-järjestelmän ansiosta Navaran CO2-päästöt ovat edelleen luokkansa pienimmät, ja lisäksi typenoksidipäästöt ovat aiempaa alhaisemmat
  • Useiden parannusten lisäksi Navara on myös aiempaa polttoainetaloudellisempi
  • Navara on palkittu International Pick-up Award 2016 -palkinnolla
  • Navara tarjoaa ainoana luokassaan viiden vuoden / 160 000 km:n tehdastakuun vakiona

 

International Pick-up Award 2016 ‑palkinnon saanut Navara tunnetaan lujana ja suorituskykyisenä lava-autona. Nyt koko Navara-mallisto on entistä taloudellisempi ja vähäpäästöisempi parannellun Euro 6 ‑päästövaatimukset täyttävän moottorin ansiosta.

  

Paranneltu 2,3-litrainen dCi-dieselmoottori on edelleen saatavilla sekä 190 hv:n kaksoisturboversiona että 160 hv:n turboversiona. Paranneltu moottori tarjoaa entistä enemmän ympäristöystävällistä suorituskykyä ja lisää auton houkuttelevuutta pienempien käyttökustannusten myötä. Navaran CO2-päästöt ovat nyt alimmillaan 167 g/km, kaksi grammaa vähemmän kuin aikaisemmassa Euro 5 ‑moottorissa. Myös yhdistetty polttoaineenkulutus on laskenut, ollen alimmillaan 6,3 litraa sadalla kilometrillä.

 

Myös typen oksidien (NOx) päästöt ovat entistä pienemmät uuden SCR-järjestelmän ansiosta (Selective Catalytic Reduction). Navaraan on lisätty järjestelmää varten AdBlue-säiliö, jonka täyttöaukko on sekaannusten välttämiseksi eri puolella autoa kuin polttoaineen täyttöaukko. Säiliö voidaan täyttää kätevästi niin pullosta kuin pumpustakin. Se vetää 17 litraa AdBlue-liuosta, mikä riittää jopa 11 500 kilometrin ajoon. AdBlue-järjestelmään liittyvät viestit näkyvät Navaran LCD-värinäytössä, joka sijaitsee keskellä mittaristoa.

 

Nissan Navaraan on tehty myös useita muita parannuksia:

 

- Stop/Start-järjestelmä (ISS) on nyt vakiona kaikissa manuaalivaihteistolla varustetuissa malliversioissa Acenta-tasosta alkaen.

- Kaikissa malliversioissa on nyt värillinen monitoiminäyttö, vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, Bluetooth hands free ‑toiminnolla varustettu audiojärjestelmä sekä monitoiminäppäimet ohjauspyörässä.

- Navaran kokonaispaino on lisääntynyt 35 kg:lla ja omapaino 5-38 kg:lla malliversiosta riippuen.

- Kantavuus (noin 900 kg) ja suurin sallittu vetomassa (3,5 t) ovat pysyneet ennallaan.

 

Double Cab- ja King Cab -korimalleina saatavissa oleva Navara soveltuu ihanteellisesti raskaaseen työkäyttöön. Double Cab ‑version ainutlaatuinen monivarsituenta takajousituksena parantaa dynaamista suorituskykyä ja mukavuutta alustalla kuin alustalla. Lisäksi Navara tarjoaa ainoana luokassaan viiden vuoden / 160 000 km:n takuun.

 

Navaraan tehdyt parannukset kertovat Nissanin halusta tuoda huipputeknologiaa kaikkiin ajoneuvoluokkiin ja tehdä ajamisesta mukavampaa ja turvallisempaa. Navaraan on mahdollista saada muun muassa Nissanin edistyksellinen Around View Monitor (AVM) ‑kamerajärjestelmä ja peräänajovaroitin automaattisella hätäjarrutustoiminnolla. Nämä järjestelmät ovat osoittautuneet todella suosituiksi Nissanin crossover-malleissa Jukessa, Qashqaissa ja X-Trailissa.

 

 

 

 

###

 

 

 

 

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 14 500 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 635 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, kaupunkiautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka toimintaan 97 prosenttia käyttäjistä on tyytyväisiä ja jonka käyttäjistä 95 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja yhtiön tavoitteena on nousta Euroopan suosituimmaksi aasialaiseksi automerkiksi.
 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan