NISSAN NOUSI MYYDYIMMÄKSI AASIALAISEKSI AUTOMERKIKSI EUROOPASSA

 16.07.2015

  • Nissan myi Euroopassa vuoden ensimmäisen puoliskon aikana enemmän autoja kuin mikään muu aasialainen automerkki  
  • Yhtiö myi Euroopassa vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana 384 726 autoa - 4,3 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona
  • Kaikkien aikojen kattavin ja vahvin mallivalikoima siivittää Nissanin menestystä

Nissan on noussut myydyimmäksi aasialaiseksi automerkiksi Euroopassa vuoden 2015 alkupuoliskon ennätyksellisen myynnin ansiosta. Nissan myi Euroopassa vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana yhteensä 384 726 autoa - 4,3 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona.

 

Nissan Qashqain jatkuvan vahvan myynnin sekä täysin sähkökäyttöisen Nissan LEAFin hyvän menestyksen ansiosta Nissanin markkinaosuus Euroopassa on nyt 4,2 prosenttia.

 

Menestys on jatkoa ennätysvuodelle 2014, jolloin Nissan Europe kirjasi historiansa parhaimmat myynti- ja markkinaosuuslukemat viiden peräkkäisen kasvuvuoden huipentumana. Kasvu näyttäisi jatkuvan edelleen tänä vuonna. Esimerkiksi Nissanin Pietarin tuotantolaitos saavutti tässä kuussa jo 200 000 valmistetun auton rajapyykin. Muun muassa uuden X-Trailin tuotannosta vastaava tehdas on Venäjän nopeimmin kasvava.

 

Nissanin myynnistä ja markkinoinnista Euroopassa vastaava Senior Vice President Guillaume Cartier kommentoi hyviä uutisia seuraavasti: "Olemme selvästikin tehneet asiat oikein brändimme, tuotteidemme ja asiakaspalvelulupauksemme suhteen. Olemme todella ilahtuneita asiakkaiden luottamuksesta, jonka ansiosta Nissan on noussut myydyimmäksi aasialaiseksi merkiksi Euroopassa. Pyrimme jatkuvasti ylittämään itsemme, jotta voimme tarjota asiakkaillemme yhä enemmän valinnanvaraa ja laadukkaita tuotteita."

 

"Erinomaiset tulokset osoittavat sitoutumisemme laatuun ja uusimman teknologian tuomiseen mahdollisimman suuren asiakasjoukon ulottuville. Tänä vuonna juhlistamme ylpeinä Nissan LEAFin viisivuotista taivalta. LEAF on 184 000 auton kokonaismyynnillä edelleenkin maailman eniten myyty sähköauto, ja sen asiakastyytyväisyysaste on peräti 93 %. Emme olisi saavuttaneet tätä menestystä ilman työntekijöiden, asiakkaiden, jälleenmyyjien, yhteistyökumppanien ja alihankkijoiden tukea, joten tämä on historiallinen hetki kaikille sidosryhmillemme."

 

Nissan Qashqain ennätyksellinen myynti jatkui edelleen ylittäen jo 2,5 miljoonan myydyn auton rajan. Nissanin suoritus oli erinomainen myös eurooppalaisen Qashqain kotimaassa Isossa-Britanniassa, missä myytiin vuoden ensimmäisellä puoliskolla 88 000 Nissania ja yhtiön osuus henkilöautomarkkinoista nousi kaikkien aikojen toiseksi korkeimmaksi. Suuntaus oli sama myös Ranskassa, missä Nissan saavutti ennätyksellisen 3,7 %:n markkinaosuuden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana.

 

Nissan investoi merkittävästi tutkimukseen ja tuotekehitykseen, ja yhtiö tunnetaan sitoutumisestaan rohkeaan muotoiluun, korkeaan laatuun ja kaikkien ulottuvilla olevaan teknologiaan. Kaikki tämä vahvistaa Nissanin keskeisiä brändiarvoja - "innovation and excitement". Investoinnit ovat kantaneet hedelmää erityisesti crossover-segmentissä, jossa Nissanin markkinajohtajuus on vahvistunut entisestään uuden X-Trailin ja Juken lanseerauksen myötä.

 

* Esitetyt luvut ovat virallisista kansallisista lähteistä saatuja ensirekisteröintimääriä.

 

 

Tilikausi

2014

Tammi-

Kesäkuu

Tilikausi

2015

Tammi-

Kesäkuu

Myytyjen autojen määrä

368,314

384,726

 

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan