Nissan on nopeimmin kasvava autobrändi Best Global Brands -listauksessa

6.10.2015

  • Nissan nousi Interbrandin brändilistalla jo 49. sijalle (viime vuoden sijoitus 56.)
  • Nissan-brändin arvo kasvoi vuoden aikana 19 prosenttia 9,082 miljardiin dollariin

JOKOHAMA, Japani, 5.10.2015

Maailman johtava brändialan konsulttiyhtiö Interbrand on nimennyt Nissanin yhdeksi maailman arvokkaimmista brändeistä vuonna 2015. Nissan nousi sijalle 49 Interbrandin tänään julkistamassa Best Global Brands –listauksessa. Viime vuonna Nissan sijoittui 56. sijalle. Nissan-brändin arvo on noussut 3,819 miljardia dollaria vuodesta 2011, jolloin yhtiö pääsi listalle ensimmäisen kerran sijoituksella 90. Nissanin brändin arvo kasvaa autoalan brändeistä kaikkein nopeimmin.

 

"Nousu sijalta 90 sijalle 49 vain viidessä vuodessa osoittaa, että Nissanilla on tehty asiat oikein – olemme saaneet yhteyden asiakkaisiin ja pysyneet aitoina", kertoo Nissanin markkinoinnista ja brändistrategiasta maailmanlaajuisesti vastaava Corporate Vice President Roel de Vries. "Innovatiivisen brändin rakentaminen kaikkialla maailmassa on keskeinen osa Nissanin menestystarinaa."

 

Interbrand mainitsi Nissanin brändiarvoa kasvattavina tekijöinä yhtiön vahvan taloudellisen suorituksen, yhteistyökumppanuuksien hyödyntämisen sekä asiakkaiden tarpeisiin räätälöidyn valikoiman. Nissan sai tänäkin vuonna "Top Riser" -kunniamaininnan.  Interbrand arvioi Nissan-brändin arvoksi 9,082 miljardia dollaria, mikä merkitsee 19 prosentin kasvua viimevuotisesta 7,6 miljardin dollarista.

 

Interbrand ylisti tapaa, jolla Nissan on hyödyntänyt yhteistyökumppanuuksiaan nuoren yleisön tavoittamisessa. Esimerkkeinä tästä mainittiin muun muassa yhteistyö Mestarien liigan sekä NBC-kanavan The Voice -kilpailun kanssa. Lisäksi Interbrand korosti Nissanin kykyä räätälöidä tuotteitaa. Uusi US Juke Color Studio sekä LEAFin innovatiiviset uudet omistajuusjärjestelyt Euroopassa nostettiin tässä yhteydessä esille osuvina tapoina saada yhteys nykypäivän asiakkaisiin.

 

Best Global Brands -listauksen taustalla on Interbrandin vuosittainen tutkimus ja siihen perustuva raportti maailman arvokkaimmista brändeistä. Interbrandin käyttämissä tutkimusmetodeissa huomioidaan investoinnit brändin rakentamiseen, brändinhallinta osana yrityksen aineetonta pääomaa, brändin merkitys kuluttajien ostopäätösprosessissa sekä brändin yleinen vahvuus.

 

Interbrandin 2015 Best Global Brand Study -tutkimuksesta lisätietoja osoitteessa http://www.bestglobalbrands.com/

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi, http://www.nissan.fi/Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan