Nissan Pulsar - näyttävää muotoilua ja käytännöllisyyttä

 

17.9.2014

 

Näyttävä, tilava ja kattavasti varusteltu uusi Pulsar yhdistää Nissanin muotoilufilosofian kolme tärkeintä ominaisuutta. Yhtiön menestyksekkäiden crossoverien ja B-segmentin mallien muotoilukieltä noudattava uutuusmalli on helppo tunnistaa Nissan-autoksi heti ensisilmäyksellä.

 

Pulsarin keula saa ilmettä rohkeasti muotoillusta etusäleiköstä ja puskurista, johon on omaksuttu tyylillisiä piirteitä äskettäin lanseeratuista täysin uusista Qashqaista ja X-Trailista. Tuttua Nissan-logoa ympäröi jo tavaramerkiksi muodostunut etusäleikkö, joka yhdistyy kulmistaan voimakkaasti konepeltiin.

 

Nissanin muotoilutiimi on korostanut erityisesti pyöräkoteloiden aluetta, saaden aikaan voimakkaan ja itsevarman yleisilmeen. Etupyöräkotelosta alkava näyttävä taitoslinja jatkuu bumerangin muotoisiin takavaloihin saakka, yhdistäen auton etu- ja takaosat tyylikkäästi toisiinsa. Pulsarin sivuprofiilille antaa persoonallisuutta myös toinen, alempana sijaitseva taitoslinja, joka nousee jyrkästi perää kohti luoden autolle terävän ja linjakkaan vyötärölinjan.

 

Nissanin rohkean muotoilufilosofian mukaisesti tyyli yhdistyy täydellisesti toimivuuteen uuden Pulsarin takaosassa. Bumerangin muotoiset takavalot liittyvät saumattomasti takasivupaneeleihin ja tavaratilan luukkuun, ja takapuskurissa oleva syvä leikkaus madaltaa lastauskynnystä. Pulsarin keulasta ja kyljistä huokuva urheilullisuus saa ilmentymänsä myös auton takana tyylikkään, diffuusorilta näyttävän alapuskurin muodossa.

 

Uuden Pulsarin sisätilat mullistavat C-segmentin viistoperäiseen perheautoon liittyvät perinteiset odotukset. Kun useimmat kilpailijat suosivat käytännöllisyyttä tyylin ja materiaalien kustannuksella, Pulsarissa ei ole tehty kompromisseja minkään näistä suhteen. Pitkän akselivälin (2 700 mm) ja istuinten älykkään sijoittelun ansiosta Pulsarin takaistuimilla on enemmän jalkatilaa kuin monissa suuremman kokoluokan autoissa. Takapenkin hulppea 692 mm:n jalkatila ylittää sekä C-segmentin että D-segmentin keskiarvot (562 mm ja 585 mm) kevyesti.

 

Pulsarin erinomaisen tilankäytön kruunaa käytännöllinen tavaratila, jossa yhdistyvät suuri tilavuus (385 litraa) ja leveä lastausaukko. Jos tilaa tarvitaan vieläkin enemmän, takaistuimet alas taittamalla saadaan käyttöön peräti 1 395 litraa.

 

Pulsarissa on kuitenkin runsaasti tilaa muuallakin kuin takana. Nissanin muotoilu- ja ergonomiatiimi on panostanut vahvasti parhaaseen mahdolliseen mukavuuteen ja näkyvyyteen myös etuistuimilla. Parhaat tulokset on saavutettu yksinkertaisilla oivalluksilla, kuten niin monien Nissanin aikaisempien muotoiluinnovaatioiden tapauksessa. Nissan on esimerkiksi luonut Pulsariin segmenttinsä leveimmät kyynärnojat oviverhoilua kaventamalla. Useimmilla kilpailijoilla ovikyynärnoja on vain kapea ulkonema, joka painaa kyynärpäätä epämukavasti. Pulsarin 95 mm:n levyinen kyynärnoja kestää sen sijaan vertailun monien luksussegmentin autojen kanssa.

 

Nissanin muotoilutiimi on tähdännyt aina teknologisten ominaisuuksien täydelliseen integrointiin tyylistä ja käytännöllisyydestä tinkimättä. Kehittyneimmistäkään järjestelmistä ei loppujen lopuksi ole paljon hyötyä, jos niiden käyttäminen on liian hankalaa. Uusin Nissan-teknologia on integroitu Pulsarin kojelautaan yksinkertaisella, mutta hienostuneella tavalla.

 

NissanConnect-tietoviihdejärjestelmän ja ilmastoinnin säätimet sisältävä keskikonsoli näyttäisi kelluvan kojelaudan keskiosan päällä. 5,8-tuumaisella näytöllä ja helppokäyttöisillä kytkimillä varustettu konsoli on suunniteltu mahdollisimman selkeäksi ja intuitiiviseksi, ja sitä kehystää pianonmusta verhoilu. Pulsar erottuu edukseen myös kojelaudan tyylikkään, kerroksellisen muotoilun ansiosta. Dynaamisen vaikutelman antava kojelauta on lisäksi kovera, mikä lisää tilan tuntua ja urheilullista tunnelmaa auton sisällä.

 

Myös ajotietokoneen helppokäyttöisyys on optimoitu. Uusi viisituumainen Advanced Drive-Assist -näyttö on sijoitettu nopeusmittarin ja kierroslukumittarin väliin. Täysin konfiguroitu näyttö voidaan asettaa näyttämään navigointiohjeita, ohjeita ja varoituksia sekä erilaisia auton suorituskykyyn liittyviä tietoja. Myös monien Pulsarin elektronisten järjestelmien - kuten suuntavilkkujen, tuulilasinpyyhkimien ja ovilukkojen - asetukset voidaan muokata Advanced Drive-Assist -näytön kautta.

 

HUIPPUTEKNOLOGIAA 

Uuden Pulsarin lanseeraus on merkittävä edistysaskel Nissanin pyrkiessä saattamaan premium-tason teknologian kaikkien asiakkaiden ulottuville. Runsaasti helppokäyttöistä ja intuitiivista teknologiaa tarjoavassa Pulsarissa on useita ensimmäistä kertaa C-segmentissä nähtäviä ominaisuuksia, kuten liikkuvien kohteiden tunnistusjärjestelmä. Pulsar asettaa oman segmenttinsä autoille aivan uudet standardit, mitä tulee turvallisuuteen, mukavuuteen ja kuljettajaa avustavaan teknologiaan.

 

Palkitun Nissan Safety Shield -järjestelmän, Around View Monitor -kamerajärjestelmän, aktiivisen ajolinjan korjausjärjestelmän ja automaattisen hätäjarrutustoiminnon kaltaiset innovaatiot sekä uusimman sukupolven NissanConnect-tietoviihdejärjestelmä osoittavat, että premium-luokan teknologia ei ole enää luksussegmentin autojen yksityisomaisuutta.

 

Around View Monitor (AVM) -kamerajärjestelmä

Uuden Pulsarin teknologiatarjonnan ytimenä on Nissanin paljon kiitosta saanut Around View Monitor -kamerajärjestelmä. Innovatiivinen AVM on edistynein ja monipuolisin vastaava järjestelmä pienten ja keskikokoisten autojen segmentissä. Se toimii perustana monille turvallisuutta, näkyvyyttä ja ajomukavuutta parantaville toiminnoille.

 

AVM-järjestelmä yhdistelee Pulsarin etusäleikköön, takaluukkuun ja ovipeileihin sijoitetuista pienistä kameroista saatuja kuvasyötteitä ja näyttää NissanConnect -järjestelmän 5,8-tuumaisella näytöllä 360 asteen lintuperspektiivinäkymän auton ympäristöstä. Järjestelmä käyttää kuvan luomiseen edistynyttä kuvankäsittelyohjelmistoa, jonka ansiosta kuva näyttää suoraan auton yläpuolelta otetulta.

 

Lintuperspektiivinäkymä mahdollistaa auton ympärillä olevien mahdollisten esteiden havaitsemisen ja helpottaa auton ympäristön hahmottamista ahtaissa paikoissa ja pysäköitäessä.

 

AVM-järjestelmä kytkeytyy automaattisesti päälle, kun peruutusvaihde kytketään. Järjestelmä voidaan myös tarvittaessa aktivoida kojelaudassa olevalla kamerapainikkeella, kun ajonopeus on korkeintaan 10 km/h.

 

Järjestelmä voi myös näyttää tietystä kamerasta peräisin olevan videosyötteen ja toimia tavallisena peruutuskamerana, joka näyttää näytöllä dynaamisia ohjeita pysäköinnin helpottamiseksi.

 

NISSAN SAFETY SHIELD

Nissan Safety Shieldin innovatiiviset turvallisuusominaisuudet takaavat poikkeuksellisen turvallisuuden ja näkyvyyden. Erityisesti Pulsaria varten suunniteltu ja räätälöity Nissan Safety Shield käsittää seuraavat teknologiset järjestelmät: 

 

Liikkuvien kohteiden tunnistusjärjestelmä

Tämä AVM-järjestelmän pohjalta kehitetty, C-segmentin autossa nyt ensimmäistä kertaa varusteena oleva järjestelmä toimii digitaalisena apukuljettajana, joka auttaa kuljettajaa havaitsemaan peruuttavaa autoa lähestyvät liikkuvat kohteet.

 

Tavanomaiset peruutustutkajärjestelmät varoittavat kuljettajaa auton takana olevista kiinteistä esteistä. Liikkuvien kohteiden tunnistusjärjestelmä sen sijaan ilmoittaa äänimerkillä ja visuaalisella hälytyksellä, kun joku tai jokin on lähestymässä peruuttavaa autoa. Tämä koskee esimerkiksi tilanteita, joissa lapsi on juoksemassa tai kävelemässä peruuttavan auton taakse.

 

Takaluukkuun asennetun, kokoojalinssillä varustetun AVM-takakameran näkökenttä on yli 180 astetta, mikä antaa vertaistaan vailla olevan näkymän auton takaa. Kameran kuvat näkyvät Nissan Connect -järjestelmän 5,8-tuumaisella näytöllä.

 

Auton takana olevan monitoimikameran lisäksi liikkuvien kohteiden tunnistusjärjestelmä saa tarvittaessa lisätietoja AVM-järjestelmän sivu- ja etukameroista. Niiden avulla järjestelmä luo 360-asteisen kokonaiskuvan, joka mahdollistaa auton sivuilla tai edessä katvealueella olevien liikkuvien kohteiden havaitsemisen.

 

Nissanilla tiedetään, että Safety Shieldin kaltaiset huipputekniset järjestelmät ovat aidosti käytännöllisiä vain siinä tapauksessa, että ne toimivat vuorovaikutuksessa kuljettajan kanssa. Tämän vuoksi kuljettaja voi halutessaan räätälöidä Nissan Safety Shieldin asetukset joko kojelaudassa olevan painikkeen tai NissanConnect-järjestelmän kautta. Kojelaudan kytkimellä kaikki järjestelmän toiminnot voidaan kytkeä päälle tai pois päältä. Jos kuljettaja kuitenkin haluaa poistaa käytöstä esimerkiksi pelkän kaistavahtitoiminnon, hän voi tehdä sen helppokäyttöisen kosketusnäyttövalikon kautta. Kaikki asetukset, jotka kuljettaja määrittää NissanConnect-valikossa, tallennetaan myöhempiä ajomatkoja varten.

 

Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä

Tämä aikaisemmin vain premium- ja luksussegmentin autoissa varusteena ollut järjestelmä hyödyntää AVM-järjestelmän laajakuvakameraa. Se havaitsee mahdolliset kuolleessa kulmassa olevat ajoneuvot auton molemmilla puolilla, jolloin sivupeiliin sijoitettu varoitusvalo syttyy. Jos kuljettaja on kytkenyt suuntavilkun kaistanvaihdon merkiksi, kun järjestelmä havaitsee ajoneuvon kuolleessa kulmassa, varoitusvalo alkaa vilkkua ja samalla kuuluu varoitusääni.

 

Kaistavahti

Kaistavahti varoittaa kuljettajaa, jos auto on ajautumassa pois ajokaistalta. Järjestelmä edellyttää tavallisesti tuulilasiin asennettua kameraa tai tutkajärjestelmää, mutta Pulsarissa se on toteutettu saman, auton taakse sijoitetun laajakuvakameran avulla, jota myös AVM-järjestelmä käyttää. Huipputason tietokoneohjelmoinnin ansiosta järjestelmä tunnistaa heikotkin kaistamerkinnät. Jos auto on poistumassa ajokaistalta eikä suuntavilkkua ole kytketty päälle, järjestelmä varoittaa kuljettajaa ajolinjan korjaamiseksi. Lisäksi järjestelmän tunnistusherkkyys säätyy automaattisesti tietyypin mukaan.

 

Itsepuhdistuva kamera

Pulsarin Safety Shield- ja AVM-järjestelmiin kuuluu olennaisena osana takaluukkuun sijoitettu pieni peruutuskamera. Peruutuskamerat eivät toki ole mikään uutuus Nissan-autoissa - jo mallivuoden 2002 Primerassa oli sellainen - mutta Pulsarin kamerassa on monia älykkäitä ominaisuuksia. Pulsarin Safety Shieldin kolmen osajärjestelmän - kaistavahdin, kuolleen kulman varoitusjärjestelmän ja liikkuvien kohteiden tunnistusjärjestelmän - toiminta perustuu takakamerasta saatuihin tietoihin, joten kameran linssi on pidettävä aina puhtaana. Vaihtelevien sää- ja tieolosuhteiden armoilla tämä tehtävä ei ole aivan helppo.

 

Tämän ongelman ratkaisemiseksi Pulsarissa on ainutlaatuinen, älykäs pesu- ja puhalluskuivausjärjestelmä, joka toimii täysin automaattisesti.

 

Yli 15 miljoonaa pikseliä sekunnissa käsittelevä kuvankäsittelyohjelmisto havaitsee linssin tummumisen ja puhdistaa sen vesisuihkulla. Tämän jälkeen linssin pinnalle puhalletaan paineilmaa, jotta märkään linssiin ei tarttuisi lisää likaa. Näin varmistetaan, että kamera lähettää jatkuvasti selkeää kuvaa NissanConnect-järjestelmän 5,8-tuumaiselle näytölle. Järjestelmä määrittää sopivimman puhdistusmenetelmän automaattisesti. Esimerkiksi pölyhiukkasten poistamiseen käytetään pelkkää paineilmaa ja sadepisaroiden jättämät tahrat huuhdellaan pois pienellä määrällä vettä. Tällä tavoin säästyy vettä ja energiaa, ja pesulaitteen säiliö pysyy pitempään täynnä.

 

Automaattinen hätäjarrutustoiminto

Tämä huipputekninen järjestelmä aktivoi Pulsarin jarrut automaattisesti havaitessaan, että törmäyksen välttäminen ei ole mahdollista.

 

Järjestelmä tarkkailee tietä auton edessä etupuskurin alaosaan sijoitetun tutkajärjestelmän avulla ja avustaa kuljettajaa kolmivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä, jos turvaväli edellä ajavaan ajoneuvoon on lyhenemässä. Jos kuljettaja ei reagoi, järjestelmä jarruttaa osittain. Jos väli edellä ajavaan ajoneuvoon pienenee edelleen, järjestelmä jarruttaa lopulta voimakkaammin. Innovatiivinen järjestelmä on suunniteltu törmäyksen välttämiseksi kokonaan. Jos tämä ei ole mahdollista, se vähentää törmäyksen voimakkuutta ja siitä aiheutuvia vahinkoja.

 

NissanConnect

Sekä Around View Monitor että Safety Shield on integroitu Pulsarin uuteen NissanConnect-satelliittinavigointi-, Bluetooth- ja audiojärjestelmään. Järjestelmässä on 5,8-tuumainen kosketusnäyttö, ja se tarjoaa älypuhelinintegroinnin ja jatkuvasti kasvavan määrän sovelluksia, jotka ovat käytettävissä Pulsarin kosketusnäytön kautta. Googlen, Facebookin, Trip Advisorin ja Eurosportsin kaltaisten sovellusten ansiosta NissanConnect tuntee kaupungit kadut läpikotaisin, näyttää uusimmat urheilu-uutiset ja mahdollistaa sosiaalisen median käytön. Järjestelmän ominaisuuksiin kuuluvat myös äänen Bluetooth-suoratoisto, matkapuhelinintegrointi, Aux-in- ja USB-liittimet sekä DAB-radio.

 

LED-ajovalot

Pulsar erottuu kilpailijoistaan vieläkin kirkkaammin uusien LED-ajovalojen ansiosta. Tekna-malleissa vakiona olevat ja Acenta-tasoon lisävarusteena saatavat ajovalot hyödyntävät pelkästään LED-polttimoita lähivaloja käytettäessä. Kaukovaloille vaihdettaessa avuksi otetaan myös halogeenipolttimot kirkkauden maksimoimiseksi.

 

Nissan hyödyntää aina vain teknologiaa, joka on aidosti käytännöllistä. Ksenonvalojen korvaaminen LED-polttimoilla ei ole pelkkää hifistelyä, sillä niiden valo on ksenonpolttimoita valkeampi ja kirkkaampi. LED-ajovalojen energiankulutus on myös ksenonvaloja puolta pienempi ja niiden sävy on lähempänä auringonvaloa, mikä takaa paremman näkyvyyden yöllä.  LED-ajovalojen tuttu, Nissanille tunnusomainen muotoilu tuo mieleen uuden Qashqain ja X-Trailin.

 

Aktiivinen ajolinjan korjausjärjestelmä

Pulsarissa on varusteena myös Nissanin aktiivinen ajolinjan korjausjärjestelmä, joka parantaa ajokokemusta entisestään. Älykäs järjestelmä tarkkailee auton käyttäytymistä ja ajolinjaa ja tarvittaessa jarruttaa yksittäisiä pyöriä tasauspyörästön luistonrajoittimen tavoin. Tämän seurauksena Pulsarin kaarreajo-ominaisuudet ovat mainiot ja pito kaarteesta pois kiihdytettäessä erinomainen.

 

Taloudelliset ja tehokkaat moottorit 

Nissanin innovatiivisen ja alhaisiin käyttökustannuksiin tähtäävän periaatteen mukaisesti Pulsar-malliston turbomoottorit tarjoavat täydellisen yhdistelmän suorituskykyä ja taloudellisuutta. 1,2-litrainen DIG-T-bensiinimoottori tuottaa tehoa kokoonsa nähden kunnioittavat 115 hevosvoimaa, ja 1,5-litrainen dCi kehittää tehoa 110 hv ja vääntöä 260 Nm. Vieläkin tehokkaampi (190 hv) 1,6-litrainen turbobensiinimoottori saadaan valikoimaan ensi vuoden alkupuolella. Se laajentaa Pulsarin houkuttelevuutta entisestään. Molempiin alussa lanseerattaviin moottoreihin on yhdistetty vakiona Nissanin Idle Stop/Start -järjestelmä, joka pienentää CO2-päästöjä ja polttoaineenkulutusta.

 

DIG-T 115 (115 hv / 85 kW)

C-segmentin edistyneimpiin kuuluva DIG-T 115 -moottori osoittaa, että vahva suorituskyky ei edellytä suurta iskutilavuutta. Allianssiyhteistyönä kehitetty voimanlähde on viritetty erityisesti Pulsaria varten ja tuottaa tehoa 115 hv käyntinopeudella 4 500 r/min. Moni 1,6-litrainenkin vapaasti hengittävä kone kalpenee näiden lukemien rinnalla.

 

Kun tähän yhdistetään 190 Nm:n huippuvääntö, joka on käytettävissä jo 2 000 kierroksen minuuttinopeudella, bensiinikäyttöinen Pulsar tarjoaa terävän kiihtyvyyden ja vääntöä laajalla kierrosalueella.  Kuusivaihteiseen käsivaihteistoon yhdistetty DIG-T 115 kiihdyttää Pulsarin paikaltaan sadan kilometrin tuntinopeuteen 10,7 sekunnissa.

 

Moottorin kulutus- ja CO2-päästötasot ovat aivan yhtä vakuuttavat. Perustason mallin yhdistetty kulutus on 5,0 l / 100 km ja CO2-päästöt vain 117 g/km, joten käyttökustannukset sopivat joka kukkarolle.

 

Kuusinopeuksiseen käsivaihteistoon yhdistetty huippumoderni turbo kehittää tehoa 115 hv ja vääntöä 190 Nm. 1,2-litrainen DIG-T on kompaktista koostaan huolimatta todellinen voimanpesä, joka tarjoaa terävämmän kiihtyvyyden ja enemmän joustavuutta kuin vapaasti hengittävä 1,6-litrainen moottori.

 

115 hv:n DIG-T moottorissa on Idle Stop & Start -järjestelmä vakiovarusteena ja useita muita polttoaineenkulutusta vähentäviä teknisiä ominaisuuksia, kuten regeneratiivinen laturi. Kulutusta on pienennetty myös optimoimalla välityssuhteet ja käyttämällä alhaisen viskositeetin erikoisöljyjä.

 

dCi 110 (110 hv / 81 kW)

Pulsarin dieselvaihtoehtona on nelisylinterinen ja 1,5-litrainen dCi-turbodiesel. Renault-Nissan-allianssin yhteistyönä kehitetyn 110 hv:n moottorin CO2-päästöt ovat vain 94 g/km ja yhdistetty kulutus 3,6 l / 100 km.

 

Kuudennen sukupolven dCi 110 on tasaisemmin käyvä, taloudellisempi ja hienostuneempi kuin aikaisemmat versiot. Sisäisten osien laajamittaiset muutokset ovat hiljentäneet moottoria ja vähentäneet tärinää, ja moottorin kokonaispainoa on pienennetty käyttämällä uusia, kevyempiä komponentteja.

 

Erityisesti Pulsaria varten viritettyyn voimanlähteeseen on yhdistetty useita edistyneitä, polttoaineenkulutusta vähentäviä ominaisuuksia, kuten vakiovarusteena oleva Idle Stop & Start -järjestelmä. Kehitysprosessin aikana Nissanin insinöörit näkivät myös runsaasti vaivaa moottorin melun ja tärinän vähentämiseksi, minkä seurauksena moottori käynnistyy entistäkin tasaisemmin ja vaivattomammin.

 

Nissan on työskennellyt lujasti myös Pulsarin Stop & Start -järjestelmän käytännöllisyyden parantamiseksi, ja moottorin uudelleenkäynnistystä ohjaavaa logiikkaa on hienosäädetty merkittävästi. Jos kuljettaja esimerkiksi yrittää kääntää lukittua ohjauspyörää riittävän voimakkaasti moottorin ollessa pysähdyksissä, Stop & Start -järjestelmä ennakoi kuljettajan painavan kaasua pian ja käynnistää moottorin uudelleen.

 

Vaihteistot ja ajodynamiikka

Uusi Pulsar on varustettu vakiona kuusivaihteisella käsivaihteistolla. Eurooppalaisten kuljettajien korkeaa vaatimustasoa silmällä pitäen suunnitellussa vaihteistossa on pienikitkaiset vaijerit ja heiluripainovaimennus, jotka takaavat eurooppalaisen maun mukaisen tarkan vaihtamisen.

 

Myöhemmässä vaiheessa DIG-T 115 -malleihin on mahdollista saada lisävarusteena myös huippumoderni Xtronic-vaihteisto.

 

Uuden Pulsarin alusta on suunniteltu erinomaista käsiteltävyyttä ja tasaisia, hienostuneita ajo-ominaisuuksia silmällä pitäen. Eurooppalaisten kuljettajien mieltymysten mukaiseksi hienosäädetty jousitus käsittää MacPherson-joustintuet edessä ja kompaktin vääntöpalkin takana.

 

Runsas varustelu

Nissan on nostanut viime vuosien aikana odotuksia ja standardeja kaikissa segmenteissä, joissa yhtiöllä on automalleja. Myös uuden Pulsarin erinomainen vakiovarustelu asettaa C-segmentin kilpailijoille riman korkealle. Pulsar-valikoimaan kuuluu neljä tuttua varustelutasoa (Visia, Acenta, Business 360 ja Tekna), joista kaikista löytyy vakiona lämmitettävät etuistuimet, ilmastointi, Stop & Start -järjestelmä, kuusi turvatyynyä ja Bluetooth-valmius.

 

Keskitason Acenta-malleissa on lisäksi kevytmetallivanteet, kaksivyöhykkeinen ilmastointi, etusumuvalot, automaattinen hätäjarrutustoiminto sekä nahkapäällysteinen ohjauspyörä ja vaihdetangon nuppi.

 

Acenta-malleihin on mahdollista tilata lisävarusteena Nissanin parannettu, kosketusnäytöllä varustettu Connect-navigointi- ja viestintäjärjestelmä, LED-ajovalot, ajovaloautomatiikka, sadetunnistin, automaattisesti himmenevä taustapeili, Nissan-älyavain ja moottorin käynnistyspainike. Acenta-tason lisävarusteita ovat myös 17-tuumaiset kevytmetallivanteet ja tummennetut ikkunat.

 

Korkeimman tason Tekna-malleissa on vakiona Nissan Safety Shield -järjestelmä, NissanConnect, Around View Monitor, 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, nahkaistuimet ja LED-ajovalot huomiota herättävällä valonauhalla.

 

Lopullinen varustelu saattaa poiketa markkinakohtaisesti.

 

Tuotanto

Uusi Pulsar on integroitu osaksi Nissanin eurooppalaista tuotantostrategiaa ja kootaan yhtiön Barcelonan tehtaalla. Huippumoderni tuotantolaitos on Nissanin Espanjan toimintojen keskus ja NMISA:n (Nissan Motor Iberica SA) kotipaikka.  Pinta-alaltaan yli 517 000 neliömetriä kattavassa tehtaassa valmistettiin 131 900 autoa vuonna 2013, ja siellä työskentelee yli 3 500 työntekijää.

 

Barcelonan tuotantolaitoksen yhteydessä toimii lisäksi muun muassa Nissan Technical Centre Europe (NTCE), joka tekee autoihin ja dieselmoottoreihin liittyvää tutkimus- ja kehitystyötä.

 

Uuden Pulsarin ohella Barcelonassa valmistetaan NV200:n kaikki Euroopassa myytävät versiot sekä Pathfinder, Navara ja e-NV200. Vuonna 1983 toimintansa aloittanut Barcelonan tehdas oli Nissanin ensimmäinen tuotantolaitos Euroopassa.

 

###

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 14 500 työntekijää suunnittelutehtävissä, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa ja logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime vuonna yli 635 000 autoa;  mm. kompakteja tila-autoja, palkittuja crossover-malleja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä Nissan LEAFeja, joka on maailman suosituin täyssähköauto. Nissan LEAFin käyttäjistä 97 prosenttia on tyytyväisiä autoonsa, ja 95 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen.  Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä  24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja  Nissanin tavoitteena on olla tulevaisuudessa Euroopan johtava aasialainen autonvalmistaja.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan