• e-POWER, ainutlaatuinen sähköistetty voimalinja tekee ajosta reagoivamman, tehokkaamman ja hiljaisemman
  • e-POWER-teknologia tarjoaa sähköauton ajokokemuksen ilman tarvetta lataukselle
  • Toimitukset asiakkaille alkavat syksyllä 2022

Pariisi, Ranska – Nissanin ainutlaatuinen e-POWER-teknologia tarjoaa Qashqaissa jälleen uusia innovaatioita crossover-segmenttiin, jonka se loi vuonna 2007.

Nissan Qashqai on ensimmäinen malli Euroopassa, joka on varustettu e-POWER-teknologialla. e-POWER on käytössä ainoastaan Nissanilla ja se tarjoaa täyssähköautoista tutun reagoivan, tehokkaan ja hiljaisen ajokokemuksen.

Innovatiivisen e-POWER-teknologian käyttöönotto Qashqaissa tuo Nissanin uraauurtavaa teknologiaa crossover-segmenttiin. Asiakkaat tulevat rakastamaan sähköautolla ajamisen tunnetta, ilman tarvetta miettiä latausta. e-POWER-teknologia on siirtymä täyssähköiseen ajamiseen ja edustaa merkittävää virstanpylvästä Nissanin sähköistymisstrategiassa.” kertoo Arnaud Charpentier, Region Vice President, Product Strategy & Pricing, Nissan AMIEO.

Qashqai e-POWER: ainutlaatuinen ja sähköistetty
e-POWER-teknologia koostuu ajoakusta, muuttuvapuristuksisesta 1,5-litraisesta ja 156hv moottorista, generaattorista, invertteristä sekä Nissan LEAFista tutusta 140 kW:n sähkömoottorista. Polttomoottori tuottaa sähköä, joka muuntimen avulla siirretään joko akkuun, sähkömoottoriin tai molempiin, riippuen ajotilanteesta.

Ainutlaatuista tässä voimalinjassa on se, että sähkömoottori toimii ainoana voimalähteenä pyörille tarjoten välittömän ja lineaarisen reagoinnin. Tämä on erinomainen vaihtoehto perinteisille hybrideille, joissa kuljettaja pääsee kokemaan täyssähköautomaisen ajokokemuksen vain osittain.

Qashqain e-POWER-teknologia suunniteltiin tuottamaan sähköautosta tuttua miellyttävää, vaivatonta sekä reagoivaa ajokokemusta ilman tarvetta lataamiselle.

Muuttuva puristussuhde-teknologia
Nissanin ainutlaatuisen e-POWER-teknologian keskiössä on 1,5-litrainen muuttuvapuristuksinen 156 hv:n polttomoottori, joka on erityisesti suunniteltu tätä mallia varten. Moottorin muuttuva puristussuhde on ainutlaatuinen ominaisuus polttomoottorissa, joka antaa sille mahdollisuuden säätää moottorin luonnetta. Tämä mahdollistaa sekä optimaalisen suoristuskyvyn että taloudellisuuden moottorin kuormituksesta riippuen. Ennen ensimmäistä käyttöönottoaan vuonna 2018 (Infiniti), se listattiin maailman 10 parhaan moottorin joukkoon Wardin, yhdysvaltalaisen autoteollisuuden konsultointiyrityksen, toimesta.

Puristussuhde vaihtelee välillä 8:1 ja 14:1. Tämä saavutetaan järjestelmällä, joka muuttaa iskunpituutta tehon tarpeen mukaan.

Alhaisissa virrankulutustilanteissa, kuten vakinonopeudessa sekä akun hyvässä lataustilassa, puristussuhde on korkeammalla tasolla, jolloin se minimoi kulutuksen ja päästöt. Korkeamman virrankulutuksen tilanteissa akun lataamiseksi tai virran syöttämiseksi suoraan moottoriin, aktivoituu alhaisempi puristussuhde, joka maksimoi moottorin tehon. Siirtymä eri puristussuhteiden välillä tapahtut täysin saumattomasti ja huomaamattomasti.

Linear tune
Avainasemassa Nissan Qashqain e-POWER-teknologian kehittämisessä oli varmistaa, että ajokokemus on miellyttävä ja että polttomoottorin kierrosluku pysyy suhteellisena auton nopeuteen. Insinöörit Nissanin Euroopan teknisessä keskuksessa (NTCE) Iso-Britanniassa sekä Espanjassa kehittivät yhteistyössä teknologian nimeltä ”Linear tune”. Tämä ominaisuus ohjaa polttomoottoria ja se kasvattaa auton kiihtyessä asteittain 1,5-litraisen moottorin nopeutta vastaamaan moottorin energiantarpeita. Se myös varmistaa, että matkustajien kokemuksen välillä ei ole eroa auton nopeuden ja moottorin äänen suhteen. Moottorin nopeuden ja kulkunopeuden välinen ero on ilmiö, jota kuljettajat ja matkustajat pitävät häiritsevänä. Esimerkiksi moottorin kierrosluvun äkillistä nousua ilman auton nopeuden nousua pidetään häiritsevänä ja epäjohdonmukaisena. Linear tune e-POWERissa varmistaa, että hyvän suorituskyvyn lisäksi ajokokemus on myös äänien osalta erinomainen.

e-Pedal Step
Nissan LEAFistä tuttu e-Pedal Step -järjestelmä löytyy myös Nissan Qashqai e-POWER -mallista. Se tarjoaa mahdollisuuden ajaa autoa yhdellä polkimella. Sen avulla kiihdytystä ja hidastusta pystytään hallitsemaan pelkällä kaasupolkimella, josta on hyötyä etenkin kaupunkiajossa.

Järjestelmän ollessa aktivoituna kaasupoljin toimii tavalliseen tapaan. Kun kaasupoljin vapautetaan, e-Pedal Step-järjestelmä jarruttaa Qashqaita 0,2 g:n nopeudella, sytyttäen jarruvalot ja hidastaen nopeuden ryömimisnopeuteen – ei siis täyspysähdykseen saakka. Tämä varmistaa, että hitaiden nopeuksien alueet pystytään ajamaan mahdollisimman jouheasti. Kuljettajalle yhden polkimen ajo on helppoa ja siihen tottuu nopeasti. Yhdellä polkimella ajo mahdollistaa intuitiivisemman ja vähemmän stressaavan kaupunkiajon.

Reagoiva, tehokas ja hiljainen ajokokemus
e-POWER-teknologian etuna on se, että polttomoottori toimii koko ajan optimaalisella kierrosalueella sekä parhaalla puristussuhteella, mikä maksimoi taloudellisuuden ja mahdollistaa pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen polttomoottoriin. Se myös mahdollistaa erinomaisen ajokokemuksen alemman äänitason myötä.

e-POWER-järjestelmän sähköisen ajomoottorin ansiosta vääntö on viiveetön ja se tarjoaa ainutlaatuisen ajokokemuksen kaikissa ajo-olosuhteissa.

Suorituskyvyn maksimoimiseksi voimakkaan kiihdytyksen tai korkeiden nopeuksien tilanteissa, e-POWER-teknologian energianhallinnan ohjausyksikkö voi invertterin kautta lähettää polttomoottorin tuottaman tehon suoraan sähkömoottoriin vahvistaakseen akusta tulevaa sähkönsyöttöä.

Hidastuksen ja jarruttamisen aikana kineettinen energia otetaan talteen ja siirretään takaisin akkuun tehokkuuden optimoimiseksi.

Tiedämme, että potentiaalinen Qashqai e-POWER asiakas viettää lähes kolme neljäsosaa ajastaan ajaen kaupungissa. Tästä syystä, olemme kehittäneet e-POWER-teknologian toimimaan näissä olosuhteissa mahdollisimman tehokkaasti, mutta hienovaraisesti ilman kompromissia suorityskyvystä. Kiihtyminen on välitöntä täysin sähköisen ajon ansiosta ja ilman vaihteistoa voimansyöttö ei häiriinny.” kertoo David Moss, Senior Vice President, Region Research & Development, Nissan AMIEO.

Tie täysin sähköiseen ajoon, ilman tarvetta lataamiselle
Nissanin tutkimukset osoittavat, että eurooppalaiset crossover-asiakkaat viettävät yli 70 % ajastaan ajaen kaupunkiympäristössä. Tutkimus osoittaa myös, että asiakkaat ovat valmiita tinkimään ajonautinnosta voidakseen valitaympäristöystävällisemmän auton.

e-POWER vastaa tähän suuntaukseen, sillä se tarjoaa optimaalisen polttoainetehokkuuden ilman kompromissia ajamisen nautinnosta. Tämä on mahdollista edistyksellisen akku- ja sähkömoottoriteknologian yhdistelmän ja sen innovatiivisen muuttuvapuristuksellisen polttomoottorin ansiosta.

e-POWER on erinomainen ratkaisu heille, jotka ajavat päivittäin kaupungissa ja haluaisivat tulevaisuudessa vaihtaa täyssähköautoon, mutta joilla ei tällä hetkellä ole latauspaikkoja helposti saatavilla tai heille, jotka eivät vielä ole valmiita siirtymään täyssähköautoon.

Kolmannen sukupolven Nissan Qashqai pysyy uskollisena sen alkuperäiselle, rohkealle crossover-muotoilulle, tilaville sisätiloille sekä innovatiivisille teknologioilleen.

Uskomme asiakkaiden rakastuvan Nissanin ainutlaatuisen e-POWER-teknologian tarjoamaan sähköisen ajamisen tunteeseen ilman tarvetta huolehtia toimintamatkasta. Se on voimalinja, josta kuljettajat nauttivat ja se myös tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon ympäristötietoisille kuljettajille. Kaiken kaikkiaan Qashqai e-POWER vetoaa kuljettajiin, jotka eivät ole vielä täysin valmiita täyssähköautoon, mutta haluavat vähäpäästöisen ajoneuvon sekä nauttia sähköauton ajokokekuksesta.” Arnaud Charpentier lisää.

Qashqai e-POWERin myynti alkaa syksyllä 2022.

TEKNISET TIEDOT*


Teho

140kW (190 PS)*

Suurin vääntömomentti, polttomoottori

250 Nm

Suurin vääntömomentti, sähkömoottori

330 Nm

CO2 päästöt – yhdistetty (WLTP)

119-123 g/km**

Polttoaineen kulutus – yhdistetty (WLTP)

5,3-5,4 l/100 km**

Omapaino

1 612-1 728 kg***

Maksiminopeus

170 km/h

0-100km/h

7,9 s

Pituus

4 425 mm

Leveys (ilman sivupeilejä)

1 835 mm

Korkeus

1 625 mm

Akseliväli

2 665 mm

*Vain sähköteho (täyssähköinen ajo)
**Vahvistuu tyyppihyväksynnässä
*** Riippuen varusteista

 

# # #

Nissan Motor Co., Ltd. 
Nissan on maailmanlaajuinen ajoneuvovalmistaja, joka myy yli 60 mallia Nissan-, INFINITI- ja Datsun-tuotemerkeillä. Tilikaudella 2018 yhtiö myi 5,52 miljoonaa ajoneuvoa maailmanlaajuisesti, ja sen liikevaihto oli 11,6 biljoonaa jeniä. Nissanin maailmanlaajuinen pääkonttori Yokohamassa Japanissa hallinnoi toimintaa kuudella alueella: Aasiassa ja Oseaniassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Intiassa, Kiinassa,  Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa sekä Pohjois-Amerikassa. Nissan on tehnyt yhteistyötä ranskalaisen autovalmistaja Renaultin kanssa vuodesta 1999 alkaen ja hankki 34 prosentin osuuden Mitsubishi Motorsista vuonna 2016. Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin yhteenlaskettu myynti oli 10,76 miljoonaa ajoneuvoa kalenterivuonna 2018

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi suurimmista Euroopan ulkopuolisista valmistajista Euroopassa, ja se työllistää yli 16 000 työntekijää suunnittelussa, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Vuonna 2019 Nissanin tehtaat Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä tuottivat noin 465 000 ajoneuvoa, mukaan lukien palkitut crossoverit, hyötyajoneuvot ja täyssähköinen Nissan LEAF. Nissanin tavoitteena on saavuttaa nollapäästöt ja nolla kuolemantapausta liikenteessä Nissan ajoneuvoissa, hyödyntäen Nissanin Intelligent Mobility teknologioita. Tämä kokonaisvaltainen lähestymistapa tulevaisuuden liikkumiseen ohjaa Nissanin tulevien mallien suunnittelua sekä yrityksen päätöksiä siitä, kuinka autoilla ajetaan, minkälaisia voimalinjoja niissä käytetään ja miten autot integroituvat yhteiskuntaan.

Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy on maahantuoja sekä myynti ja markkinointi yhtiö, joka edustaa Nissania Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa sekä Liettuassa. Yrityksellä on noin 175 työntekijää ja sen pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Lisätietoja tuotteistamme, palveluistamme ja sitoutumisestamme kestävään liikkumiseen löydät osoitteesta nissan-global.com. Voit myös seurata meitä on FacebookInstagramTwitter sekä LinkedIn ja katsoa kaikki uusimmat videomme YouTube.

Yhteystiedot
Mika Särkelä
Msarkela@nissan-europe.com

Julkaisija: Nissan