Nissan Qashqaille pienten SUV-mallien What Car? -palkinto
kolmantena vuonna peräkkäin

14.1.2016

  • Nissan Qashqai nimettiin Best Small SUV -kategorian voittajaksi jo kolmannen kerran peräkkäin 
  • What Car? -lehden palkintoraati kiitteli brittivalmisteisen Qashqain hienostuneisuutta, taloudellisuutta ja käytännöllisyyttä 

Nissan Qashqaille myönnettiin parhaan pienen SUV-mallin palkinto jo kolmantena vuonna peräkkäin arvostetun What Car? -autolehden vuosittaisessa palkintogaalassa Lontoossa.

Small SUV
-kategorian voiton lisäksi Qashqai sai Best Buy -tunnustuksen 15 000–25 000 punnan hintaisten autojen luokassa. Pienten katumaasturien kategoriassa palkinnosta kisasi tänä vuonna yhteensä 17 autoa.

Qashqai-mallistosta mukana oli 1.5dCi 110 n-tec -versio. Palkintoraati kiitteli erityisesti sen taloudellista ja hienostunutta dieselmoottoria, pehmeää jousitusta, sisätilojen laatuvaikutelmaa ja kattavaa varustelua.

What Car? -lehteä kustantavan Haymarketin toimituspäällikkö Jim Holder kommentoi valintaa seuraavasti: "Kovista kilpailijoista huolimatta Qashqai pystyi täydentämään hattutemppunsa tänä vuonna, koska sillä on kaikki voittajan ominaisuudet.

Qashqai kuuluu segmenttinsä taloudellisimpiin ja vähäpäästöisimpiin autoihin, ja sisätilojen korkean laadun ansiosta tuuli-, moottori- ja rengasmelu on vähäistä.

Erinomainen käytännöllisyys, englantilaisille teille mainiosti soveltuva alusta ja vaikuttavan hienostunut moottori kruunaavat kokonaisuuden."

Nissan Motor GB:n toimitusjohtaja James Wright totesi: "Olemme iloisia siitä, että Qashqain charmi puri What Car? -palkintoraatiin jälleen kerran. Palkintogaalojen ohella Qashqai juhlii myös myyntitilastoissa, sillä se on Ison-Britannian eniten myyty crossover-malli."

Syyskuussa 2015 uusi Qashqai saavutti puolen miljoonan valmistetun auton rajapyykin nopeammin kuin mikään muu Isossa-Britanniassa valmistettu auto aikaisemmin. Tuotannon käynnistyttyä vuonna 2014 Sunderlandin tehtaan tuotantolinjalta 1 on valmistunut uusi Qashqai 62 sekunnin välein – eli 58 autoa joka tunti.

Laatunsa, tyylinsä ja huipputeknologiansa ansiosta Qashqai säilyttää asemansa Euroopan myydyimpänä crossover-mallina vuodesta toiseen.

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. 
www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan