Nissan valjasti aurinkoenergian autojen tuotantoon Englannissa

  

1.6.2016

  • Nissan otti käyttöön 19 000 aurinkopaneelia Sunderlandin tehtaalla, jossa valmistetaan muun muassa Nissan LEAF sähköautoja
  • Kymmeneen tuuliturbiiniin yhdistettynä uusi aurinkovoimala vähentää tuotantolaitoksen CO2-päästöjä 3000 tonnilla vuodessa ja tuottaa 31 000 auton vuosituotantoon riittävän määrän energiaa
  • Sunderlandin tehdas viettää 30-vuotisjuhliaan tänä vuonna 

 

Nissan aloittaa aurinkoenergian hyödyntämisen suurimmassa eurooppalaisessa tuotantolaitoksessaan. Sunderlandin tuotantolaitokseen Englannissa asennettu 4,75 megawatin aurinkovoimala koostuu 19 000 valosähköisestä paneelista.

 

Yhdessä aikaisemmin asennettujen kymmenen tuuliturbiinin kanssa aurinkovoimala tuottaa täysin puhdasta sähköä muun muassa täysin sähkökäyttöisten Nissan LEAF ‑autojen ja niiden akkujen tuotantoa varten. Aurinkoenergian valjastaminen tuotantokäyttöön merkitsee myös edistysaskelta yhtiön Intelligent Mobility ‑visiolle, joka tähtää täysin päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen.

 

Nissanin tuotannosta sekä osto- ja toimitusketjujen hallinnasta Euroopassa vastaava Senior Vice President Colin Lawther kertoo: ”Uusiutuvan energian rooli on Nissanin Intelligent Mobility ‑visiossa keskeisessä osassa. Olemme valmistaneet Euroopassa jo yli 50 000 Nissan LEAF ‑sähköautoa. Sunderlandissa meillä oli jo ennestään käytössä kymmenen tuuliturbiinia, ja uusi aurinkovoimala vähentää Nissanin autojen koko elinkaaren ympäristövaikutusta entisestään.”

 

Nissan alkoi integroida uusiutuvia energialähteitä Sunderlandin tuotantolaitokseen jo vuonna 2005, kun ensimmäiset viisi tuuliturbiinia asennettiin. Turbiinit tuottavat tuulienergiaa yhteensä 6,6 megawattia, joten 4,75 megawatin aurinkovoimalan käyttöönotto kohottaa uusiutuvan energian tuotantokapasiteetin Sunderlandissa 11,35 megawattiin. Tämä vastaa seitsemää prosenttia tehtaan koko sähköntarpeesta ja 31 374 auton tuotantoon tarvittavaa energiamäärää.

 

Aurinkovoimalan asensi Sunderlandin tehtaan testiradan yhteyteen Nissanin yhteistyökumppani European Energy Photovoltaics. Aurinkopaneelien tuottama sähkö menee sataprosenttisesti Nissanin käyttöön.

 

Aurinkoenergian käyttöönotto osuu yhteen Sunderlandin tehtaan 30-vuotisjuhlien kanssa. Ison-Britannian kaikkien aikojen suurin autotehdas työllistää nykyisin suoraan ja epäsuorasti 40 000 ihmistä autojen suunnittelussa ja tuotannossa, myynti- ja markkinointitehtävissä sekä jälleenmyynti- ja alihankintaverkostojen palveluksessa. 

 

Päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen tähtäävä Intelligent Mobility ‑visio on tarkoitettu Nissanin tuotannolliseksi ja teknologiseksi ohjenuoraksi. Visio ohjaa yhtiön kriittisiä päätöksiä siitä, mistä autot saavat käyttövoimansa, kuinka niillä ajetaan ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa.

 

Nissan on julkistanut äskettäin muun muassa seuraavat sähköautoihin ja seuraavan sukupolven akkuteknologiaan liittyvät aloitteet:

 

- Nissan aloittaa sähköautojen seuraavan sukupolven akkujen tuotannon Englannissa.

 

- Nissan käynnistää yhdessä Enel-energiayhtiön kanssa Isossa-Britanniassa laajamittaisen Vehicle to Grid ‑kokeilun, jossa Nissanin sähköautoista syötetään energiaa kansalliseen sähköverkkoon. Sata sähköverkkoon integroitua autoa käsittävä kokeilu käynnistyy loppuvuodesta. Kokeiluun osallistuvat Nissanin sähköautojen omistajat voivat tuottaa kestävää energiaa ja ansaita rahaa syöttämällä akkuihin varastoituneen ylimääräisen energian takaisin sähköverkkoon.

 

- Nissan on kehittänyt yhdessä voimanhallinnan maailmanlaajuisen markkinajohtajan Eatonin kanssa kotitalouksille xStorage-energiavarastojärjestelmän. Nissanin sähköautojen akkuja uusiokäyttävä järjestelmä tarjoaa kuluttajille täysin integroidun energiavarastoratkaisun, jonka ansiosta he voivat ottaa energianhallinnan ja ‑jakelun takaisin omiin käsiinsä.

 

- Nissan on vahvistanut, että se aikoo integroida V2G- ja energiavarastoratkaisut tärkeimpiin toimipaikkoihinsa Euroopassa vuoden 2017 loppuun mennessä.

 

  

 

 

###

 

 

 

 

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 14 500 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 635 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, kaupunkiautoja, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka toimintaan 97 prosenttia käyttäjistä on tyytyväisiä ja jonka käyttäjistä 95 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja yhtiön tavoitteena on nousta Euroopan suosituimmaksi aasialaiseksi automerkiksi.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan