• Ikoninen viidennen sukupolven Nissan Micra ravistelee B-segmenttiä
  • Intelligent Mobility –konsepti tarjoaa 360-asteisen näkymän liikkumisen tulevaisuuteen
  • Nissan LEAF toimii osittain Nissanin osaston virranlähteenä hyödyntäen vehicle-to-grid-teknologiaa.
  • Yritykselle paras Euroopan myyntitulos kuudentena peräkkäisenä kasvun vuotena jatkuvasti kehittyviltä Länsi-Euroopan markkinoilta

29.9.2016 – Nissan vie mallistonsa uudelle tasolle Pariisin autonäyttelyssä tarjoamalla innovaatiota sekä lanseeraamalla uudistuneen ja ikonisen Nissan Micran. Yritys jatkaa samalla Geneven autonäyttelyssä julkaistun Intelligent Mobility -visionsa kehitystyötä, tuomalla 100-prosenttisesti sähköisen Nissan LEAFin osaksi osastoaan. Auto toimii osittain Nissanin osaston virranlähteenä hyödyntäen vehicle-to-grid-teknologiaa.

 

Paul Willcox, Chairman Nissan Europe, kertoo: "Haluamme tuoda esiin sen, miten olemme sitoutuneet tuomaan innovaation kaikkien saataville lanseeraamalla uuden Micran –kaupunkielämään sopivan modernin auton, joka vahvistaa asemaamme autoalan muotoilua ja tyyliä johtavana yrityksenä.

 

Nissan Micran lisäksi olemme tänä vuonna edelleen vahvistaneet mallistoamme uuden, entistä upeamman Nissan GT-R -superauton ja Venäjän markkinoille tarkoitetun Nissan Murano crossoverin ansiosta. Kehitämme edelleen tulevaisuuteen katsovaa Intelligent Mobility -visiotamme, jossa määritellään uudelleen sitä, miten autoja ajetaan, mitä autojen voimanlähteenä käytetään ja miten ne integroidaan osaksi yhteiskuntaa. Micra on olennainen osa tätä visiota."

 

Nissanin Intelligent Mobility -visio asiakkaiden kuljettamisesta globaalisti kohti turvallisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta realisoituu Pariisissa tänään.

  • Älykästä ajamista: Nissan Serevan -mallissa lanseerattiin aiemmin Japanin markkinoilla Nissanin itseohjautuvaa teknologiaa hyvödyntävä ProPILOT, joka tuodaan Eurooppaan ensi vuonna uudessa Nissan Qashqaissa.
  • Älykästä voimaa: Nissan valmistaa maailman myydyintä sähköautoa, Nissan LEAFia, ja se testaa jatkuvasti sähköautoteknologiaa varten kehitettyjä huippusovelluksia.
  • Älykästä integrointia: Sähköautojen akkutekniikka siirtyy kokonaan uudelle tasolle, kun Nissan tekee yhteistyötä Eatonin kanssa kotitalouksille tarkoitetun xStorage-energiavarastojärjestelmän parissa. Nissan on yhdistänyt voimansa myös Enelin kanssa testatakseen vehicle-to-grid-teknologiaa Tanskassa ja Isossa-Britanniassa. Esimerkkinä tästä huipputekniikasta toimii Nissanin osasto Pariisin autonäyttelyssä, jonka energianlähteenä toimii osittain Nissan LEAF. Auto tuottaa näyttelyyn energiaa sen uraauurtavan kaksisuuntaisen latauksen ansiosta.

Yritys on tehnyt myös ennätysmyynnin Euroopassa, kasvua on saatu aikaan kaksinumeroinen määrä useilla eri markkinoilla. Erityisesti markkinoitaan johtavissa crossover- ja sähköautomalleissa on nähty erinomaisia myyntilukuja.

 

Länsi-Euroopan myynti tilikaudella 2015 (maaliskuu 2016) kasvoi 9,4 prosenttia verrattuna tilikauteen 2014, joten vuosi oli ennätyksellinen. Merkittävää kasvua nähtiin erityisesti suurilla markkina-alueilla kuten Espanjassa (+19,3 %), Saksassa (+13,2 %), Italiassa (+8,8 %), Isossa-Britanniassa (+4,2 %) ja Ranskassa (+3,9 %) . Tilikaudella 2015 myytiin myös yli 432 000 Nissanin crossover-malleja, ja merkin valikoima olikin luokkansa myydyin.

 

"Mallistomme ei ole koskaan ollut niin vakuuttava tai yhtä yhtenäinen kuin nyt – se osoittaa halumme uudistua kaikissa eri kokoluokissa ja rohkeutemme ravistella autoalaa. Kun muut vielä harkitsevat, me investoimme edelleen tulevaisuuden visioomme, juuri nyt", Paul Willcox lisää.

 

Tämä vuosi on myös tärkeä virstanpylväs Nissanin tehtailla – 30 vuotta Sunderlandissa Isossa-Britanniassa ja 10 vuotta Pietarissa Venäjällä.

Julkaisija: Nissan