Nissan viitoittaa tietä tulevaisuuteen Geneven autonäyttelyssä

 

1.3.2016

 

Nissanin Intelligent Mobility visio tähtää turvalliseen ja kestävään tulevaisuuden autoiluun 

  • Intelligent Mobility ‑vision perustana on Nissanin edelläkävijyys sähköautojen, sähköautoinfrastruktuurin ja autojen älyratkaisujen alalla 
  • Itseohjautuva teknologia sekä sähköautot ja niiden integrointi sähköverkkoon ovat uuden vision kulmakiviä 
  • Visio toimii Nissanin ohjenuorana tuotteiden ja teknologiaratkaisujen kehittämisessä 
  • Nissan keskittyy kuljettaja- ja matkustakokemuksen kehittämiseen 

IDS Concept saa Euroopan ensiesittelynsä Genevessä 

  • Konseptiauto edustaa yhtiön visiota itseohjautuvien autojen ja sähköautoilun tulevaisuudesta
  • IDS Conceptin anturi- ja tekoälyjärjestelmä on askel kohti tulevaisuuden päästötöntä sekä kuolonuhritonta liikennettä
  • Itseohjautuvan teknologian toimintaa esitellään Euroopassa tänä vuonna

Itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntävän Qashqai tuotantoon vuonna 2017 

  • Ensi vuonna lanseerattava itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntävä Piloted Drive Qashqai on Nissanin ensimmäinen auto, jossa hyödynnetään Single-lane control ‑teknologiaa
  • Teknologia mahdollistaa itseohjautuvan ajon ruuhkaisilla maanteillä
  • Nissan lanseeraa vuoteen 2020 mennessä sarjan autoja, joissa käytetään vaihe vaiheelta kehittyneempää itseohjautuvaa teknologiaa
  • Uuden Qashqain valmistus Sunderlandissa lisää Nissanin tuotantoa Euroopassa

Qashqain ja X-Trailin Premium Concept versiot maailman ensiesittelyssä 

  • Näyttävät ja tyylikkäät Premium Concept ‑mallit tuovat uusia tuulia crossover-segmenttiin
  • Konseptien tarkoituksena on kartoittaa yksilöllisen räätälöinnin potentiaalia crossover-segmentissä

Sähköautoteknologian uudet ulottuvuudet 

  • Nissanin uusi Euroopan pääkonttori saa maailman suurimman sähköautopohjaisen energianhallintajärjestelmän
  • 64 Nissan LEAF ‑sähköauton akut valjastetaan energiavarastojärjestelmän käyttöön
  • Nissan luo sadan Vehicle-to-Grid-laturin avulla kaikkien aikojen suurimman sähköverkkoon integroidun sähköautojärjestelmän
  • Projekti osoittaa, että sähköautot voivat olla kiinteä osa tulevaisuuden energianhallintajärjestelmiä

 

Nissanin huipputeknologia ja tulevaisuuden innovaatiot ovat vahvasti esillä tämänvuotisessa Geneven autonäyttelyssä, jossa yhtiö julkistaa ainutlaatuisen Intelligent Mobility ‑visionsa. Nissanin näyttelyosaston vetonaulana on itseohjautuva IDS Concept ‑konseptiauto, joka nähdään Euroopassa ensimmäistä kertaa. Nissanin näyttelyosasto tuo vision autoilun tulevaisuuden teknologioista nykyhetkeen.

 

Nissanin Intelligent Mobility ‑visio liittyy yhtiön tavoitteeseen, joka tähtää päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen. Vision toimii Nissanin ohjenuorana tuotteiden ja teknologiaratkaisujen kehittämisessä ja ohjaa yhtiön kriittisiä päätöksiä sen suhteen, mistä autot saavat käyttövoimansa, kuinka niillä ajetaan ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa.

 

Nissanin Intelligent Mobility ‑visio perustuu kolmeen innovatiiviseen osa-alueeseen:

  • Nissan Intelligent Driving – itseohjautuva Piloted Drive (PD) ‑teknologia
  • Nissan Intelligent Power – sähköautot
  • Nissan Intelligent Integration – Vehicle-to-Grid (V2G) –teknologia, joka mahdollistaa sähköautojen integroitumisen sähköverkkoon

 

Intelligent Mobility ‑visio konkretisoituu Nissanin IDS Concept –konseptiautossa. IDS Concept on edustaa yhtiön visiota itseohjautuvien autojen ja sähköautoilun tulevaisuudesta. Konsepti edustaa huippuluokan sähköautoteknologiaa, aerodynaamista suorituskykyä ja on varustettu edistyneillä tekoälyominaisuuksilla.

 

IDS Concept mullistaa auton ja kuljettajan välisen suhteen ja osoittaa, että Nissan on kehityksen eturintamassa luomassa aidosti käytännöllistä itseohjautuvaa teknologiaa.

 

Nissanin brändilupaus "Innovation and excitement for everyone" realisoituu parhaiten yhtiön palkitussa crossover-mallissa Qashqaissa. Ensi vuonna lanseerattava uusi Qashqai on Nissanin ensimmäinen auto, jossa hyödynnetään itseohjautuvaa Piloted Drive ‑teknologiaa. Nissanin ”lippulaivatehtaalla” Englannin Sunderlandissa valmistettava uusi Qashqai varustetaan Single-lane control ‑teknologialla, joka mahdollistaa turvallisen itseohjautuvan maantieajon tietyillä ajonopeuksilla myös vilkkaassa liikennevirrassa.

 

Genevessä Nissan esittelee myös crossover-malliensa uudenlaista premium-stailausta, sillä näyttelyssä julkistetaan Qashqain ja X-Trailin Premium Concept ‑erikoisversiot. Uudet konseptit saivat alkunsa Nissan halusta selvittää, kuinka palkittujen crossover-mallien vetovoimaa voitaisiin parantaa dynaamisemman, premium-henkisen muotoilun avulla.

 

Muotoilutulkinnan ja laadukkaiden materiaalien ansiosta mallit tarjoavat näkemyksen siitä, mihin Nissanin premium-crossoverien vetovoima voi jatkossa perustua.

 

Nissanin näyttävä esiintyminen Geneven autonäyttelyssä tapahtuu tilanteessa, jossa yhtiön kasvu on jatkunut Euroopassa kuutena vuotena peräkkäin. Nissan myi Euroopassa kalenterivuoden 2015 aikana ennätykselliset 715 623 autoa ja säilytti neljän prosentin osuuden kokonaismarkkinoista. Myynnin kasvu Espanjan, Italian, Ison-Britannian ja Saksan kaltaisilla tärkeillä markkina-alueilla osoittaa, että Nissanin noususuhdanne jatkuu.

 

2016 on merkkivuosi myös Nissanin eurooppalaisille tuotantolaitoksille: Sunderlandin tehdas viettää 30-vuotisjuhliaan ja Pietarin tuotantolaitokselle tulee täyteen kymmenen vuotta. Tuotantolaitosten pitkä elinkaari osoittaa, että Nissanin investoinnit paikallisen tuotannon kehittämiseen keskeisillä markkina-alueilla kantavat hedelmää.

 

Nissanin sosiaalisen median tiimi välittää tietoja Nissanin näyttelyosaston tapahtumista koko Geneven näyttelyn ajan. Reaaliaikaisia päivityksiä julkaistaan Twitter-tilin @nissaneurope kautta, ja yleisö voi osallistua keskusteluun hashtagilla #NissanLive. Tuoreimmat uutiset näyttelyosastolta julkaistaan myös Nissanin Facebook-sivulla www.facebook.com/Nissan

 

Nissanin näyttelyosasto (4150) sijaitsee hallissa 4. 

  

###

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. 
www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan