Nissan vuoden 2014 Pariisin autonäyttelyssä

 

Pulsar ja uudet NISMO-mallit tähdittävät Nissanin monipuolista näyttelytarjontaa Pariisissa

 

Uusi Pulsar-mallisto konkretisoi Nissanin kunnianhimoiset tavoitteet C-segmentissä

  • Rohkeasti muotoiltu viisiovinen viistoperämalli esitellään suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa
  • Uutuus on suunniteltu ja muotoiltu Nissanin crossover-filosofian mukaisesti
  • Pulsarissa on segmenttinsä suurin takajalkatila ja käytännölliset sisätilat
  • Kattavaan varusteluun kuuluvat muun muassa Safety Shield -turvajärjestelmät ja AVM-kamerajärjestelmä (Around View Monitoring)

NISMO-mallisto laajenee Pulsarin konseptimallilla ja uudistetulla 370Z NISMOlla

  • Pulsar NISMO -muotoilukonsepti on maailman ensiesittelyssä
  • Täysin uudistettu 370Z NISMO esitellään ensimmäisen kerran

Nissan vahvistaa asemiaan Euroopassa 

  • Yhtiö on lanseerannut 12 uutta automallia viimeisen 12 kuukauden aikana
  • Tuotanto kasvaa Ison-Britannian, Venäjän ja Espanjan tehtailla
  • Uusi e-NV200 vahvistaa Nissanin asemaa täyssähköautojen globaalina markkinajohtajana

Kunnianhimo, itseluottamus ja intohimo ovat termejä, jotka kuvaavat parhaiten Nissanin tarjontaa vuoden 2014 Pariisin autonäyttelyssä. Nissanin näyttelyosaston keskipisteenä on täysin uusi Pulsar, jolla yhtiö tekee paluun C-segmenttiin. Pulsar esitellään Pariisissa ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle. Uuden viistoperämallin taustalla on sama valtavirrasta poikkeava ajattelutapa, joka on myös Nissanin menestyksekkäiden crossover-mallien takana.

 

Pulsar tuo C-segmenttiin uutta turvateknologiaa

 

Pulsarin lanseerauksen myötä Nissanin tuotevalikoima on vahvempi ja kattavampi kuin koskaan aikaisemmin. Pulsarissa on luokkansa käytännöllisimpiin ja tilavimpiin kuuluvat sisätilat. Uutuusmalli tukee myös Nissanin tavoitetta tuoda uutta teknologiaa kaikkiin segmentteihin. Pulsarissa on monia innovatiivisia ominaisuuksia, kuten automaattinen hätäjarrutustoiminto, LED-ajovalot, Nissanin ylistetty AVM-kamerajärjestelmä ja kattava Safety Shield -turvateknologiapaketti.

 

Pulsar-valikoima esitellään Pariisissa kokonaisuudessaan. Näyttelyssä julkistetaan Pulsar-malliston tehokkain versio, 190-hevosvoimainen 1.6 DIG-T, joka edustaa parhaimmillaan mallin urheilullisuutta ja dynaamisuutta.

 

Pulsar NISMO -muotoilukonsepti

 

Nissanin näyttelyosaston suorituskykyistä antia edustaa myös uusi Pulsar NISMO. Pariisissa maailmanlaajuisen ensiesittelynsä saava konsepti tuo esille Pulsarin urheilullisen potentiaalin. Konsepti on täydellinen yhdistelmä tyylikästä muotoilua, huippuunsa viritettyä NISMO-suorituskykyä ja optimoitua aerodynamiikkaa. Nissan pyrkii laajentamaan ja kehittämään NISMO-katuautomallistoaan jatkuvasti, ja uuden konseptin tarkoituksena on kartoittaa Pulsarin potentiaalia suorituskykyisenä autona.

 

12 uutta mallia 12 viimeisen kuukauden aikana

 

Uusi Pulsar on jo kahdestoista auto, jonka Nissan on lanseerannut 12 kuukauden aikana. Sähkökäyttöisen e-NV200-pakettiauton myötä Nissan vahvistaa entisestään johtoasemaansa päästöttömien autojen markkinoilla.  Yhtiö on myös sitoutunut käynnistämään itseohjautuvien autojen tuotannon vuoteen 2020 mennessä.

 

Kunnianhimoisten uusien tuotelanseerausten ja nykyisen malliston kestomenestyksen ansiosta Nissanin tuotantoluvut Euroopassa rikkovat aikaisempia ennätyksiä. Nissanin entistä laajempi mallivalikoima tavoittaa yhä suuremman joukon asiakkaita entistä useammilla markkina-alueilla, joten yhtiö on hyvällä tiellä kohti tavoitettaan nousta aasialaiseksi ykkösmerkiksi Euroopassa vuoteen 2016 mennessä. Kasvavat tuotantolaitokset Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä tukevat paikallista talouselämää ja tuottavat markkinoille uusia, innovatiivisia automalleja.

 

NISMO-brändi 30 vuotta

 

Myös 30-vuotisjuhliaan tänä vuonna viettävä NISMO-brändi on vahvasti esillä Pariisissa. Pulsar NISMO -muotoilukonseptin ohella Nissan julkistaa näyttelyssä myös täysin uudistetun 370Z NISMOn. Uuteen malliin on tehty runsaasti teknisiä ja muotoilullisia muutoksia, joiden ansiosta se tarjoaa entistäkin dynaamisemman ja nautittavamman ajoelämyksen. Autossa on hyödynnetty myös GT-R NISMO -projektissa kehitettyjä teknisiä ratkaisuja, joten lopputuloksena on kaikkien aikojen urheilullisin 370Z-tuotantomalli.

 

Juke NISMO RS on toinen uusi NISMO-malli, joka herättää takuulla huomiota Pariisissa. Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa julkistetun Juke NISMOn uusin kehitysvaihe saadaan jälleenmyyntiliikkeisiin joulukuussa. Pariisissa autosta on mahdollista saada esimakua, sillä näytteillä on täydellinen tuotantoversio. 218-hevosvoimaiseen Juke NISMO RS:ään on tehty tyylillisten uudistusten lisäksi runsaasti teknisiä parannuksia, joiden ansiosta ajotuntuma on entistäkin dynaamisempi.

 

Kuluttajat mukana suunnittelemassa konseptiautoja

 

Pariisissa esiteltävät IDx Freeflow- ja IDx NISMO -konseptiautot osoittavat, kuinka intohimoisesti Nissan haluaa haastaa autojen perinteiset suunnittelu- ja käyttötavat. Euroopassa ensimmäistä kertaa nähtävät IDx-mallit suunniteltiin co-creation-periaatteella, mikä tarkoittaa sitä, että kuluttajat pääsivät osallistumaan suunnitteluprosessiin.

 

Sekä suunnittelijat että kaavailtu kohderyhmä kuuluvat vuoden 1990 jälkeen syntyneeseen sukupolveen, joten IDx Freeflow ja IDx NISMO edustavat aidosti vaihtoehtoista lähestymistapaa autosuunnitteluun. Nissanin näyttelyosaston kävijät voivat kokea autojen suunnitteluprosessin erikoissuunnitellun Oculus Rift 3D -virtuaalikypärän avulla.

 

Nissanin näyttelyosasto sijaitsee hallissa 1 (osasto 331).

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 14 500 työntekijää suunnittelutehtävissä, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa ja logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime vuonna yli 635 000 autoa;  mm. kompakteja tila-autoja, palkittuja crossover-malleja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä Nissan LEAFeja, joka on maailman suosituin täyssähköauto. Nissan LEAFin käyttäjistä 97 prosenttia on tyytyväisiä autoonsa, ja 95 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen.  Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä  24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja  Nissanin tavoitteena on olla tulevaisuudessa Euroopan johtava aasialainen autonvalmistaja.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan