Nissanilla esillä Genevessä  kaikkien aikojen kattavin crossover-mallisto

03.03.2015

  • Juke, Qashqai ja X-Trail takaavat Nissanin johtoaseman crossover-segmentissä
  • Mallistossa on uusia moottorivaihtoehtoja ja valinnanvaraa enemmän kuin koskaan
  • Kaikki Nissanin kolme crossoveria saivat täydet viisi tähteä Euro NCAP -testeissä
  • Uusi Qashqai on kaikkien aikojen turvallisin Euro NCAP:n testaama pieni perheauto
  • Qashqai ja Juke ovat edelleen Nissanin myydyimmät automallit  

Nissanin uusin crossover-sukupolvi vahvistaa merkin johtoasemaa segmentissä ja tarjoaa asiakkaille entistäkin enemmän valinnanvaraa.

 

Viime vuonna merkittävästi uudistunut Juke-mallisto esittäytyy Genevessä monipuolisempana kuin koskaan aikaisemmin. Qashqain mallisto on laajentunut uudella DIG-T 163 -moottorivaihtoehdolla. Uuden sukupolven crossover-malliston täydentää uusi X-Trail, jossa yhdistyvät huipputeknologia, rohkea muotoilu ja käytännöllisyys.

 

Uusi Juke uudistaa kompaktien crossover-mallien segmentin

Juke-mallisto on laajempi ja entistäkin taloudellisempi uuden 115-hevosvoimaisen DIG-T-turbobensiinimoottorin ja muihin moottoreihin tehtyjen merkittävien parannusten ansiosta. Uusi malli on ollut myyntimenestys siitä lähtien, kun se saapui jälleenmyyntiliikkeisiin Euroopassa viime kesänä.

 

Uuden valikoiman urheilullisin versio, Juke NISMO RS, on ollut Euroopassa myynnissä vasta muutamia viikkoja. Tämä 218 hv:n moottorilla varustettu NISMO RS on Nissanin ylistetyn NISMO-malliston uusin tulokas, joka on saanut runsaasti aerodynaamisia ja teknisiä ominaisuuksia kilpa-autojen maailmasta.

 

Nissan haluaa tuoda huipputekniikan mahdollisemman laajan asiakasjoukon ulottuville. Ylistetty NissanConnect-järjestelmä, Nissan Safety Shield ‑turvajärjestelmäkokonaisuus, Dynamic Control System -järjestelmä ja panoraamakattoluukku ovat saatavissa myös alemman varustetason malleihin.

 

Nissanin myydyin malli on entistäkin monipuolisempi

Alkuperäinen Qashqai lanseerattiin yli kahdeksan vuotta sitten, ja se oli koko crossover-segmentin ensimmäinen malli. Nyt Qashqai on Nissanin myydyin malli Euroopassa ja yhä luokkansa edelläkävijä. Viime vuonna lanseeratussa uudessa Qashqaissa on hyödynnetty kaikki edeltäjänsä vahvuudet, ja sen kysyntä on ollut suurta kaikkialla maailmassa.

 

Menestystä ovat lisänneet huipputekniset Nissan Safety Shield -turvallisuusjärjestelmät. Matkustajien, muiden tielläliikkujien ja jalankulkijoiden turvallisuuden maksimoimiseksi suunniteltu Safety Shield osoitti toimivuutensa Euro NCAP -testausorganisaation törmäystesteissä. EuroNCAP nimesi testeissä ennätyspisteet saaneen Qashqain markkinoiden turvallisimmaksi pieneksi perheautoksi.

 

Genevessä esiteltävä uusi Qashqai-mallisto on monipuolisempi kuin koskaan. Moottorivalikoima laajeni vastikään uudella 163-hevosvoimaisella DIG-T-bensiinimoottorilla. Tiukat EURO 6 -päästömääräykset täyttävä 1,6-litrainen ja nelisylinterinen turbomoottori tarjoaa räväkkää suorituskykyä, alhaiset CO₂-päästöt ja taloudellisuutta. Moottorin huipputeho on 163 hv (120 kW), joka saavutetaan kierrosnopeudella 5600 r/min, ja suurin vääntö 240 Nm kierrosalueella 2000-4000 r/min. Nämä luvut osoittavat, että Nissanin johdonmukainen pyrkimys pienentää moottoreita suorituskyvystä tinkimättä tuottaa hedelmää - terävä kiihtyvyys ja vääntö laajalla kierrosalueella eivät edellytä suurta kuutiotilavuutta.

 

Nissanin Sunderlandin tehtaalla Englannissa valmistettu Qashqai saavutti äskettäin kahden miljoonan myydyn auton rajapyykin.

 

Uusi X-Trail huokuu seikkailuhenkeä

Euroopassa viime vuonna lanseerattu uusi X-Trail ilmentää Nissanin seikkailuhenkisyyttä täydellisesti. X-Trailissa yhdistyvät vahvat nelivetoperinteet ja uusi teknologia. Lopputuloksena on auto, joka on mullistanut käsitykset siitä, mitä kompaktilta SUV-mallilta voi odottaa.

 

Kaikkien Nissanin crossoverien tavoin X-Trail on erittäin monipuolinen auto. Sen kattava Nissan Safety Shield -turvajärjestelmä on jo saanut kiitosta: myös X-Trail sai Euro NCAP -testissä lokakuussa täydet viisi tähteä. Siten Nissanin kaikilla kolmella crossover-mallilla on korkein Euro NCAP -turvallisuusluokitus.

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan