Helsingin Kalasatamaan 20.9. aukeava Suomen ensimmäinen hävikkiruokamyymälä WeFood osallistuu ruokahävikin vähentämiseen myymällä elintarvikkeita ja tuotteita, jotka muuten päätyisivät jätteeksi. 

Helsingin Kalasatamaan 20.9. aukeava Suomen ensimmäinen hävikkiruokamyymälä WeFood osallistuu ruokahävikin vähentämiseen myymällä elintarvikkeita ja tuotteita, jotka muuten päätyisivät jätteeksi. Kauppa huomioi ympäristön kaikessa toiminnassaan, myös kuljetuksissa. Hävikkiruokakuljetukset ajetaan yhteistyökumppanin Nissanin ajon aikana päästöttömällä e-NV200-sähköpakettiautolla. 

”Lähdemme innoissamme mukaan yhteistyöhön WeFoodin kanssa. Suomen ensimmäinen hävikkiruokamyymälä on pioneeri alallaan, aivan kuten Nissan sähköautojen ja siihen liittyvän ekosysteemin kehittelyssä”, Nissan Suomen maajohtaja Tommi Luopajärvi toteaa. 

Nissan e-NV200 vastaa oivallisesti WeFoodin tarpeisiin. Sen toimintamatka yhdellä latauksella on yhdistetyssä ajossa 200 km ja kaupunkiajossa jopa 301 km (WLTP), mikä kattaa tyypilliset päivittäiset ajotarpeet erinomaisesti ja mahdollistaa täysin sähkökäyttöisen lähijakelun. Ulkomitoiltaan kompakti auto on kätevä pyöriteltävä ahtaissakin paikoissa, ja lisäksi liukuovet molemmilla sivuilla  helpottavat lastausta ja purkamista. 4,2 kuutiometrin suuruiseen tavaratilaan mahtuu mukavasti kaksi täyttä eurolavaa. Hiljainen sähköpakettiauto vähentää omalta osaltaan myös meluhaittoja kaupunkikeskustoissa. 

WeFood-myymälä ohjaa vuodessa arviolta 50 000 kiloa hävikkiruokaa hyötykäyttöön. Hankkeen projektipäällikkö Else Hukkanen kertoo, että tavoitteena on tehdä hävikkiruokamyymälästä uusi normaali. ”Haluamme tavoittaa ihan tavallisia ihmisiä”, Hukkanen toteaa.

###

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 000 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 640 000 autoa: palkittuja crossover-malleja, hyötyajoneuvoja sekä maailman suosituinta täyssähköautoa Nissan LEAFia. Nissanin älyliikennettä koskeva Intelligent Mobility -visio tähtää päästöttömään ja kuolonuhrittomaan liikenteeseen. Visio toimii Nissanin ohjenuorana tuotteiden ja teknologiaratkaisujen kehittämisessä ja ohjaa yhtiön keskeisiä päätöksiä koskien autojen voimanlähteitä, niiden ajamista ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa. Nissanin tavoitteena on nousta Euroopan suosituimmaksi aasialaiseksi automerkiksi.

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. 

www.newsroom.nissan-europe.com/finissan.fi., www.facebook.com/NissanSuomi

###

Lisätietoja: 
Mika Särkelä
Tel+358 (0)10 77 05 356 
MSarkela@nissan-europe.com

Julkaisija: Nissan