Nissanin huippusuosittu LEAF juhlistaa viittä vuotta huipulla ja 200 000 myytyä autoa

  

9.12.2015

 

Nissan juhlii viittä vuottaan sähköautomarkkinoiden edelläkävijänä ennätyksiä rikkoneella 100-prosenttisesti sähkötoimisella LEAF-mallillaan. Sitten vuoden 2010 lanseerauksen, Nissan on muuttanut sähköautoihin liitettyjä suorituskykyä ja käytännöllisyyttä koskevia yleisiä oletuksia kaikkialla maailmassa ja vakiinnuttanut asemansa sähköajoneuvotekniikan kiistattomana johtajana.

  

Viisi vuotta uraauurtavaa menestystä

LEAF on nykyään aivan yhtä kehittynyt ja innovatiivinen kuin viisi vuotta sitten. Mikään muu valmistaja ei ole valmistanut yhtä paljon sähköautoja tai kerryttänyt yhtä paljon päästöttömiä kilometrejä. LEAF-asiakkaat saavuttivat autoillaan juuri kahden miljardin kilometrin rajapyykin, mikä vastaa 2 600 edestakaista matkaa maapallon ja kuun välllä. Viisivuotiseen myyntivolyymiin perustuvan arvion mukaan LEAF-autoilijoilta on samalla jäänyt tuottamatta ilmaan 328 482 tonnia CO₂-päästöjä

 

Tammikuussa myydään myös 200 000:s LEAF-täyssähköauto, mikä tekee LEAF:istä virallisesti maailman suosituimman ja menestyneimmän sähköauton. 90 prosenttia LEAF-sähköautoista on myyty kolmella päämarkkina-alueella USA:ssa (yli 90 000 autoa), Japanissa (50 000) ja Euroopassa (40 000).

 

Aina alkuhetkistään lähtien Nissan LEAF on saanut yli 92 palkintoa kautta maailman. Se on palkittu Japanissa ja  Euroopassa vuoden autona ja saavuttanut myös arvostetun World Car of the Year -palkinnon.

 

Nissanin 68-vuotinen sähköajoneuvoperinne alkoi Taka Electric Vehiclen myötä. Nissanin sähköajoneuvoakkuja koskevan tutkimus- ja kehitystyön edetessä akut ovat kehittyneet alkuaikojen sinkki-ja nikkelihybridiakuista litiumioniakuiksi. Nissan markkinoi menestyksellä maailman ensimmäistä litiumioniakkukäyttöistä sähköautoa vuonna 1996 tuotenimellä Prairie Joy. Autoalan historiassa laajimman sähköautoihin liittyvän tuotekehityksen myötä hankittu kokemus toi Nissanille etulyöntiaseman, jonka ansiosta historian ensimmäinen massatuotantoon otettu sähköauto LEAF on tänään markkinoilla.

 

Nissan on sijoittanut tähän mennessä yli 500 miljardia jeniä sähköautoprojekteihin, ja yhtiön rohkeana suunnitelmana on jatkaa niin kauan kuin päästöttömien, tehokkaiden ja edullisten sähköautojen kysyntä jatkaa kasvuaan.

 

LEAFin lisäksi Nissanin sähköajoneuvoja koskeva asiantuntemus ja sijoitukset näkyvät myös toisella tavalla. Samalla kun LEAF juhlii ensimmäistä puolta vuosikymmentään tien päällä, Nissan kertoi, että CHAdeMo-pikalatauspisteitä (QC) on maailmanlaajuisesti käytettävissä yli 10 000 kappaletta. Niissä LEAF latautuu 0:sta 80 prosenttiin vain 30 minuutissa.  

  

Sähköautojen uutta tulevaisuutta rakentamassa — viisi seuraavaa vuotta 

Tammikuussa Euroopassa myyntiin tulee uusi, 2016-vuosimallin LEAF, jossa on 30 kWh:n akku. Uusi akku tuo 20 prosenttia enemmän ajokilometrejä lyöden laudalta kaikki LEAFin kilpailijat ja asettaen alalle aivan uuden vertailukohdan.

Samalla kun sähköautoteknologiat jatkavat yleistymistään, Nissan uskoo, että siirtymä kohti  tehokkaampia ja ajon aikana päästöttömiä autoja parantaa ilmanlaatua ja alentaa melutasoja huomattavasti.

“Sähköautoteknologiat pysyvät myös jatkossa Nissanin tuotekehityksen ytimessä. Edistyksellisten sähköautoihin liittyvien teknologioiden ja muiden innovaatioiden hyödyntämisen ansiosta Nissan on entistä lähempänä päästötöntä autojen liikkuvuutta. Kehittämiemme teknologioiden ansiosta autoilusta tulee turvallisempaa, päästöttömämpää ja kiehtovampaa. Tämä on innovaatioiden ansiota. Juuri sitä Nissanilta voi odottaa”, sanoi Carlos Ghosn, President ja CEO, Nissan.

Nissanin suunnitelmissa on tehostaa päästöttömän ympäristön edistämiseen tähtäävää kehitystyötä entisestään edistämällä  sähköautoilua ja sen tunnettuutta sekä hyödyntämällä sähköautoihin liittyviä teknologioita.

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. 
www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

 

Julkaisija: Nissan