18.6.2018 – Nissan on saanut Excellence in Climate Solutions ‑palkinnon uraauurtavasta työstään sähköautoteknologian ja energiapalvelujärjestelmien kehittämisessä.

 

Kyseinen kunnianosoitus on yksi FT/IFC Transformational Business Awards ‑palkinnoista, joiden taustalla ovat Financial Times ja Maailmanpankkiryhmään kuuluva Kansainvälinen rahoitusyhtiö (IFC). Palkinnon perusteluissa annettiin erityistä tunnustusta Nissanin Vehicle-to-Grid ‑järjestelmälle ja käytettyjä akkuja hyödyntäville järjestelmille.

 

FT/IFC Transformational Business Awards ‑palkintojen pääpaino on maailmanlaajuisten kehityshaasteiden uraauurtavissa, kaupallisesti hyödynnettävissä ratkaisuissa. Aikaisempina vuosina palkinnon ovat saaneet muun muassa Keniassa, Ruandassa ja Ghanassa toimiva Cross-Boundary Energy Fund ‑sijoitusrahasto, joka on edistänyt aurinkoenergiaratkaisujen tehokkuutta, sekä intialainen Piramal Foundation ‑säätiö, joka auttaa maaseudun asiakkaita saamaan puhdasta vettä teknologian avulla.

 

Nissanin Vehicle-to-Grid ‑järjestelmä mahdollistaa energian syöttämisen sähköautojen akuista takaisin sähköverkkoon. Sähköautojen omistajat voivat hyödyntää auton akkua energiavarastona kotonaan ja myös osallistua sähkömarkkinan tasapainottamiseen.

 

Nissanin akkujen uusiokäyttöön perustuvissa energiavarastojärjestelmissä hyödynnetään käytettyjä akkuja, jotka on saatu Nissan LEAF- ja e-NV200-sähköautoista. Ne soveltuvat käyttöön niin kotitalouksissa kuin muunkin tyyppisissä rakennuksissa.

 

Nissanin työskentely sähköautojen ja energiapalveluteknologioiden kehittämiseksi on osa yhtiön Nissan Intelligent Mobility ‑visiota, joka määrittelee uudelleen sen, kuinka autoilla ajetaan, mistä ne saavat käyttövoimansa ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa.

 

”Palkinto on tunnustus Nissanin jatkuville ponnisteluille, joiden päämääränä on integroida sähköautoteknologia osaksi yhteiskuntaa”, Executive Vice President Daniele Schillaci toteaa. ”Lanseerasimme maailman ensimmäisen massamarkkinoille suunnatun sähköauton, Nissan LEAFin, ja nyt panostamme myös Vehicle-to-Grid-teknologian kehitykseen. Nissan Intelligent Mobility ‑visiomme takaa, että pysymme jatkuvasti suunnannäyttäjinä kohti päästötöntä tulevaisuutta.”

 

Nissan lanseerasi äskettäin myös isobritannialaisille kuluttajille suunnatun Nissan Energy Solar ‑ratkaisun, joka käsittää aurinkopaneelijärjestelmän, akkuihin perustuvan energiavarastojärjestelmän ja kodin energianhallintajärjestelmän samaan kokonaisvaltaiseen ratkaisuun integroituina.

 

Lisätietoja:https://live.ft.com/Events/FT-IFC-Transformational-Business-Conference-and-Awards-Dinner-2018  

 

Julkaisija: Nissan