Nissanin laaja NISMO -mallisto esillä Genevessä

03.03.2015

  • Juke NISMO RS, Nissan 370Z NISMO ja GT-R NISMO edustavat Nissanin suorituskykyisten mallien ehdotonta huippua
  • 218 hv:n moottorilla varustettu Juke NISMO RS on urheilullisempi ja dynaamisempi kuin yksikään Juke aiemmin
  • 370Z NISMOssa on 3,7-litrainen ja kuusisylinterinen 344 hv:n moottori sekä dynaaminen alusta
  • Ennätyksiä murskannut GT-R NISMO on Nissanin kaikkien aikojen nopein ja teknisesti edistynein katuauto

Nissan laajentaa NISMO-katuautomallistoaan jatkuvasti. NISMO-versioiden taustalla on Nissanin intohimo rakentaa suorituskykyisiä autoja ja tuoda kilparadoilla testattua huipputeknologiaa tuotantoautoihin. Juke NISMO RS, 370Z NISMO ja GT-R NISMO nähdään Geneven autonäyttelyssä ensimmäistä kertaa yhtä aikaa samassa paikassa.

 

Juke NISMO RS uudistaa crossover-käsitteen

Juke NISMO RS on erinomainen esimerkki siitä, kuinka innovatiivisesti Nissan suhtautuu suorituskykyisten autojen kehittämiseen. Uusi RS-malli on Juke NISMO -perusmallia huomattavasti sähäkämpi paremman suorituskyvyn, terävämpien alustasäätöjen, tehokkaampien jarrujen ja kattavamman varustelun ansiosta. Kyseessä on Nissanin palkitun crossoverin kaikkien aikojen dynaamisin versio.

 

Juke NISMO RS:n parhaiden ominaisuuksien taustalla on NISMO:n vahva moottoriurheiluosaaminen. Uutuusmallin 1,6-litrainen DIG-T-moottori tuottaa tehoa 218 hv (160 kW) ja vääntöä 280 Nm käsivaihteistolla varustetuissa etuvetoversioissa. Etuvetomallien vetävälle akselille on lisätty mekaaninen luistonrajoitin, kun taas nelivetomalleissa on vakiovarusteena Nissanin huipputekninen TVS-järjestelmä (Torque Vectoring System), Xtronic-vaihteisto ja vaihtosiivekkeet ohjauspyörässä.

 

Juke NISMO RS:n uutuusominaisuuksiin kuuluvat myös strategisesti sijoitetut, kiertojäykkyyttä lisäävät korin vahvikkeet sekä entistäkin tehokkaampi jarrujärjestelmä, jossa on suuremmat jarrulevyt kuin NISMO-perusversiossa. Lisäksi uuden version dynaamisia ominaisuuksia on parannettu uusilla jousitus- ja iskunvaimenninsäädöillä.

 

Sähäkkä ja sporttinen 370Z NISMO

370Z NISMO on kaikkien aikojen urheilullisin ja dynaamisin 370Z. Uutuusversioon on tehty runsaasti teknisiä ja muotoilullisia parannuksia.

 

Uusi 370Z NISMO ilmentää aitoa NISMO-henkeä ja Nissanin superauto-osaston yli 30-vuotista kokemusta.  Mallin 3,7-litrainen ja kuusisylinterinen 344 hv:n moottori tarjoaa voimaa ja unohtumattoman ajoelämyksen. Moottori vääntää poikkeuksellisen hyvin alhaisilla kierroksilla ja 370Z NISMO kiihtyy paikaltaan sadan kilometrin tuntinopeuteen 5,2 sekunnissa. NISMO-kaksoispakoputken ansiosta myös auton äänimaailma on äärimmäisen urheilullinen.

 

Uusi 370Z NISMO on saatavissa vain coupé-versiona ja kuusivaihteisella käsivaihteistolla. Kaikkien mallivuoden 2015 autojen ajomukavuutta on parannettu entisestään takajousitusta ja -iskunvaimennusta säätämällä. Myös rengasmelu on aikaisempaa pienempi uusien mattojen ja takapyöräkoteloiden sisäsuojusten ansiosta.

 

GT-R NISMO tarjoaa tehoa ja suorituskykyä täydellisimmillään

Nissanin kaikkien aikojen nopein ja teknisesti edistynein tuotantoauto, GT-R NISMO, esiteltiin viime syksynä Pariisin autonäyttelyssä. Nyt malli on virallisesti myynnissä Euroopassa.

 

GT-R NISMOn voimanlähteenä on NISMO:n insinöörien perinpohjaisesti muokkaama 600-hevosvoimainen ja 3,8-litrainen kaksoisahdettu V6-moottori. Paranneltu, 100 kg enemmän downforcea tuottava aerodynamiikkapaketti sekä erityisesti eurooppalaisia teitä varten hienosäädetty jousitus tekevät uudesta mallista kaikkien aikojen parhaan GT-R:n.

 

GTR-Nismolla ajettiin Nürburgringin legendaarisella Norsdschleifella tuotantoautojen uusi kierrosennätys. Uutuus ilmentääkin täydellisesti NISMO-brändin sielua - henkeäsalpaavaa suorituskykyä.

 

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan