Nissanin menestystarina crossover-segmentissä jatkuu

15.9.2015

  • Toisen sukupolven Qashqaita on valmistettu ennätysajassa jo puoli miljoonaa kappaletta
  • Juke on hallinnut kompaktien crossoverien segmenttiä jo viisi vuotta
  • Uuden sukupolven X-Trail saa 1-vuotisjuhlansa kunniaksi uuden DIG-T 163 -moottorivaihtoehdon
  • Nissanin crossover-malleissa on paljon uraauurtavaa teknologiaa, kuten Around View Monitor -kamerajärjestelmä
  • Nissan Gripz -konsepti antaa esimakua Nissanin tulevien crossover-mallien muotoilukielestä

Qashqain konseptimalli käynnisti uuden aikakauden perheautojen muotoilussa 11 vuotta sitten. Sen jälkeen Nissanin crossoverit ovat saavuttaneet palkintoja ja menestystä useissa eri segmenteissä. Nissanin valikoimassa on crossovereita kompaktista Jukesta 7-paikkaiseen X-Trailiin, ja niiden jatkuva suosio luo pohjaa yhä uusille malleille.

 

Uutta Qashqaita valmistettu jo puoli miljoonaa   

       

Toisen sukupolven Nissan Qashqai rikkoo jatkuvasti tuotanto- ja myyntiennätyksiä ja kahmii palkintoja. Vasta 21 kuukautta sitten lanseerattua uutta Qashqaita on jo valmistettu yli puoli miljoonaa kappaletta - viidessadastuhannes Qashqai rullasi Sunderlandin tehtaan tuotantolinjalta tämän kuun alussa.

 

Toisen sukupolven Qashqain tuotanto käynnistyi vuonna 2014. Sen jälkeen Sunderlandin tuotantolinjalta 1 on valmistunut uusi Qashqai 62 sekunnin välein - toisin sanoen 52 autoa minuutissa. Laatunsa, tyylinsä ja huipputeknologiansa ansiosta Qashqai on Euroopan myydyin crossover-malli.

 

Uutta Qashqaita valmistettu ennätysajassa puoli miljoonaa

 

Juke - jo viisi vuotta huipulla  

 

Qashqai ei ole Nissanin ainoa automalli, jolle 2015 on merkkivuosi. Juken valmistus alkoi  tasan viisi vuotta sitten. Se vahvistaa yhä asemiaan Euroopan suosituimpana kompaktina crossoverina.

 

Viime vuonna muodoiltaan ja tekniikaltaan uudistunut Juke on noussut Nissanin toiseksi myydyimmäksi automalliksi Qashqain jälkeen. Juke vetoaa yhä useampiin asiakkaisiin näyttävän ulkomuotonsa, edistyneen teknologiansa ja hyvän hinta-laatusuhteensa ansiosta.

 

Viisivuotisen historiansa aikana Jukesta on muovautunut myös katu-uskottava urheiluauto, kun Juke NISMO RS ja Juke-R-superkonsepti ovat rikkoneet ennätyksiä ja herättäneet huomiota. Juke-R:n ja sen uudemman version, Juke-R 2.0:n, konepellin alla on Nissan GT-R:stä tuttu 3,8-litrainen V6-turbomoottori, joka ilmentää täydellisesti Nissanin intohimoa innovatiivisten autojen valmistamiseen.

 

Nissan ilmoitti hiljattain aikeistaan käynnistää seuraavan Juke-sukupolven tuotanto Sunderlandissa. Juke on vahva osoitus Nissanin sitoutumisesta crossover-mallien innovatiiviseen suunnitteluun ja laadukkaaseen tuotantoon.  

 

Production of the Nissan Juke and Nissan Sunderland Plant
 

 

X-Trail on täynnä vahvuuksia

 

Vuosi sitten lanseerattu seikkailuhenkinen X-Trail on Nissanin uusimman sukupolven crossover-malli, jonka ensimmäistä syntymäpäivää vietetään kaikkien aikojen laajimman mallivalikoiman merkeissä.

 

Syyskuussa esiteltävän 1,6-litraisen DIG-T 163 -bensiinimoottorin ansiosta X-Trail-mallistossa on nyt entistäkin enemmän valinnanvaraa. Uusi moottori on saatavissa etuvetoiseen X-Trailiin. Nissanin omat polttoainetta säästävät teknologiat pienentävät sen käyttökustannuksia merkittävästi. X-Trail-valikoiman uusimman moottorivaihtoehdon CO2-päästöt ovat vain 145 g/km ja polttoaineenkulutus pienimmillään 7,9 l / 100 km. Tämä on osoitus siitä, että Nissan haluaa tarjota asiakkailleen innovaatioita edulliseen hintaan.

 

The X-Trail Adventure
 

 

Nissan - crossover-teknologian uranuurtaja ja edelläkävijä

 

Nissanin ainutlaatuinen suhtautuminen laatuun ja teknologiaan on tuonut edistyneet kuljettajaa avustavat järjestelmät miljoonien autoilijoiden ulottuville viimeisen vuosikymmenen aikana. Monet kilpailijat ovat pyrkineet samaan, mutta eivät ole pystyneet kehittämään yhtä saumattomasti integroituja, yksinkertaisia ja edullisia ratkaisuja.

 

Sekä asiantuntijoiden että asiakkaiden arvostamiin ominaisuuksiin kuuluu mm. Nissanin Around View Monitor (AVM) -kamerajärjestelmä, johon on yhdistetty liikkuvien kohteiden tunnistusjärjestelmä (MOD). Pysäköintiä helpottamaan suunniteltu AVM-järjestelmä näyttää kuljettajalle virtuaalisen lintuperspektiivinäkymän auton ympäristöstä. Liikkuvien kohteiden tunnistusjärjestelmä kohentaa turvallisuutta vieläkin enemmän varoittamalla kuljettajaa, jos liikkuvan auton kulkureitille siirtyy jokin kohde. Järjestelmä myös havaitsee liikkuvat kohteet auton ympärillä, joten se muun muassa helpottaa pysäköintiruudusta poistumista. Kuljettaja voi olla rauhallisin mielin nähdessään koko ajan, mitä auton ympärillä tapahtuu. Molemmat edistyneet järjestelmät ovat saatavissa kaikkiin Nissanin crossovereihin. Käytännöllisyydeltään ja edullisuudeltaan ne ovat edelleen omassa sarjassaan kilpailijoiden vastaaviin järjestelmiin verrattuna.

 

 

Seuraavan sukupolven crossover-muotoilua

 

Uusien crossover-mallien kehitystyö edellyttää rohkeaa ajattelua ja innovatiivisuutta. Uusi Nissan Gripz -konsepti koettelee totuttuja rajoja jälleen kerran. Radikaalin ulkomuodon ja seikkailuhenkisyyden yhdistävä Gripz vie crossover-muotoilua aivan uuteen, jännittävään suuntaan.

 

Nissan Gripz -konsepti esittelee Nissanin uuden, tunteisiin vetoavan "emotional geometry" -muotoilukielen ja korostaa tulevaisuuden kompaktien crossover-mallien tarjoamia muotoilullisia ja teknisiä mahdollisuuksia. Nissan Gripz -konseptissa on näyttävä 2+2-istuinasettelu. Se on sarjahybridi, jossa yhdistyvät kompaktin crossover-mallin ketteryys ja käytännöllisyys sekä urheiluauton suorituskyky.

 

Nissan Gripz -konseptiauto maailman ensiesittelyssä Frankfurtissa
 

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 180 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan