Nissanin nettotulos 325,6 miljardia jeniä (2,4 miljardia euroa) tilikauden 2015 ensimmäisellä puoliskolla

 

3.11.2015

 

30. syyskuuta 2015 päättyneen kuuden kuukauden jakson tulos (Tokion pörssin raportti, Kiinan yhteisyrityksen osuus pääomaosuusmenetelmän mukaan)1

TILIKAUDEN 2015
1. PUOLISKO

 

 Vs. ed. vuosi

 Liikevaihto

5,93 biljoonaa jeniä
(48,7 miljardia USD / 43,9 miljardia EUR)

 

+ 15,3 %

 Liikevoitto

395 miljardia jeniä
(3,2 miljardia USD / 2,9 miljardia EUR)

 

+ 50,8 %

Varsinaisen toiminnan voitto

 427,7 miljardia jeniä
(3,5 miljardia USD / 3,2 miljardia EUR)

 

+ 30,3 %

Nettotulos2

325,6 miljardia jeniä
(2,7 miljardia USD / 2,4 miljardia EUR)

 

+ 37,4 %

 

Tulokset perustuvat keskimääräisiin valuuttakursseihin 121,9 JPY / 1 USD ja 135,1 JPY / 1 EUR.

 

JOKOHAMA, Japani (2.11.2015) – Nissan Motor Co., Ltd. julkaisi tänään tilikautensa ensimmäisen puoliskon (30.9.2015 päättyneen kuuden kuukauden jakson) tulokset.

 

Nissan ilmoitti, että sen liikevoitto kasvoi merkittävästi ja liikevaihto jatkoi tasaista kasvua tilikauden ensimmäisellä puoliskolla. Yhtiön hyvää suoritusta siivittivät uusien tuotteiden vahva kysyntä Pohjois-Amerikassa ja Länsi-Euroopassa, tiukka kustannuskuri ja jenin arvostuksen korjaantuminen dollariin nähden. Nämä tekijät kompensoivat haastavia markkinaolosuhteita Japanissa ja monilla kehittyvillä markkina-alueilla.

 

Nissanin liikevoitto tilikauden ensimmäisellä puoliskolla nousi 395 miljardiin jeniin (2,9 miljardia euroa). Liikevaihto kasvoi 15,3 % 5,93 biljoonaan jeniin (43,9 miljardia euroa), ja liikevoittoprosentiksi muodostui 6,7 %.

 

"Nissanin liikevaihdon kasvu jatkui ja kannattavuus parani tilikauden ensimmäisen puoliskon aikana. Kysynnän pysyminen vahvana Pohjois-Amerikassa ja elpyminen Länsi-Euroopassa kompensoi myynnin ailahtelevuutta muilla markkina-alueilla", kertoo Nissan pääjohtaja Carlos Ghosn.

 

Pro forma -perusteisesti (Nissanin Kiinan yhteisyrityksen tulokset huomioiden) laskettu tilikauden ensimmäisen puoliskon liikevaihto nousi 6,45 biljoonaan jeniin, mikä merkitsi 14,4 prosentin lisäystä viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Liikevoitto kasvoi viime vuodesta 38,8 % 461,6 miljardiin jeniin, joten liikevoittoprosentiksi muodostui 7,2 %.

 

Nissan myi ajanjakson aikana maailmanlaajuisesti 2,62 miljoonaa autoa, 1,3 % enemmän kuin edellisen tilikauden ensimmäisellä puoliskolla.

 

Myynnin ja tuoton kasvu oli seurausta vahvasta kysynnästä Pohjois-Amerikassa, missä suosittuja malleja olivat erityisesti Altima ja Rogue-SUV, sekä X-Trailin ja Qashqain kaltaisten mallien lupaavasta kysynnästä Euroopassa. Kiinassa myytiin kalenterivuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana 722,000 Nissanin henkilöautoa, mikä merkitsi 9,5 %:n kasvua edelliseen vuoteen verrattuna. Kysyntä ei ollut yhtä voimakasta Japanissa ja monilla kasvavilla markkina-alueilla. Nissan kuitenkin hyötyi edelleen Renault-Nissan-allianssiyhteistyönä kehitettyjen Common Module Family -mallien vahvasta myynnistä.

 

Nissan myös säilytti paikkansa sähköautojen markkinajohtajana miltei 200 000 auton kokonaismyynnillä. Yhtiö ilmoitti syyskuussa, että maailman myydyin sähköauto Nissan LEAF saa uuden 30 kWh:n akun, jonka ansiosta sen toimintamatka latausten välillä pitenee yli 20 prosenttia.

 

Tilikauden 2015 näkymät  

 

"Nostamme koko tilikauden ennustetta, sillä uudet tuotelanseeraukset, tiukka talouskuri ja allianssistrategiasta saadut synergiaedut antavat odotettua parempia tuloksia", Ghosn kertoo.

 

Nissan päivitti ennustetta, jonka yhtiö kirjasi Tokion pörssissä 13. toukokuuta 2015. Nissan julkisti 31.3.2016 päättyvälle tilikaudelle seuraavan ennusteen, joka on laskettu pääomaosuusmenetelmän mukaisesti:

 

Nissanin ennuste tilikaudelle 2015 (Tokion pörssin raportti, Kiinan yhteisyrityksen osuus pääomaosuusmenetelmän mukaan)

 

Liikevaihto

 

12,25 biljoonaa JPY

(102,6 miljardia USD / 92,4 miljardia EUR)

Liikevoitto

 

730,0 miljardia JPY

(6,1 miljardia USD / 5,5 miljardia EUR)

Varsinaisen toiminnan voitto

 

790,0 miljardia JPY

(6,6 miljardia USD / 6,0 miljardia EUR)

Nettotulos2

 

535,0 miljardia JPY

(4,5 miljardia USD / 4,0 miljardia EUR)

Luvut on laskettu käyttäen vaihtokursseja 119,4 JPY / 1 USD ja 132,6 JPY / 1 EUR

 

Kohotetun päivityksen perustana on Nissanin maailmanlaajuinen myyntiennuste koko tilikaudelle, 5,5 miljoonaa autoa – 3,4 % enemmän kuin edellisen tilikauden aikana.

 

1Tilikauden 2013 alusta alkaen Nissan on raportoinut tulosluvut pääomaosuusmenetelmän mukaisesti kiinalaisen Dong Fengin kanssa muodostamansa yhteisyrityksen osalta. Raportoitu nettotulos ei muutu pääomaosuusmenetelmää käytettäessä, mutta Dong Feng-Nissanin tuloksia ei sisällytetä ilmoitettuihin liikevaihto- ja liikevoittotietoihin.

 

2Emoyhtiön omistajien ansioksi luettava nettotulos

 

Lisätietoja Nissanin taloudesta ja esitykset:

www.nissan-global.com/EN/IR/FINANCIAL/

 

Nissan Motor Co., Ltd.

Nissan on maailmanlaajuisesti toimiva autonvalmistaja, jonka kattavaan tuotevalikoimaan kuuluu yli 60 Nissan-, Infiniti- ja Datsun-merkkistä automallia. Nissan myi tilikauden 2014 aikana yli 5,3 miljoonaa autoa, ja yhtiön liikevaihto oli 11,3 biljoonaa jeniä. Nissanin suunnittelema ja valmistama Nissan Leaf on maailman kaikkien aikojen eniten myyty sähköauto. Nissanin pääkonttori on Japanin Jokohamassa, ja yhtiö toimii seuraavilla kuudella pääliiketoiminta-alueella: ASEAN ja Oseania; Afrikka, Lähi-Itä ja Intia; Kiina, Eurooppa, Latinalainen Amerikka ja Pohjois-Amerikka. Nissan työllistää maailmanlaajuisesti 247 500 ihmistä. Yhtiö muodosti  maaliskuussa 1999 yhteistyöallianssin ranskalaisen autonvalmistajan Renaultin kanssa.

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan