Nissanin nettotulos tilikauden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä 1.1 miljardia euroa

 

29.07.2015

 

 

 

30.6.2015 päättyneen kolmen kuukauden jakson tulos (Tokion pörssin raportti, Kiinan yhteisyrityksen osuus pääomaosuusmenetelmän mukaan)1

 

 

1.neljännes 

 

 

Vs. ed. tilikausi 

 

Liikevaihto

21.6 miljardia EUR

+17.6%

Liikevoitto

1.4 miljardia EUR

+58.0%

Varsinaisen toiminnan voitto

1.6 miljardia EUR

+45.2%

Nettotulos2

1.1 miljardia EUR

+36.3%

 Tulokset perustuvat keskimääräiseen valuuttakurssiin  JPY 134.2/EUR

 

JOKOHAMA, Japani (29.7.2015) - Nissan Motor Co., Ltd. julkaisi tänään 30.6.2015 päättyneen kolmen kuukauden jakson tulokset.

 

Yhtiön liikevaihto nousi 21.6 miljardiin euroon, joka on 17,6 % enemmän verrattuna edellisvuoden vastaavan jakson liikevaihtoon (17.6 miljardia euroa) verrattuna. Liikevoittoa kertyi 1.4 miljardia euroa, mikä merkitsi 58,0 %:n lisäystä edellisvuodesta. Nettotulos, 1.1 miljardia euroa, oli 36,3 % suurempi viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Tuolloin se oli 800 miljoonaa euroa.

 

Nissanin myynti lisääntyi 4,4 % vaikka markkinoiden kokonaiskasvu oli 1,5 %. Markkinaosuus kasvoi 5,9 prosenttiin edellisvuoden vastaavan ajanjakson 5,7 prosentista. Nissan myi vuosineljänneksen aikana yhteensä 1,294,000 autoa.

 

"Nissan teki hyvän tuloksen tilikauden ensimmäisellä neljänneksellä. Tähän vaikutti erityisesti ydinmalliemme vahva kysyntä Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa", kertoo Nissanin pääjohtaja Carlos Ghosn. "Jatkuvat tuotelanseeraukset, tiukka talouskuri ja allianssistrategian tuomat synergiaedut takaavat, että olemme koko tilikauden tavoitteiden tahdissa." Tilikauden ensimmäisen neljänneksen aikana Nissan lanseerasi Yhdysvalloissa täysin uuden Maximan ja Latinalaisessa Amerikassa ja Karibian alueella NP300 Frontier -lava-auton. Yhdysvaltalainen IIHS-tutkimuslaitos myönsi Nissan Muranolle "Top Safety Pick Plus" -turvallisuusluokituksen, ja Nissan Sentra nimettiin parhaaksi kompaktiksi autoksi J.D. Power and Associates -tutkimuslaitoksen IQS-laatututkimuksessa.

 

Infiniti paransi sijoitustaan IQS-tutkimuksessa viidennelle sijalle ja oli parhaiten asemiaan edellisvuodesta kohentanut automerkki. Kaikki Infiniti-mallit pärjäsivät omissa segmenteissään keskimääräistä paremmin, ja QX70 ja QX80 valittiin segmenttiensä parhaiksi autoiksi. Nissan hyötyi myös Renault-Nissan-allianssiyhteistyönä kehitettyjen Common Module Family -mallien, Qashain, Roguen ja X-Trailin, vahvasta myynnistä. Nissan nousi tilikauden ensimmäisellä neljänneksellä Euroopan myydyimmäksi aasialaiseksi automerkiksi Euroopassa. Yhtiö säilytti myös ajon aikana päästöttömien autojen markkinajohtajuutensa. Täysin sähkökäyttöisen Nissan LEAFin kokonaismyynti on ylittänyt jo 180 000 auton rajan, ja Nissan jatkoi sähköautovalikoimansa laajentamista e-NV200:n myötä. Pro forma -perusteisesti (Nissanin Kiinan yhteisyrityksen tulokset huomioiden) laskettu tilikauden liikevaihto nousi 3.12 biljoonaan jeniin, mikä merkitsi 16,0 prosentin lisäystä viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Liikevoitto kasvoi viime vuodesta 41,0 % 219.7 miljardiin jeniin, joten liikevoittoprosentiksi muodostui 7,0 %.

 

Tilikauden 2015 näkymät

 

Nissan varmisti kansainväliset myyntiodotuksensa tilikaudelle 2015. Tulossa olevat uudet mallilanseeraukset, kuten Titan-pickup Yhdysvalloissa ja Lannia-sedan Kiinassa, nostavat Nissanin tämän tilikauden myyntiodotukset 5.55 miljoonaan autoon. Toteutuessaan tavoite merkitsee myynnin 4,4 %:n kasvua sekä 6,5 %:n markkinaosuutta.

 

Nissan myös ylsi Tokion pörssissä toukokuussa 2015 julkistettuihin ennusteisiin. Nissan julkisti 31.3.2016 päättyvälle tilikaudelle seuraavan ennusteen, joka on laskettu pääomaosuusmenetelmän mukaisesti:

 

Nissanin ennuste tilivuodelle 2015 (Tokion pörssin raportti, Kiinan yhteisyrityksen osuus pääomaosuusmenetelmän mukaan)1

Liikevaihto

93.1 miljardia EUR

Liikevoitto

5.2 miljardia EUR

Varsinaisen toiminnan voitto

5.9 miljardia EUR

Nettotulos2  

3.7 miljardia EUR

Luvut on laskettu käyttäen vaihtokurssia JPY 130/EUR

 

Nissan pitäytyy ennusteessaan jakaa osakekohtaista osinkoa 42 jeniä, joka on 27 % viime vuotta enemmän.

 

1Tilivuoden 2013 alusta alkaen Nissan on raportoinut tulosluvut pääomaosuusmenetelmän mukaisesti kiinalaisen Dongfengin kanssa muodostamansa yhteisyrityksen osalta. Raportoitu nettotulos ei muutu pääomaosuusmenetelmää käytettäessä, mutta Dongfeng-Nissanin tuloksia ei sisällytetä ilmoitettuihin liikevaihto- ja liikevoittotietoihin.

2Emoyhtiön omistajien ansioksi luettava nettotulos

 

Nissanin yksityiskohtaiset tulostiedot ja aihetta koskevat esitykset löytyvät osoitteesta http://www.nissan-global.com/EN/IR/LIBRARY/YEARS/.

 

###

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, pikkuautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 181 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.newsroom.nissan-europe.com/fi

 

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

 

Julkaisija: Nissan