Nissanin osuus Euroopan automarkkinoista on kasvanut jo kuutena vuotena peräkkäin 

 

15.4.2016

  • Nissanin ja Datsunin osuus Euroopan markkinoista oli tasan neljä prosenttia, kuten tilikaudella 2014
  • Nissanin sähköautoja myytiin Euroopassa enemmän kuin koskaan: LEAFin kokonaismyynti oli 16 916 autoa ja e-NV200:n 3 794 autoa
  • Qashqai, Juke ja X-Trail pitävät Nissanin edelleen crossover-segmentin markkinajohtajana

Nissan ilmoitti myyneensä tilikauden 2015 (päättyi 31.3.2016) aikana koko Euroopassa 710 321.

 

Kun mukaan lasketaan myös Datsun-merkkiset autot, Nissanin tilikauden 2015 myynti koko Euroopassa nousee 737 501 autoon, eli samalle tasolle kuin tilikaudella 2014. Tämän vuoden maaliskuussa kokonaismyynti oli 95 720 autoa, mikä myöskin vastaa suurin piirtein edellisen vuoden saman ajanjakson myyntiä. Nissanin osuus Euroopan automarkkinoista on kasvanut jo kuutena vuotena peräkkäin tilikaudesta 2009 alkaen.

 

Navaran ja uuden LEAF 30 kWh:n lanseeraukset siivittivät Nissanin myyntiä päättyneellä tilikaudella. Myös kaikkien crossover-mallien edelläkävijä Nissan Qashqai jatkaa voittokulkuaan. Euroopassa myytiin tilikauden 2015 aikana yli 250 000 Qashqaita. Kestosuosikin vahvuuksia ovat tyyli, taloudellisuus ja edistyksellinen teknologia, kuten Safety Shield –turvajärjestelmä sekä Around View Monitor ‑kamerajärjestelmä.

 

Myös Nissanin sähköautomalliston laajeneminen kantaa hedelmää. Nissan LEAF on edelleen maailman myydyin sähköauto. Euroopassa myytiin päättyneellä tilikaudella ennätykselliset 16 916 LEAFia. Nissan on myös merkittävien uusien teknologioiden edelläkävijä. Yhtiö tulee panostamaan jatkossa yhä enemmän sähköautoihin sekä autoilun tulevaisuutta edustaviin itseohjautuviin autoihin.

 

”Olemme sitoutuneita tarjoamaan asiakkaillemme vieläkin enemmän valinnanvaraa, lisäarvoa sekä innovatiivisia tuotteita, joiden ansiosta Nissan erottuu joukosta. Jatkamme rajojen rikkomista uusilla laadukkailla ja innovatiivisilla automalleilla, kuten tänä vuonna lanseerattavalla uudella Micralla. Olemme myös todella innoissamme ensimmäisestä itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntävästä Qashqaista, joka tulee markkinoille Euroopassa vuonna 2017.” Kertoo Guillaume Cartier, Senior Vice President, Sales and Marketing, Nissan Europe.

 

Suomessa Nissanin markkinaosuus oli tilikaudella 2015 (päättyi 31.3.2016) 6,1 prosenttia.

 

”Olemme todella tyytyväisiä päättyneen tilikauden tulokseen. Lisäksi maaliskuussa Qashqai nousi Suomen myydyimmäksi henkilöautomalliksi 515 kappaleella ja saavutimme myös 9,2 prosentin markkinaosuuden.” Nissan Suomen maajohtaja Anu Eskola kertoo.

 

Katumaasturien edelläkävijä Nissan Qashqai oli myös Suomen toiseksi myydyin henkilöautomalli. Qashqaita myytiin koko tilikaudella 4 166 kappaletta. Suomalaisiin vetoavan kestosuosikin vahvuuksia ovat tyyli, taloudellisuus ja edistyksellinen teknologia.

 

 

###

 

 

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 17 600 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 675 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, kaupunkiautoja, katumaastureita, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka käyttäjistä 96 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 23 erilaista ja innovatiivista mallia Nissan- ja Datsun-tuotemerkeillä.

 

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 185 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. 
www.newsroom.nissan-europe.com/fi, www.nissan.fi

Seuraa meitä: www.facebook.com/NissanSuomi, twitter.com/NissanSuomi

Julkaisija: Nissan