• Uuden Nissan LEAFin tilausten määrä on ylittänyt 12 000 auton rajan Euroopassa vain 90 päivässä
  • Keväällä myyntiin tulevan Nissan e-NV200 ‑sähköpakettiauton toimintamatka pitenee sadalla kilometrillä uuden akun ansiosta
  • Nissan lanseeraa Isossa-Britanniassa ensimmäisen aurinkoenergia- ja energiavarastojärjestelmänsä, kotitalouksille suunnatun kokonaisvaltaisen Nissan Energy Solar ‑energiaratkaisun

 

Nissan Energy Solar: kokonaisvaltainen ratkaisu älykkääseen elämiseen

 

24.01.2018 – Nissan on lanseerannut Nissan Energy Solar ‑energiaratkaisun, joka yhdistää huipputason aurinkopaneelit energiavarastojärjestelmään. Isobritannialaisille kotitalouksille suunnatun ratkaisun tarkoituksena on pienentää käyttäjien energialaskuja, lisätä heidän riippumattomuuttaan sähköverkosta ja edistää kestävämpää elämäntapaa yleisesti ottaen.

 

Aurinkoenergiaa on perinteisesti käytetty kodin laitteiden energianlähteenä vain päiväsaikaan. Nissan Energy Solar ‑ratkaisun ansiosta kotitaloudet voivat varastoida aurinkopaneelien keräämää ylimääräistä energiaa ja käyttää sitä yöllä tai pilvisinä päivinä – vaikkapa Nissanin sähköauton lataamiseen. 

 

Uuteen ratkaisuun sisältyy myös kodin energianhallintajärjestelmä, jonka avulla käyttäjät voivat hallita energian käyttötapaa ja ‑aikaa ja tehdä koko energiajärjestelmän toiminnasta taloudellisempaa ja kestävämpää.  Nissan on kehittämässä samankaltaisia ratkaisuja myös muissa Euroopan maissa. 

 

Nissan jatkaa sitoutumistaan sähköautoinfrastruktuurin kehittämiseen

 

Syksyllä järjestetyssä Futures 3.0 ‑tapahtumassa Nissan julkisti suunnitelman latausverkostonsa laajentamisesta 20 prosentilla seuraavien 18 kuukauden aikana. Yhtiö on jo ollut mukana rakentamassa Euroopan laajinta latausverkostoa yhteistyössä sähköautojen pikalatausstandardin kehittäneen CHAdeMO-organisaation kanssa. Verkostoon kuuluu tällä hetkellä jo 4700 pikalaturia ympäri Eurooppaa.

 

Nissan tekee yhteistyötä yhteistyökumppaniensa, muiden yritysten ja paikallisten viranomaisten kanssa kaikkialla Euroopassa sen varmistamiseksi, että tulevaisuudessa käyttöön otettavat latausratkaisut ovat mahdollisimman käytännöllisiä sähköautojen omistajien näkökulmasta. Uudet latauspisteet sijoitetaan valtaväylien varsille ja keskeisille eurooppalaisille paikkakunnille. Nissan on mukana yhdessätoista yleiseurooppalaisessa projektissa, joiden tarkoituksena on edistää pikalatausverkostojen kehittämistä (projekteista on lisätietoja liitteessä).

 

Energia-alan yhteistyökumppanuudet tuovat ilmaista energiaa sähköautojen omistajille

 

Nissan on pitänyt jatkuvasti esillä Futures 3.0 ‑tapahtumassa esiteltyä rohkeaa visiota ilmaisen energian tarjoamisesta sähköautojen omistajille.

 

Yhtiö on testannut tätä mullistavaa autoilukonseptia Tanskassa viimeisen vuoden aikana ja tehnyt sitä koskevan avoimen tarjouksen kaikille tanskalaisille yritysasiakkailleen.  Nissanin kaksisuuntaista latausta hyödyntämällä asiakkaat voivat ladata sähköä verkosta autonsa akkuun ja ”myydä” sen sitten takaisin verkkoon muiden käytettäväksi. Kun yritys on maksanut nimellisen hinnan V2G-laturin asennuksesta, muita polttoaine- tai energiakustannuksia ei enää aiheudu.

 

Kokeilu Tanskassa on vasta alkua. Isossa-Britanniassa Nissan aloitti energiayhtiö OVO:n kanssa yhteistyön, joka mahdollistaa asiakkaille XStorage Home ‑energiavarastoratkaisun ostamisen alennettuun hintaan ja sähköenergian myynnin takaisin verkkoon. Tämä voi tuottaa sähköauton käyttäjälle keskimäärin 590 punnan eli 647 euron lisätulot vuodessa.

 

Nissan tutkii sähköautojen ilmaisen energian mahdollisuuksia myös muualla Euroopassa, joten tästä toimintamallista voi muodostua tärkeä virstanpylväs matkalla autoilun tulevaisuuteen.

 

Nissanin sitoutuminen yhteiskuntavastuuseen  

 

xStorage Home ‑laitteet ovat pääosassa myös pilottiprojektissa, joka toteutetaan yhdessä sähkönhallintaratkaisuihin erikoistuneen Eatonin kanssa, myöhemmin julkistettavassa afrikkalaisessa kehitysmaakohteessa. Projektin tarkoituksena on auttaa sähköverkon ulkopuolelle jääneitä paikallisyhteisöjä kestävän energian käyttöönotossa. Tämä tukee myös koulutuksen ja terveydenhoidon kaltaisten perustarpeiden järjestämistä yhteisöissä.

 

Nissan on myös ilmoittanut rakentavansa e-NV200-sähköpakettiautoon perustuvan uuden konseptiauton, joka voi integroidun energiavarastojärjestelmän ansiosta toimia kestävänä varaenergialähteenä laajamittaisten sähkökatkosten aikana.

 

Molemmat projektit toteutetaan vuoden 2018 aikana. Niiden alaa laajennetaan, mikäli tulokset ovat suotuisia.

 

 LIITE

 

11 yleiseurooppalaista projektia, joissa Nissan on mukana: 

 

 

 

Project name

QC

HPC
(up to 150KWh CHAdeMO)

Location

1

FAST-E [BE, DE]

236

0

BE: 37 / DE: 199

2

GREAT [DK, SE]

70

0

DK: 20 / SE: 50

3

UNIT-E [UK]

6

0

UK: 6

UNIT-E [BE]

23

0

BE: 23

4

EVA+ [IT, AT]

200

0

IT: 180 / AT: 20

5

FAST-E [CZ,SK]

29

0

CZ: 15 / SK: 14

6

EAST-E [HR, CZ, SK]

57

0

HR: 27 / CZ: 15 / SK: 15

7

URBAN-E [SI, HR, SK]

23

0

SI: 9 / HR: 9 / SK: 5

8

NEXT-E [CZ, SK, HU, SI, HR, RO]

222

0

CZ: 32 / SK: 18 / HU: 54
SI: 27 / HR: 51 / RO: 40

9

NCE Advanced EV Net [PL]

60

0

PL: 60

10

FLEX-E [FR, ES, IT]

0

28

FR: 4 / ES: 8 / IT: 16

11

HIGHT SPEED ELECTRIC MOBILITY [SE, DK, UK, FR, ES, IT]

NA

0

SE: 40 / DK: 16 / DE: 150 / FR: 70 / UK: 20 / IT: 20

Julkaisija: Nissan