YOKOHAMA, Japani –Nissan julkisti uuden kuljettajaa avustavan järjestelmän, joka hyödyntää erittäin paikkaansapitävää, reaaliaikaista informaatiota ajoneuvon ympäristöstä. Testiajoneuvoa hyödynnettiin demonstroimaan, kuinka tämä teknologia pystyy automaattisesti välttämään kolarin.

ProPILOT Concept Zero testiajoneuvo

Nissanin ground-truth-perception -teknologia yhdistää seuraavan sukupolven korkean suorituskyvyn LIDARin, tutkan sekä kameroiden tiedot muodostaakseen todellisen kuvan ajoneuvoa kohtaavasta esteestä. Teknologia havaitsee reaaliajassa erittäin paikkaansapitävästi ajoneuvoa ympäröivän alueen rakenteen sekä tunnistaa kappaleiden muodot ja etäisyydet. Järjestelmä hyödyntää saamaansa tietoa ja analysoi sen välittömästi. Tämän jälkeen se arvioi tilanteen ja suorittaa automaattisesti tarvittavat toiminnot estääkseen törmäyksen. Teknologia havaitsee myös kauempana olevat liikenteen hidastumiset sekä esteet ja suorittaa tarvittavat kaistanvaihdot. Lisäksi järjestelmä tarjoaa kuljettajalle lisätukea alueilla, joilla tarkkaa karttatietoa ei ole saatavilla.

Takao Asami, senior vice president, global research and development, kertoo: ”Nissan on tuonut ensimmäisenä markkinoille useita edistyneitä kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Kun tarkastellaan autonomisen ajamisen tulevaisuutta, uskomme että on äärimmäisen tärkeää, että kuljettajat luottavat ajoneuvonsa turvallisuuteen. Olemme varmoja, että kehitteillä olevalla ground-truth-perception -teknologialla on merkittävä vaikutus asiakkaiden luottamukseen, liikenneonnettomuuksien vähentymiseen sekä autonomiseen ajamiseen tulevaisuudessa.”

Nissan tekee yhteistyötä muiden huippuluokan yritysten kanssa tutkiakseen ja kehittääkseen tätä teknologiaa ja jakaakseen tietotaitoa. Ratkaisevassa osassa oleva seuraavan sukupolven LIDAR integroidaan Nissanin järjestelmään yhteistyössä Luminarin1 kanssa. Edistyneen törmäykseneston hallinnassa on erittäin tärkeää kehittää tarkkaa todentamisteknologiaa digitaalisessa ympäristössä. Nissan tekeekin tätä varten yhteistyötä Applied Intuition2 kanssa, joka on johtavassa asemassa simulaatioteknologiassa.

Pitkän ajan strategiansa, Nissan Ambition 2030, mukaisesti Nissan kehittää ajoneuvon hallintajärjestelmää, jonka tarkoituksena on vähentää merkittävästi onnettomuuksia käyttäen seuraavan sukupolven LIDAR-teknologiaa. Nissan uskoo, että autonomisen ajamisen aikakaudella, vakavia onnettomuuksia estävä kuljettajaa avustava järjestelmä on välttämätön. Nissanin tavoitteena on saada ground-truth-perception -teknolgian kehitys valmiiksi 2020-luvun puoliväliin mennessä. Alkuun se tulee olemaan saatavilla valikoituihin malleihin ja vuoteen 2030 mennessä kaikkiin uusiin malleihin.

1. Globaali autoteknologia-alan yritys. Viimeisen vuosikymmenen ajan, Luminar on rakentanut edistyneen laitteisto- ja ohjelmistoalustan yli 50:lle kumppanille, mukaanlukien suurimmat autovalmistajat. Luminarista voit lukea enemmän täältä.
2 .Applied Intuition toimittaa suunnittelu- ja tuotekehitystiimeille ohjelmistot, jotka tekevät autonomisen ajamisen tuomisesta markkinoille nopeampaa, turvallisempaa ja helpompaa. Sen tuotteet tarjoavat ratkaisun simulaatioon ja ajamisen analysointiin. Lisää voit lukea täältä.

# # #

Nissan Motor Co., Ltd. 
Nissan on maailmanlaajuinen ajoneuvovalmistaja, joka myy yli 60 mallia Nissan-, INFINITI- ja Datsun-tuotemerkeillä. Tilikaudella 2018 yhtiö myi 5,52 miljoonaa ajoneuvoa maailmanlaajuisesti, ja sen liikevaihto oli 11,6 biljoonaa jeniä. Nissanin maailmanlaajuinen pääkonttori Yokohamassa Japanissa hallinnoi toimintaa kuudella alueella: Aasiassa ja Oseaniassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Intiassa, Kiinassa,  Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa sekä Pohjois-Amerikassa. Nissan on tehnyt yhteistyötä ranskalaisen autovalmistaja Renaultin kanssa vuodesta 1999 alkaen ja hankki 34 prosentin osuuden Mitsubishi Motorsista vuonna 2016. Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin yhteenlaskettu myynti oli 10,76 miljoonaa ajoneuvoa kalenterivuonna 2018

Nissan Euroopassa
Nissan on yksi suurimmista euroopan ulkopuolisista valmistajista euroopassa, ja se työllistää yli 16 000 työntekijää suunnittelussa, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Vuonna 2019 Nissanin tehtaat Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä tuottivat noin 465 000 ajoneuvoa, mukaan lukien palkitut crossoverit, hyötyajoneuvot ja täyssähköinen Nissan LEAF. Nissanin tavoitteena on saavuttaa nollapäästöt ja kuolemantapausta liikenteessä Nissan ajoneuvoissa, hyödyntäen Nissanin Intelligent Mobility teknologioita. Tämä kokonaisvaltainen lähestymistapa tulevaisuuden liikkumiseen ohjaa Nissanin tulevien mallien suunnittelua yrityksen  päätöksiä siitä, kuinka autoilla ajetaan, minkälaisia voimalinjoja niissä käytetään ja miten autot integroituvat yhteiskuntaan.

Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy on maahantuoja sekä myynti ja markkinointi yhtiö joka edustaa Nissania Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa sekä Liettuassa. Yrityksellä on noin 175 työntekijää ja sen pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Lisätietoja tuotteistamme, palveluistamme ja sitoutumisestamme kestävään liikkumiseen löydät osoitteesta nissan-global.com. Voit myös seurata meitä on FacebookInstagramTwitter sekä LinkedIn ja katsoa kaikki uusimmat videomme YouTube.

Yhteystiedot

Mika Särkelä
Msarkela@nissan-europe.com

Julkaisija: Nissan